ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


David Popovici, împreună cu familia sa și cu antrenorul Adrian Rădulescu, au decis ca la întoarcerea sportivului de doar 17 ani în România după Campionatele Europene de natație pentru seniori de la Roma să nu existe nicio ceremonie oficială, asemenea celei care a avut loc când campionul s-a întors, în iunie, de la Campionatele Mondiale de la Budapesta, a informat PlaySport.

Însă tânărul obosit brusc nu a putut să scape de „foto-oportunitatea” smulsă de nefericitul ministru UDMR Eduard Novak, care nu a ratat ocazia să se fotografieze și etaleze propagandistic (în romaghiară!) alături de David Popovici, astăzi, pe aeroport (foto), la fel ca Cîmpeanu de la Educație, în campanie pro-vaccinare, în ciuda decesului subit al unei sportive la fel de tinere.

David Popovici nu va participa la nici un eveniment public imediat după revenirea în România

Motivul invocat pentru dispariția din spațiul public a sportivului legitimat la CS Dinamo este faptul că acesta „resimte o stare accentuată de oboseală”.

David Popovici a câștigat medalia de aur la 100 și 200 de metri liber, iar în prima probă a setat și un nou record mondial. El a dorit să participe și în proba de 400 de metri liber și chiar s-a calificat în finală. Însă, a decis în cele din urmă, alături de antrenorul său, să nu mai concureze din cauza... oboselii.

Tot din acest motiv, David și apropiații lui au dorit să nu se mai organizeze nicio ceremonie de primire a sportivului la salonul prezidențial din aeroportul Otopeni, după cum a dezvăluit Camelia Potec, președintele Federației Române de Natație, potrivit sursei citate.

Cu toate acestea nici Potec nu a ezitat să se lipească în poza ca și Novak și să-l obosească și mai tare pe tânărul campion.

Faptul că nu va fi o primire oficială publică e dorința părinților și a antrenorului Adrian Rădulescu. Ei au vrut să sărim peste conferința de presă și primirea oficială. David e foarte obosit și urmează o perioadă grea. Peste câteva zile va răspunde unor întrebări, cu echipa Federației, la un antrenament”, a spus Camelia Potec la Digi Sport.