ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Judecătoria Drobeta Turnu Severin va trebui să decidă dacă  minora Sorina, luată cu mascații de la foștii asistenți maternali care au crescut-o, va avea sau nu interdicție de părăsire a țării, după ce Tribunalul Mehedinți a declinat competența, scrie Mediafax.

Tribunalul Mehedinți a înregistrat solicitarea procurorului general de la Parchetul de pe lângă Înalte Curte de Justiție și Casație de a da o ordonanță președințială în acest caz, iar marți și-a delinat marți competența.

„Tribunalul Mehedinți a declinat competența pentru ordonanța președințială în cazul Sorinei. Judecătorul a considerat că nu este de competența Tribunalului să dea această ordonanță preșidențială și a declinat competența către Judecătoria din Drobeta Turnu Severin. Motivarea acestei decizii se va redacta în 48 de ore, după care se vor relua circuitul acestei ordonanțe la Judecătoria Drobeta Turnu Severin", a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Mehedinți, Adrian Ungureanu.

Procurorul general Bogdan Licu a transmis, luni, o ordonanță Tribunalului Mehedinți prin care a cerut interzicerea părăsirii teritoriului României de către fetița de 8 ani și una Curții de Apel Craiova prin care cere revizuirea sentinței de încuviințare a adopției internaționale a minorei.