ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Jucătoarea cehă de tenis Renata Voracova cere despăgubiri după ce a fost expulzată din Australia pentru că i-a fost anulată viza de intrare, la fel ca în cazului sârbului Novak Djokovici. După cum ActiveNews a relatat anterior, sportiva a fost cazată forțat în același hotel pentru imigranți deținuți ca și Novak Djokovici. 

„Doar biletul de avion a costat 60.000 de coroane (2.460 euro), iar antrenorul meu a călătorit cu mine. Și apoi mai este tot timpul ăsta, hoteluri, antrenamente pentru grand slam, posibilul premiu în bani. Sper că Tennis Australia își asumă și nu va trebui să apelăm la măsuri legale”, a declarat Voracova, care a recunoscut că este afectată de această situație și îi va lua un timp să-și revină.

„Nici nu mă mai gândesc la tenis acum, încă sunt în stare de șoc, încă nu am 'digerat' situația prin care am trecut. Sunt epuizată, nici nu mai vreau să mă gândesc la ceea ce a fost în Australia, la Melbourne. Nici în cele mai negre vise nu mi-aș fi imaginat așa ceva, a fost mult prea mult. Parcă mă uitam la un film... un lung interogatoriu cu ordine de genul 'dezbracă-te, îmbrăcă-te'. Nici nu vreau să mă gândesc la asta, darămite să retrăiesc”, a precizat Voracova, pentru publicația cehă Denik, citată de Știri pe Surse.

Jucătoarea de pe locul 82 mondial al probei de dublu a părăsit Melbourne, sâmbătă, după anularea vizei sale din motive politice. Jucătoarea de 38 de ani a fost reținută în același hotel pentru imigranți ca sârbul Novak Djokovici, căruia i s-a interzis intrarea în Australia din cauza nonconformismului său față de vaccinarea Covid obligatorie, cu o săptămână înainte de Australian Open. Voracova a plecat cu un avion din Melbourne în cursul serii de sâmbătă.

Sportiva a fost în aceeași situație cu Djokovici: nefiind vaccinată cu serurile experimentale Covid pe motiv că trecuse prin boală la finele anului 2021, ea a beneficiat de o scutire din partea Federației Australiene de Tenis pentru a putea veni să joace la Australian Open.

Dar, la fel ca în cazul numărului 1 mondial, australienii au pus la îndoială temeinicia scutirii acordate chiar de forurile lor de profil, polițiștii de frontieră substituindu-se medicilor și apucându-se să de verdicte în privința motivării scutirii.

Djokovici a rămas în Australia pentru că a făcut apel la decizia de anulare a vizei și un tribunal din Melbourne i-a dat câștig de cauză.