ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un sondaj realizat de Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual Constanța a arătat că 57% dintre angajații MAI nu vor să se vaccineze, dând un semnal decisiv intenției Guvernului de a impune, într-o formă sau alta, imunizarea anti-Covid. Totodată, sindicaliștii din Poliție i-au transmis ministrului Lucian Bode că nu vor controla certificatele verzi, aceasta fiind atribuția DSP-urilor, informează Claudia Marcu în NAȚIONAL.

Cu cât Guvernul încearcă să-i forțeze pe oameni să se vaccineze, cu atât reacțiile sunt mai negative. În ce-i privește pe polițiști, amenințați în repetate rânduri cu vaccinarea obligatorie sau testarea din bani proprii, aceștia au transmis un semnal extrem de clar autorităților.

Citiți și Asociația civică Acvila a militarilor și polițiștilor spune NU vaccinării. VIDEO

”Avem un sondaj făcut printre membrii noștri de la SNPPC Constanța, cu un soft care le-a permis păstrarea anonimatului, iar din cei care au răspuns la sondaj, 21% nu vor sub nicio formă să se vaccineze, iar 36% nu se vaccinează și nici nu vor să plătească testarea. Deci 57% dintre polițiști nu vor să se vaccineze. Iar dacă 21% spun că nu-i interesează ce se va întâmpla dacă nu se vaccinează și îi adăugăm la cei 25% deficit de polițiști din sistem, este clar că se va intra în colaps. În același sondaj, 70% dintre polițiști au spus că vor proteste la Guvern, ca reacție la vaccinarea obligatorie vehiculată în spațiul public. Am văzut acum că domnul prim-ministru a bătut în retragere, vorbind doar de medici și de profesori, cu penalizare la salariu, ceea ce este o prostie fără seamăn. Faptul că nu mai vorbește despre polițiști nu înseamnă că vom sta pasivi, pentru că știți cum e, când ne ia pe bucățele ne execută”, ne-a declarat Vasile Zelca, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual  (SNPPC) Constanța.

Citiți și Sindicatul Polițiștilor Operativi din România refuză vaccinarea: Noi ținem foarte mult la drepturile fundamentale

Certificatele digitale, controlate de cine le-a emis

Polițiștii i-au transmis ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, că nu vor să controleze certificatele digitale, având în vedere că nu intră în competența loc, ci a direcțiilor de sănătate publică. Aceștia cer să nu mai fie puși împotriva populației.

Citiți și Iohannis, surprins fără mască la congresul PNL. Comentariul sindicatului polițiștilor Europol despre jena agenților de a-i mai amenda pe cetățeni

”Domnule ministru, vă atrag atenția asupra butoiului plin cu praf de pușcă, pe care ne-ați așezat în ultimii 2 ani, ca vârf de lance în <lupta> pentru prevenirea și combaterea Covid 19. În calitatea de ministru, vă solicit să tratați cu maximă atenție modul în care polițiștii sunt aruncați în prima linie, dar nu în lupta împotriva Covid19, ci împotriva populației. Din punctul nostru de vedere, este ilegal ca polițiștii să verifice dacă cetățenii participanți la un eveniment au sau nu au certificat verde, pentru că nu avem competența materială pe linia controalelor în domeniul sănătății publice, nu avem infrastructura care să ne permită verificări în timp real asupra veridicității unui certificat verde și nu avem dotarea necesară care să ne ajute să facem aceste verificări”, se arată în scrisoarea deschisă adresată de conducerea SNPPC Constanța ministrului Lucian Bode. Totodată, se mai arată în scrisoarea deschisă, există înregistrări efectuate la intervenții din care rezultă fără nici un dubiu că populația, patronii de localuri țintesc deja poliția și o tratează ca pe o structura represivă a statului împotriva celor care ar trebui sa fie beneficiarii serviciilor noastre. ”Încrederea populației în noi este pe un trend descendent în urma aplicării sancțiunilor contravenționale pe timpul stării de urgență, sancțiuni stabilite ca neconstituționale de către CCR”, susțin polițiștii.

Citiți și Sindicatul Național al Polițiștilor din România DECUS se opune vaccinării obligatorii și atacă dur circul PNL: Suntem perfect sănătoși. Îndrăzniți să ne impuneți să nu stăm 8 prieteni la masă, după ce voi v-ați călcat cu miile pe picioare?

”Nu acceptăm să fim cobai ai vaccinării”

Conducerea centrală a SNPPC a atras atenția că polițiștii nu vor accepta să fie cobai ai vaccinării și nici gardieni ai legiferărilor fără noimă. Într-o adresă oficială trimisă MAI, SNPPC a cerut lămuriri privind legislația care stabilește responsabilitatea polițiștilor de a verifica certificatul digital, procedurile, facilitățile de formare profesională, precum și dotările aferente pentru implementarea unor astfel de sarcini.

Citiți  Federația Sindicatelor Naționale ale POLIȚIȘTILOR și personalului contractual: Nu acceptăm să fim cobai ai vaccinării și nici gardieni ai legiferărilor fără noimă!

NAȚIONAL

Citiți și Zeci de polițiști din statul american Massachusetts și-au dat demisia după ce au fost obligați să se vaccineze