ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Matthew McConaughey se opune obligativității vaccinării copiilor mici. Actorul spune că, deși el și soția lui s-au vaccinat împotriva COVID-19, nu și-ar vaccina și copiii, arată Rebel News.

„Nu aș putea impune obligativitatea vaccinării copiilor mai mici. Încă vreau să aflu mai multe informații”, a declarat actorul din Interstellar chiar la summitul DealBook al The New York Times.
 
„Eu sunt vaccinat. Soția mea este vaccinată. Nu am făcut-o pentru că cineva mi-a spus că trebuie să o fac - am ales să o fac”, a declarat el, adăugând: 
 
„Deocamdată, nu-i vaccinez pe-ai mei, pot să vă spun asta”, vorbind despre copiii lui.
 
Totuși, potrivit The Hollywood Reporter, actorul a precizat ulterior că se referea mai ales la copiii cu vârsta mai mică de 12 ani, baiatul mai mare fiind, totuși, vaccinat.
 
Dezbaterea are loc în contextul în care FDA a autorizat recent vaccinul Pfizer pentru copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani, iar obligativitatea vaccinării copiilor care au împlinit vârsta de 5 ani este o temă de mare actualitate, mai ales în SUA.
 
 
McConaughey, care și-a manifestat intenția de a candida la funcția de guvernator al Texasului, statul în care trăiește, a afirmat că deși nu contra vaccinării se opune obligativității acesteia.