ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fosta senatoare USR Florina Presadă a devenit noua directoare executivă a organizației ACCEPT, militantă pentru homosexualism, lesbianism, bisexualism, trisexualism și alte inițiale pe care nu le înțelegem (sperăm să n-aibă legătură și cu bietele animale).

Mâncătoare a salariului și beneficiilor de senator între 2016 și 2020, Presada a rămas (până acum) în istorie doar cu un comentariu de glorificare a tovarășului Iosif Visarionivici Stalin, responsabil de holocaustul roșu din teritoriile ocupate de URSS, între care și Basarabia și Bucovina.

Admirație ei față de Stalin și, acum ACCEPT, nu este întâmplătoare. La momentul depunerii jurământului de senator, în 2016, ea a refuzat să rostească expresia de final „Așa să-mi ajute Dumnezeu”, la fel ca deputatul delfinilor, Remus Cernea.

Ca parlamentar USR a inițiat alături de alți trei useriști - Edward, Wiener și Goțiu - un proiect de lege prin care cerea ca pe medicamentele homeopate să apară scris, cu majuscule textul: „Acesta este un produs homeopat neatestat medical, fără efecte dovedite asupra sănătății”. La serul experimental Covid nu a avut aceleași idei. Proiectul de lege împotriva homeopatiei este o aberație neașteptată, uimitoare și dezamăgitoare pentru noi și pacienții noștri, i-a transmis atunci USR-ului Societatea Română de Homeopatie.

Din postura de senatoare a României, zglobia USR-ist ACCEPT-istă a postat pe Facebook o fotografie cu Iosif Stalin în tinerețe, însoțită de următorul comentariu: „Sunt încă în admirație față de cum arăta tânărul Stalin ...cineva ar trebui să se întoarcă în timp să-l oprească din a deveni Stalin așa cum îl cunoaștem”. Nu știm ce ar fi făcut Florina Presadă dacă se întorcea chiar ea în timp la picioarele frumosului Iosif Visarionovici având în vedere că nu-i cunoaștem orientarea sexuală exactă.

Organizația activiștilor homosexualiști a transmis azi următorul anunț:

„Începând din această toamnă, Florina Presadă a preluat rolul de directoare executivă a Asociației Accept.

Îi mulțumim mult Teodorei Ion-Rotaru Roseti pentru cei 9 ani pe care i-a petrecut la ACCEPT și pentru toată munca depusă – de la voluntariat, la comunicare, la funcția de directoare executivă timp de 4 ani.

Teodora ne-a ajutat să ne construim o direcție și o strategie, transformând asociația ACCEPT într-o organizație puternică, care să poată oferi sprijin comunității LGBTQIA+. Toate acestea au fost posibile prin munca de management, comunicare și advocacy pe care Teodora a depus-o neobosită de-a lungul timpului, inclusiv în momente critice pentru comunitatea LGBTQIA+ din România, precum referendumul din 2018. Acum îi urăm mult succes în noul rol de mamă.

Florina Presadă s-a dovedit a fi o aliată constantă a comunității LGBTQIA+ de-a lungul timpului. Florina a luptat pentru drepturile persoanelor queer din România atât de la tribuna Parlamentului, în calitate de senatoare, cât și în stradă, la numeroase proteste și marșuri. Din decembrie 2021, Florina Presadă s-a alăturat echipei ACCEPT, în cadrul unui proiect ce urmărește accelerarea implementării deciziilor CEDO privind drepturile persoanelor LGBTQIA+ în România. În prezent coordonează echipa ACCEPT în toate demersurile și proiectele pe care le avem în derulare.”

Răspunsul fostei senatoare USR nu a întârziat:

„E o mare onoare și bucurie să fiu directoarea executivă a Asociației ACCEPT. Știu ce înseamnă să fii în serviciul unei comunități și responsabilitatea cu care vine acest nou rol.

Mulțumesc Teodorei Ion-Rotaru Roseti și întregii echipe Accept pentru încredere! Nici că-mi puteam dori mai mult în anul care trece.

Rămânem împreună ca și până acum. Trebuie să facem din România un stat drept pentru toți cetățenii ei, iar pentru acest lucru este nevoie de fiecare dintre noi.”

„Așa cum, împreună, ne-am opus unui referendum al urii, așa ne vom lupta pentru ca persoanele aparținând comunității LGBT+ să își vadă TOATE drepturile respectate.” - spunea ex-senatoarea USR după Referendumul pentru Familie.

Citiți și VACCINISTA ZILEI. Laura Știfter, o profesoară de religie care susține sinuciderea, homosexualismul, ecumenismul și USR-ul, este apreciată pe măsură de pagina de propagandă Ro Vaccinare. Se proclamă și colaboratoare a Ziarului Lumina