ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„Fiecare a perceput și a suferit în felul său tragedia fetelor de la Caracal. Un sentiment al neputinței i-a copleșit pe mulți. Pe unii, cu accente de deznădejde și revoltă”, scrie Cornel Nistorescu în cel mai recent editorial din Cotidianul. Jurnalistul spune că nenorocirea de la Caracal îl trimite cu gândul la statul mafiot care poate fi întîlnit în mai multe orașe și comune din România” și în care „polițiști,  procurori, ofițeri de informații, directori și miniștri sunt articulații ale unei mafii politice”. 

”Fiecare a trăit tristețea și revolta în felul său. Ar trebui să zăbovim mai serios pe ipoteza că facem un tărăboi cumplit pe seama democrației cînd, în fapt, cu o abilitate fanariotă, in țara noastră toate funcțiile publice sunt pe cale să devină afaceri în interes personal”,  scrie Nistorescu.

Fiecare a perceput și a suferit în felul său tragedia fetelor de la Caracal. Un sentiment al neputinței i-a copleșit pe mulți. Pe unii, cu accente de deznădejde și revoltă. Pe alții, cu nasul lor de vulpi, i-a trimis în stradă să se tîrască pe jos și să ceară demisia Guvernului.  Șacalii  românești și-au trimis hienele în fața Ministerului de Interne. Serviciile secrete au reinceput lupta între ele. Mulți au simțit răbufniri de revoltă.

Gheorghe Dincă a recunoscut, deși probele indubitabile ale crimelor n-au apărut încă. Poate că nu există. Recunoașterea sa fără nici o dovadă zdrobitoare îngroapă (sau închide poarta) spre o cercetare de trafic de carne vie sau de organe.
 
În aceste zile, cei mai mulți și-au îndreptat privirea spre instituțiile statului. La ce protecție să te aștepți de la ele dacă, la locul crimei, statul român trimite un ministru cu mintea împiedicată, total aerian, și un șef de poliție, numit Ioan Buda,care  și fără să caște gura se descrie singur.
 
Omul (neamul) lui Daniel Buda de la Cluj Napoca, din banda politică a lui Traian Băsescu, omul lui Vasile Blaga,  (și el promovat de Klaus Iohannis în Parlamentul Europei) așa sărac cu duhul cum s-a arătat pe micul ecran a condus și poliția de frontieră și a ocupat funcții importante în Poliția Română,  el avînd probleme grave de logică, gramatică și vorbire.Abia cînd au scos capul și ne-au arătat că ei reprezintă instituțiile statului român am fost șocați cu adevărat. Am descoperit că trăim sub umbrela (comanda) unor proști și a unor nemernici. Am văzut cine ne conduce, cine decide,cine dă dreptate. Ei ne reprezintă, ei ne apără interesele, ei le măsoară.

Citiți articolul integral AICI.