ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Serviciul de sănătate din Noua Zeelandă a depus o cerere în instanță privind tutela unui bebeluș de patru luni ai cărui părinți refuză să permită efectuarea unei operații pe cord, care îi poate salva viața, dacă nu se folosește sânge nevaccinat, informează The Guardian.

Părinții bebelușului au discutat despre starea de sănătate a fiului lor și despre preferințele lor medicale într-un interviu acordat unui militant anti-vaccinare.

În interviu, părinții spun că bebelușul lor are stenoză severă a valvei pulmonare și că are nevoie de o intervenție chirurgicală  „aproape imediat", dar că sunt „extrem de îngrijorați de sângele pe care îl vor folosi [medicii]".

„Nu vrem sânge care să fie contaminat prin vaccinare", a spus tatăl. „Acesta este sfârșitul înțelegerii - suntem de acord cu orice altceva vor să facă acești medici".

Într-o declarație, Dr. Mike Shepherd, directorul interimar al serviciului de sănătate din Auckland, Te Whatu Ora, a declarat că știe că poate fi îngrijorător pentru părinții care au un copil bolnav și care iau decizii cu privire la îngrijirea acestuia.

Te Whatu Ora a depus luni documente la Înalta Curte din Auckland, în temeiul Legii privind îngrijirea copiilor. Aceasta a cerut ca tutela copilului să fie mutată de la părinții săi, astfel încât să poată fi dat consimțământul pentru a folosi sângele donat, a relatat NZ Herald.

„Decizia de a depune o cerere în instanță este întotdeauna luată având în vedere interesul superior al copilului și în urma unor conversații ample cu whānau", a declarat Shepherd.

„Deoarece această chestiune se află în fața instanțelor, nu vom face alte comentarii".

Miercuri, părțile s-au prezentat la tribunal pentru a stabili o dată pentru o audiere de urgență, în timp ce un grup de 100 de susținători anti-vaccinare s-au adunat în afara clădirii.

Avocatul lui Te Whatu Ora, Paul White, a declarat în fața instanței că profesioniștii din domeniul medical au declarat că un copil cu o astfel de afecțiune ar fi fost tratat cu câteva săptămâni în urmă în condiții normale; în timp ce avocatul părinților, Sue Grey a declarat că părinții au dorit o îngrijire mai bună decât cea oferită de stat.
 
„Pentru că îi etichetează pe clienții mei ca fiind adepți ai teoriei conspirației, [poziția lor] , tot ceea ce spun clienții mei poate fi ignorat", a spus ea.

„Noi nu separăm sau etichetăm sângele pe baza statutului de vaccinare Covid-19 al donatorului" a declarat instituția medicală în cauză.

„Părinții au o mare autoritate decizională asupra vieții copilului lor - există o zonă imensă de discreție pentru părinți în luarea deciziilor, inclusiv în ceea ce privește problemele medicale", a spus Johnston.

„Dar există limite pentru asta, iar acesta este unul dintre acele cazuri tragice în care limita are consecințe de viață și de moarte".