ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un judecător de la Înalta Curte din Noua Zeelandă a dat dreptate autorităților sanitare care au solicitat tutela unui băiețel după ce părinții acestuia au refuzat să consimtă la o transfuzie de „sânge vaccinat" în cadrul unei operații de salvare a vieții, potrivit The Guardian. CAZUL a fost prezentat de ActiveNews cu câteva zile în urmă.

Decizia istorică, pronunțată joi, este de așteptat să aibă ramificații de amploare și a devenit un punct de atracție pentru protestatarii anti-vaccin care au organizat demonstrații în fața sălii de judecată. 

Părinții bebelușului  au declarat că nu sunt dispuși să continue dacă nu li se garantează că va primi sânge doar de la donatori nevaccinați, pentru a preîntâmpina infectarea copilașului cu proteina spike de la vaccinul expreimental ARNm.

Decizia Înaltei Curți îl plasează pe băiat sub tutela chirurgului cardiac pediatric și a cardiologului său „în scopul de a consimți la o intervenție chirurgicală pentru a rezolva obstrucția și toate aspectele medicale legate de această intervenție chirurgicală, inclusiv administrarea de sânge", a declarat judecătorul Ian Gault într-un rezumat al hotărârii.

Această tutelă va dura de miercuri până la finalizarea operației sale și recuperarea postoperatorie - probabil cel târziu în ianuarie 2023. Părinții își vor păstra tutela în toate celelalte chestiuni.

În interviurile anterioare, părinții au declarat că bebelușul avea nevoie de o intervenție chirurgicală „aproape imediat", dar că erau „extrem de îngrijorați de sângele pe care îl vor folosi [medicii]".