ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACADEMIA ROMÂNĂ
 
27 iulie 2021
 
Comunicat de presă
 
Academia Română a organizat în data de 21 iulie 2021 o manifestare legată de centenarul descoperirii insulinei, eveniment crucial al științei mondiale de care și-a legat numele profesorul Nicolae Paulescu, membru de onoare post-mortem al Academiei Române.
 
Printre vorbitorii care au adus un binemeritat omagiu științific savantului român s-au aflat doamna subsecretar de stat Irina Cajal, care a vorbit despre legăturile tatălui său, academicianul Nicolae Cajal, cu Nicolae Paulescu, și domnul dr. Aurel Vainer, președinte de onoare al Federației Comunităților Evreiești din România.
 
Conducerea Academiei Române este recunoscătoare celor doi vorbitori care s-au adăugat membrilor Academiei Române participanți la manifestare.
 

DOCUMENT AICI

Zilele trecute s-au împlinit 100 de ani de la descoperirea insulinei de către savantul român Nicolae Paulescu, o mare personalitate din epoca interbelică. Într-o manieră de-a dreptul anti-semită, un grup organizat de membri ai BLM din România (i.e. Bolsheviks Lives Matter) a mers atât de departe încât sub paravanul pretinsului lor anti-semitism au acuzat de „anti-semitism” două personalități evreiești contemporane! Și aceasta doar pentru că cei doi mari evrei au luat parte la o manifestare organizată de Academia Română în cinstea descoperitorului insulinei. Este vorba de doamna Irina Cajal, distinsa fiică a fostului președinte al Federației Comunităților Evreiești din România, Nicolae Cajal, și de succesorul lui, fostul deputat Aurel Vainer. Cu adevărat de „bezna minții”, după cum și-a intitulat, uluit, jurnalistul Bogdan Tiberiu Iacob, materialul său de pe Inpolitics.ro, pe care îl prezentăm mai jos. Cu o asemenea retorică, puțin mai lipsește ca „anti-anti-semiții” să nu acuze și Academia Română de anti-semitism doar pentru că cinstește memoria marilor români care au revoluționat istoria omenirii! Cu mare demnitate, Academia Română - în fața acestui val de anti-semitism al pretinșilor anti-anti-semiți, în fapt autentici bolșevici -, a dat răspunsul elegant de mai sus.

Mai jos puteți afla și ce spunea despre marele inventator Nicolae Paulescu marele evreu-român Nicolae Cajal, al cărui tată - evreu și el - a fost studentul descoperitorului Insulinei, deci a românului care salvează în fiece clipă de la moarte sau suferință 10% din populația lumii, indiferent de etnia ei. „Nu am voie sa neg meritele științifice reale ale lui Nicolae Paulescu, aportul său cu totul deosebit la sănătatea oamenilor și cred că nimeni nu are un asemenea drept.", spunea academicianul Nicolae Cajal despre academicianul Nicolae Paulescu (integral mai jos).

Potrivit Inpolitics.ro, grupul de bolșevici din România (BLMdR) cere sancționarea unei evreicei de mare calibru și demiterea ei din guvern pe motiv, practic, de „antisemitism”. O acuzație similară se revarsă, pe cale de consecință, asupra altui evreu, însuși fostul președinte al comunităților evreiești de la noi, caz, probabil, fără precedent.

După cum relatează presa apropiată BLMdR, „Un grup de intelectuali solicită demiterea subsecretarului de stat Irina Cajal Marin, acuzată că a participat la manifestarea organizată de Academia Română în onoarea lui Nicolae Paulescu, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la inventarea insulinei. „A fost una din figurile proeminente ale naționalismului extrem, antisemismului și rasismului în climatul ideologic și politic al României interbelice. A fost autorul celui mai radical discurs antisemit cunoscut în spațiul românesc”, se arată în apelul public adresat premierului Florin Cîțu și ministrului Culturii, Bogdan Gheorghiu”.

Irina Cajal Marin (foto) este fiica lui Nicolae Cajal, președinte al Federației Comunităților Evreiești între 1994 si 2004 și mare academician. Ea este acuzată de „antisemitism” de acest grupuscul de neo-comisari politici, la pachet cu fostul președinte al comunității evreiești din România, fostul deputat Aurel Vainer.

 
 
„Prin prezența lor, doamna Irina Cajal, Subsecretar de stat și domnul Aurel Vainer, Președinte onorific la FCER, au legitimat un eveniment memorial de glorificare a unuia dintre cei mai antisemiți ideologi interbelici”.
 
Sub pretextul că savantul Nicolae Paulescu ar fi fost la un moment dat vicepreședinte al Ligii Apărării Național-Creștine conduse intelectualul A.C. Cuza, de urmașul domnitorului Alexandru Ioan Cuza, i se cere lui Florin Cîțu s-o demită pe evreica Irina Cajal din funcția de subsecretar de stat în Ministerul Culturii pentru că a participat la evenimentul organizat de Academia Română în memoria descoperitorului insulinei.
 
