ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În județul Sibiu 14 din cele 22 de cazuri testate pozitiv miercuri în rândul cadrelor medicale erau la persoane vaccinate. Cele mai multe cazuri sunt raportate la Spitalul Clinic Județean Sibiu, unde 8 din cele 11 cazuri de Covid-19 au fost înregistrate la personalul vaccinat. Un argument în plus pentru a demonstra cât de inoportună este obligativitatea vaccinării medicilor și asistentelor cu un ser experimental a cărui eficiență este contrazisă de rezultate.

Datele au fost colectate din 9 unități sanitare din județul Sibi, potrivit informării transmise publicației Turnul Sfatului de reprezentanții Instituției Prefectului Județului Sibiu.

Spitalul Clinic Județean de Urgență SIBIU -   11 cazuri pozitive, dintre care 8 vaccinate și 3 nevaccinate

Spitalul Municipal Mediaș  - 0 cazuri pozitive

Sitalul Orășenesc Cisnădie -1 caz pozitiv, nevaccinat

Spitalul Orășenesc Agnita - 0 cazuri pozitive

Spitalul Clinic de Pediatrie - 5 cazuri pozitive, din care 3 vaccinate și 2 nevaccinate

Spitalul General CF Sibiu - 0 cazuri pozitive

Spitalul de PneumoftiziologieSibiu - 1 caz pozitiv, vaccinat

Sitalul de Psihiatrie Sibiu - 3 cazuri pozitive, din care 1 vaccinat și 2 nevaccinate

Spitalul Militar de Urgență Sibiu - 1 caz pozitiv, vaccinat
 
În ciuda evidențelor care arată contrariul, reprezentanții DSP laudă „eficiența vaccinării” și aduc drept argument faptul că infectații vaccinați n-ar fi dezvoltat forme grave ale bolii. Mai mult, dacă s-a aprobat doza a 3-a, asta e o dovadă a „succesului” primelor două. Logică de ... director interimar al DSP Sibiu!
 
„O persoană vaccinată care intră în contact cu un bolnav COVID își bootează (crește, mărește) titrul de anticorpi și nu face boala sau are simptome ușoare și stă acasă sau la spital, în funcție de comorbidități. Rar se întâmplă ca o persoană vaccinată să ajungă la ATI și numai din cauza comorbidităților. O persoană vaccinată poate fi pozitivă la testare și poate transmite visrusul celor nevaccinați, cu atât mai mult populația trebuie îndemnată și motivată să se vaccineze. Faptul că doza 3 se va administra de la începutul lunii viitoare este un bun argument că vaccinul are eficiență. De asemenea, eficiența vaccinării este susținută și de rata de mortalitate din ATI, majoritate covârșitoare de nevaccinați”, este de părere reprezentantul DSP Sibiu, dr. Lucian Blăguțiu.

Datele contabilizate de ActiveNews arată că situația este taman pe dos: foarte mulți dintre noii infectați spitalizați se trag dintre vaccinați, unii dintre ei ajungâd la forme grave și chiar deces (toate aceste cazuri trecând pe la ATI). În rest, directorul interimar al DSP confirmă o realitate expusă de noi de mult timp: vaccinații se pot infecta și pot transmite virusul, ei fiind de fapt cei care îi pun în pericol pe ceilalți. Dar pentru a scoate din această realitate un argument pentru vaccinarea nevaccinaților trebuie să ai mult tupeu. E ca și cum le-ai transmite nevaccinaților: „nu puteți fi în siguranță până ce nu deveniți la fel de infecțioși ca noi, vaccinații. Dar, nu vă temeți, asta n-o să vă omoare!”...