ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Raportul Medico-Legal privind băiatul în vârstă de 6 săptămâni intrat în stop cardio-respirator în timpul slujbei de botez de la Biserica „Sf. Constantin și Elena” din cartierul Zamca al municipiului Suceava a fost finalizat iar concluziile sunt favorabile preotului Alexandru Mazarache, informează Monitorul de Suceava. Raportul medico-legal al necropsiei efectuate asupra micuțului Iustin, pruncul din Suceava care a murit a doua zi după botez, arată că moartea sa a avut cu totul alte cauze față de cele susținute de presa anticreștină. Preotul din Suceava cercetat pentru decesul unui bebeluș după botez este nevinovat, transmite și AlephNews. ACTUALIZARE: ActiveNews a obținut extrasele principale din Raportul Medico-Legal! Un fragment din document, mai jos:

În raportul semnat de medicii legiști Lăcrămioara Bălan și Alina-Emilia Horecica se trag concluzii legate de moartea bebelușului. Concret, moartea s-ar fi datorat insuficienței cardio-respiratorii acute consecutivă sindromului de detresă respiratorie acută instalat pe fondul pneumoniei interstițiale, complicată în evoluție cu bronhopneumonie severă la un nou născut prematur, scrie Monitorul de Suceava.

Concluzia este că afecțiunile pe care le prezenta copilul, respectiv pneumonie interstițială, cel mai probabil de etiologie virală, complicată în evoluție cu bronhopneumonie formă severă, prin gravitatea lor, au fost sigur și direct letale.

Medicii legiști din Suceava au transmis familei micuțului Iustin raportul medico-legal întocmit în urma necropsiei. Aceștia afirmă că moartea copilului a fost non-violentă și s-a datorat insuficienței respiratorii pe fondul unei pneumonii interstițiale, precizând că pruncul era născut prematur.

Tragedia a avut loc la finele lui ianuarie, în biserica „Sf. Constantin și Elena” din Suceava. Duminică, 31 ianuarie, bebelușul Iustin a ajuns în stare critică la Spitalul Județean Suceava, imediat după slujba de botez oficiată de preotul bisericii „Sfinții Constantin și Elena” din Suceava. Băiețelul a murit a doua zi, iar tatăl copilului susține că preotul ar fi provocat tragedia.

Medicul urgentist care a făcut manevrele de resuscitare asupra copilului declara că i-a scos din plămâni 110 ml de lichid de lăptos, amintește Adevărul de Suceava. Însă acesta nu putea proveni din cristelniță în cele 3 secunde de cufundare, după cum a demonstrat în exclusivitate ActiveNews cu filmări de la botez. În plus, copilul fusese alăptat înainte. Mai mult, surse din cadrul anchetei au declarat tot în exclusivitate pentru ActiveNews că afirmația inițială a medicului SMURD nu se susține iar acesta a dat înapoi, afirmând că „a fost o aproximație” a sa. De altfel, Raportul Medico-Legal îl contrazice flagrant! Iată un extras din documentul obținut în exclusivitate de ActiveNews:

Înregistrările video obținute de ActiveNews din timpul botezului bebelușului Iustin arată că micuțul a plâns și înainte și după ce a fost scufundat în cristelniță de către părintele Alexandru Mazarache, un preot cu multă experiență. În timp ce este cufundat în apă, preotul îl ține cu fața în sus, și îi acoperă cu mâna atât nasul, cât și gura, după cum boteza și marele și sfîntul duhovnic de la Mănăstirea Antim, Părintele Sofian Boghiu. Părintele Alexandru îi descoperă căile respiratorii de fiecare dată când scoate copilul la suprafață. La sfârșitul ritualului, bebelușul este pus în brațele nașei, iar preotul continuă ceremonia prin ungerea cu mir. Protopopul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, Doru Budeanu, sublinia atunci că bebelușul a plâns imediat după ce a fost scos din apă, semn că plămânii nu i-au fost afectați și ceea ce demonstrează că a avut semne vitale. Copilașul prematur a decedat după 12 ore de la internare, potrivit unor surse. Purtătorul de cuvânt al Spitalului din Suceava a afirmat însă pentru ActiveNews că el a găsit înregistrarea decesului în calculator în dimineața zilei următoare, la orele 5, deci la peste 17 ore de la botez. Dumnezeu să-l odihnească pe micuț cu îngerii, în Împărăția cerurilor!

Știrea a fost folosită ca pretext pentru declanșarea unei campanii feroce împotriva Bisericii și a tainei botezului, presa securistică acoperind prin acest scandal inventat scandalul real legat de moartea zecilor de pacienți decedați pe loc sau ulterior în urma incendiului de la Matei Balș, pentru care nici astăzi nu este făcut NIMENI responsabil.

Suntem convinși că în ciuda aflării adevărului și din punct de vedere științific, campania ticăloasă va fi reluată cu acest prilejul pentru a ține Biserica sub șantaj și presiune în vederea implicării ei în campania criminală de vaccinare cu seruri experimentale.

Redăm aici trimiterile către două dinbtre articolele noastre pe acest subiect, de la data respectivă:

EXCLUSIV. UPDATE: AMBELE FILMĂRI ale botezului de la Suceava demonstrează că micuțul decedat NU S-A ÎNECAT din cauza preotului. ActiveNews prezintă filmul evenimentului și posibilele cauze ale morții pruncului botezat 

EXCLUSIV. Publicistul Iulian Capsali face dezvăluiri exclusive despre Cazul Suceava: COPILUL NU A MURIT ÎNECAT ca urmare a botezului. LECȚIE: O fotografie cu Părintele Sofian botezând un bebeluș în aceeași modalitate ca Părintele Alexandru