ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Părintele Episcop Macarie Drăgoi al Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord lansează un nou apel către români, pe care îi roagă să se solidarizeze cu doctorița Camelia-Mihaela Smicală din Filnlanda, ai cărei copii au fost luați abuziv de statul finlandez.

După ce că a fost despărțită de copiii săi, Camelia Smicală a fost dată în judecată de către statul finlandez, pentru „defăimarea” autorităților,  respectiv a executorilor judecătorești care au intervenit în forță, în urmă cu doi ani, pentru a-i prelua copiii, fiind condamnată la șase luni de închisoare.

Redăm mai jos comunicatul Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord:

 „După cum am aflat cu adâncă tristețe, tragedia prin care trece doamna Camelia-Mihaela Smicală se adâncește prin sentința recentă a justiției finlandeze, prin care a fost condamnată la șase luni de închisoare. Iată, așadar, cum se adaugă încercare la încercare: ca și cum nu era de ajuns pierderea copiilor, sora noastră din Finlanda se confruntă cu o pedeapsă care va însemna, totodată, și excluderea sa socială.
Consider că datori suntem cu toții, oameni simpli și autorități, să ne solidarizăm cu Camelia-Mihaela Smicală, să îi arătăm că nu este singură în durerile sale și că nu trebuie abandonată cauza sa. Chem, așadar, la rugăciune stăruitoare pentru luminarea, ajutorul și izbăvirea Cameliei-Mihaela și a copiilor săi, Johan-Mihail și Maria-Alexandra și pentru luminarea și îmblânzirea celor care participă la procesul ei. Suntem alături de toți cei care se implică și se vor implica în acest caz și vom ajuta, ca și până acum, cu rugăciunea și cu fapta”, se spune în comuncatul  EPISCOPIEI ORTODOXE ROMÂNE A EUROPEI DE NORD.