Semnatarii acestei cereri sunt o mână de BLM-iști, între care se află fii și nepoți de Kominterniști sadea ba chiar și cunoscuți turnători la Securitate cu Dosare la CNSAS, SRI și SIE: Liviu Antonesei, Laszlo Alexandru, Péter Bányai, Horia Bozdoghinǎ, Maria Bucur, Michael Cernea, Iurii Chișinevski, Vera Cîmpeanu, Emanuel Copilaș, Andrei Cornea, Mihai Demetriade, Smaranda Enache, Alexandru Florian, Mihai Dinu Gheorghiu, Manole Iosiper, Werner Kremm, Elena-Irina Macovei, Norman Manea, Lucian Nastasă-Kovacs, Irina Nastasă-Matei, Cristian Pârvulescu, Florin Poenaru, Costi Rogozanu, Maria Roth, Liviu Rotman, Michael Shafir, Mariuca Stanciu, William Totok, Daniel Vighi.
 
„O lista a marilor indignați pe care se mai află, țineți-vă bine, Iurii Chișinevski, fiul fostului ideolog și torționar al PCR din anii terorii staliniste, Iosif Chișinevski.
Strălucită compensație: dacă tatăl a fost stîlp al regimului care a vîndut evrei la bucată, ca pe vite, fiul îi acuză azi nici mai mult, nici mai puțin decît de fraternizare cu un mare antisemit. Și cine îmbrățișează antisemiții e aidoma lor, nu-i așa?”, scrie Bogdan Tiberiu Iacob.

Nu știm încă dacă premierul va da sau nu curs acestei cereri, însă el a mai gafat cu 4 luni în urmă când, la sesizarea unor alți indignați care invocau o acuzație falsă de antisemitism/legionarism, l-a demis pe fostul deținut politic Octav Bjoza din funcția de subsecretar de stat la Secretariatul de stat pentru recunoașterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist. 

După cum ActiveNews a informat recent, Academia Română a organizat pe 21 iulie 2021, la Clubul Academicienilor, o manifestare impresionantă în memoria savantului Nicolae Paulescu, ocazionată de împlinirea a 100 de ani de la descoperirea insulinei. În aplauzele celor prezenți, s-a dezvelit și basorelieful profesorului Nicolae Paulescu, membru post-mortem al Academiei Române (foto).
 
 
Articolul continuă după fotografie
 
 
 
În cadrul evenimentului, moderat de acad. Victor Voicu, vicepreședinte al Academiei Române, au avut loc evocări din partea președintelui Academiei Române, Acad. Ioan-Aurel Pop, printr-un mesaj transmis organizatorilor, și, personal, de către Dr. Irina Cajal Marin, subsecretar de stat în Ministerul Culturii și președinte al Fundației Academician Nicolae Cajal care a vorbit despre considerațiile tatălui său, Acad. Nicolae Cajal, cu privire la descoperirea insulinei.
 
 
În cadrul manifestării de excepție s-a oferit medalia „100 de ani de la descoperirea insulinei – 1921”, s-a lansat plicul și ștampila aniversară „100 de ani de la descoperirea insulinei – 1921”, s-a urmărit filmul documentar: „Descoperirea insulinei – 1921” și s-a dezvelit un basorelief cu chipul savantului român. Au fost prezenți și onorați cu medalii, între alții, Acad. Răzvan Theodorescu, vicepreședinte al Academiei Române și Dr. Aurel Vainer, fost deputat și președinte al Federației Comunității Evreiești din România.
 

Ce spunea marele evreu-român Nicolae Cajal despre marele inventator român Nicolae Paulescu, potrivit fostului președinte al Academiei Române, Eugen Simion:

„În judecarea cazului Nicolae Paulescu este necesar sa subliniem, de la început, ca avem de-a face cu probleme de natura deosebita. Prima este importanta incontestabila a descoperirii insulinei pentru istoria mondiala a stiintei românesti.

Personal, consider ca meritele lui Nicolae Paulescu, sunt mari, sunt deosebite si trebuie relevate la valoarea lor. Pentru aceste merite l-am propus, în anul 1990, ca membru post-mortem al Academiei Române, când Adunarea Generala l-a si ales prin vot secret.

În acest context, se impune o disociere obligatorie între contributiile stiintifice în combaterea diabetului si optiunile personale antisemite. Daca este sau nu vinovat este o alta problema si, deci, se cuvine sa judecam ca atare.

Eu respect parerile personale ale fiecarui om si cred ca nu am voie sa leg valoarea omului de stiinta de conceptiile sale, inclusiv cele antisemite. Sunt doua probleme distincte si trebuie considerate ca atare. Nu se pot amesteca.

Îmi amintesc ca tatal meu, care a fost studentul lui Nicolae Paulescu, îl respecta si îl admira, desi stia ca era antisemit. Când judeca valoarea sa remarcabila de profesor si de om de stiinta nu-l interesa conceptia filosofica sau ideologica.

Eu consider ca fiecare om are dreptul sa aiba propriile lui conceptii, indiferent daca mie îmi plac sau nu.

Personal, nu împartasesc asemenea conceptii, nu am cum, si într-un fel, pentru mine, e dramatica aceasta situație.

Însă din acest motiv nu am voie sa neg meritele științifice reale ale lui Nicolae Paulescu, aportul său cu totul deosebit la sănătatea oamenilor și cred că nimeni nu are un asemenea drept". 

Galerie Foto de la Eveniment, aici:
100 de ani de la descoperirea insulinei de către Nicolae Paulescu - 23 iulie 1921

Vezi galeria 100 de ani de la descoperirea insulinei de către Nicolae Paulescu - 23 iulie 1921