ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Jucătoarea cehă de tenis Renata Voracova, reținută și băgată în aceeași pușcărie Covid cu jucătorul nevaccinat Novak Djokovici, a părăsit Australia sâmbătă, după anularea vizei sale „din motive sanitare”, a anunțat o sursă guvernamentală, citată de AFP.

Voracova, în vârstă de 38 de ani, a fost reținută în același centru de detenție din Melbourne ca sârbul Novak Djokovici, interzis să intre în țară din cauza statului său vaccinal, cu o săptămână înainte de Openul Australiei, scrie agerpres.ro.

Conform unei surse citate de ziarul The Age din Melbourne, jucătoarea cehă intrase în Australia cu o scutire de vaccinare, pe motiv că a fost infectată cu Covid-19 în ultimele șase luni. Acesta a fost și motivul invocat de Novak Djokovici, citrează și ȘtiripeSurse.

Renata Voracova a vorbit despre situația ei, în interviuri acordate publicațiilor DNES și Sport, informează lequipe.fr.

"Sunt într-o cameră și nu pot merge nicăieri. Îmi pot deschide fereastra doar câțiva centimetri. Sunt paznici peste tot, inclusiv sub fereastra mea, ceea ce este destul de ciudat. Poate or crede că o să sar și fug”, a adăugat ea, numindu-și hotelul drept "un fel de cămin îmbunătățit".

FOTO Patriarhul către Novak: Întreaga Serbie se roagă pentru tine, așa cum te rogi tu pentru noi, milioane de sârbi ortodocși. Djokovici, care a avut Covid în decembrie, este închis de Crăciunul pe stil vechi într-un centru cu gândaci și mâncare cu viermi

Ministerul de Externe ceh a anunțat că protestează față de reținerea sportivei, dar că aceasta a acceptat să părăsească țara și să nu participe la Australian Open care începe luni, 17 ianuarie, "pentru că posibilitățile sale de antrenament sunt limitate”. "Aștept permis (de plecare), sâmbătă poate”, a spus ea.

"Mi se aduce mâncare și este un paznic pe hol. Totul este porționat. Mă simt un pic ca în închisoare”, a adăugat specialista la proba de dublu, în vârstă de 38 de ani, scrie news.ro citat de ȘtiripeSurse.

Potrivit DailyMail, mâncarea din centrul de detenție arată așa (FOTO/VIDEO):

Citiți și: SONDAJELE ActiveNews: APOSTOLII vs INTOXICATORII. Vă invităm să VOTAȚI AICI!

VIDEO: