ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Daniel Coriu, încă președinte al Colegiului Medicilor, iar a sărit din baie, în zi de sâmbătă, când a văzut a doua ediție a Conferinței Medicilor și Juriștilor din România, la fel cum a făcut și acum două săptămâni, când s-a isterizat în zi de duminică după ce i-a sărit în sus și inima și cordul la vederea primei ediții a Conferinței, de la Parlament, intitulată „Medicină bazată pe dovezi sau dictatură cu față medicală?”. Vizibil dezorientat, mai ales că mii de oameni îi cer imperios demisia, Coriu n-a știut ce să laude mai întâi din marile sale realizări pandemiste: sponsorizările de la firmele vacciniste sau actul de știință și medicină pură din Obor, concretizat prin doi mici, o bere și-o dușcă de vaccin experimental la bieții cobai umani. Sesizăm și nuanța specifică de muștar maroniu de la gura lui, acuzând ziariștii că denigrează pseudo-medici vacciniști care au recomandat crima injectării cu seruri experimentele chiar și FĂRĂ NICI UN STUDIU REALIZAT. Redăm mărgica lăsată de Coriu în mijlocul internetului:

„Colegiul Medicilor din România lansează un apel pentru abordarea responsabilă a subiectului SARS-CoV-2, respectiv COVID-19, bazată pe respect la adresa corpului medical, a pacienților și a publicului larg, având permanent în vedere argumente științifice, în cadrul tuturor dezbaterilor și materialelor publice transmise prin orice mijloace de difuzare media. 

În ultima perioadă, asistăm la o creștere a numărului de mesaje din spațiul public care pun sub semnul întrebării situația extremă gestionată de personalul din sistemul de sănătate, precum și suferința pacienților și a aparținătorilor acestora, în timpul pandemiei de COVID-19. Observăm că sunt organizate dezbateri care nu servesc în niciun fel interesului public de acces la informație prezentată într-un mod accesibil și echilibrat, conform unor surse corect și temeinic explorate și a unor argumente fundamentate științific.

În toamna anului 2021, România trecea printr-o situație dramatică, ce nu poate fi uitată: un număr mare de infectări, cu un număr copleșitor de pacienți în secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) și un număr important de decese evitabile în rândul celor care nu s-au vaccinat. În acel moment, medicii din cadrul secțiilor ATI s-au mobilizat exemplar, sprijinind în mod vital efortul extraordinar al tuturor colegilor medici și al personalului medical implicat în tratarea pacienților. Societatea românească le datorează tuturor deferență și recunoștință.

Ne exprimăm profunda îngrijorare față de orice demers jurnalistic sau de orice altă natură care promovează dezbateri între persoane fără nicio pregătire medicală de specialitate, interesate să-și prezinte exclusiv propriile opinii și interpretări cu privire la aspecte medicale complexe. Respingem totodată cu fermitate orice atitudine denigratoare manifestată față de medici cu o experiență și o recunoaștere profesională incontestabile, care răspund de bună credință invitațiilor jurnaliștilor, în spiritul informării publicului larg și care sunt puși uneori în situații lipsite de eleganță, dăunătoare deopotrivă pentru public și pentru toți cei implicați.

Activitatea profesională a medicului este dedicată exclusiv apărării vieții, sănătății și integrității fizice și psihice a ființei umane, iar pentru a îndeplini acest rol, corpul medical are nevoie și de sprijinul tuturor responsabililor pentru o comunicare eficientă, corectă și completă a opiniei publice cu privire la subiectele medicale.

Colegiul Medicilor din România atrage atenția asupra pericolelor la care este expusă în acest moment întreaga societate, nu doar în contextul tratamentelor pentru COVID-19, ci și din perspectiva generării unei reacții de negare și de contestare în ansamblu a aspectelor care țin de sănătatea și siguranța populației.”, încheie, în zi de sâmbătă, dr. Daniel Coriu, încă președinte al Colegiul Medicilor din România, comunicatul său chinuit scos parcă de printre tarabele și grătarele din Obor.

ActiveNews a creat o pagină specială dedicată lucrărilor trecute, prezente și viitoare ale Conferințelor Covid

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews