ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În România, un fel de purtător de cuvânt al Patriarhiei (?) critică demersul legitim al Arhiepiscopiei Sibiului de a fi îndepărtată de la difuzare din cadrul unui Festival de Film Documentar o producție de tip bolșevic care se pretinde în mod fals a fi un film documentar și batjocorește memoria Sfântului Ardealului, Arsenie Boca, cinstit ca atare de milioane de români.

Atât festivalul de film Astra de la Sibiu cât și falsul film documentar realizat de regizorul internat la spitalul de nebuni, recte Alexandru Solomon, sunt sponsorizate din banii contribuabililor români. Vasile Bănescu s-a declarat scandalizat de cererea Arhiepiscopiei Sibiului iar Festivalul de Film Astra a refuzat sokicitarea politicoasă a reprezentanților legitimi ai Bisericii Ortodoxe Române, aleși prin harului Sfântului Duh de către Sinodul BOR și nu numiți de alte instituții discrete sau secrete. Răspunsul public al organizatorilor Festivalului de film documentar este scăpat din țarcul medicilor care l-au ținut internat la Spitalul „9” pe regizorul anticreștin. Astra Film Festival susține că că „nu a atentat niciodată și nu nici nu va atenta vreodată la valorile Bisericii Ortodoxe Române” deși exact asta face prin difuzarea ilegitimă (nu este film documentar) și indecentă a unui fals film documentar care jignește credincioșii BOR și memoria unui Sfânt.

Producția de gang a fost finanțată cu o jumătate de milion de lei de Centrul Național al Cinematografiei iar TVR este listată ca colaboratoare a falsului documentar. Instituția Televiziunii Publice nu și-a cerut scuze pentru batjocura considerată de cercetătorul și teologul Florin Duțu „o diaree cinematografică din bani publici”.

În Marea Britanie, un Consiliu local și-a cerut astăzi scuze pentru o instalație artistică „grosolană” în locul în care s-au înecat doi copii de 12 și 17 ani, după ce aceasta a stârnit plângeri din partea familiilor îndurerate, transmite DailyMail. Și, iată, au „cenzurat” bucata de „artă” care jignește memoria celor doi copii.

Consiliul din Bournemouth, Christchurch și Poole a fost de acord să îndepărteze "Portalul speranței", finanțat din banii contribuabililor cu suma de 32.000 de lire sterline, la doar două zile după ce a fost instalat, de pe plaja din apropierea Bournemouth Pier, unde cei doi au murit pe 31 mai.

Demersul de a demonta arcul cu oglinzi de 15 metri înălțime a fost făcut în urma unei plângeri depuse de Vanessa Abbess, mama lui Joe, care l-a descris ca fiind „lipsit de respect”.

Aceasta a declarat: „Ca familie, am fost șocați și uimiți să vedem la știri despre instalația lipsită de respect din ”Arts by the Sea" de ieri de pe plaja din Bournemouth. (...) Suntem recunoscători că membrii Consiliului local au acționat atât de rapid, dar considerăm că, dacă exista minimă considerație și respect față de Joe, Sunnah și ambele familii, acest lucru ar fi putut fi evitat”, a spus mama unuia dintre cei decedați.

Arcada a fost proiectată de studioul de artă londonez Lucide Creates, care a declarat că piesa de artă permite vizitatorilor să „experimenteze un spectacol eteric și memorabil”.

Șeful Consiliului local, Graham Farrant a declarat că instalația a fost îndepărtată și și-a cerut scuze familiilor.

El a spus: „Ne pare deosebit de rău pentru o greșeală atât de grosolană care, în mod clar, nu ar fi trebuit să se întâmple.

Ne-am cerut scuze fără rezerve familiilor pentru că am provocat și mai multă supărare
în ceea ce este, fără îndoială, deja un moment dureros.”

Contribuabilii au criticat anterior instalația de artă finanțată din fonduri publice ca fiind o risipă de bani care ar putea fi mai bine cheltuiți pentru lucruri precum repararea gropilor.


Abalina Lane a declarat: „Cine a plătit pentru asta și unde a fost consultarea publică? Chiar dacă este vorba de o altă sursă de bani, cu siguranță ar putea fi folosită mai bine: oamenii sunt fără adăpost și flămânzi, pentru numele lui Dumnezeu!”.

Carole Wakeman a spus: „Ce risipă de bani! Când toată lumea taie bani, Bournemouth se risipește pe lucruri neesențiale".

Chris Martin a adăugat: „Încă o risipă din impozitul Consiliului pentru aceste gunoaie la suprapreț. Nici măcar nu ar fi durat foarte mult timp”.

Îndepărtarea „Portalului Speranței” reprezintă 10% din suma totală de 302.760 de lire sterline pentru festivalul Arts by the Sea.