ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fosta clădire a parlamentului australian din capitala Canberra a fost incendiată pentru scurt timp joi de protestatari în timpul unei demonstrații pentru suveranitatea aborigenilor, a anunțat poliția australiană, citată de BBC
 

Incendiul a cuprins ușile din față ale fostului Parlament și, cel mai probabil, salonul din spatele lor. El a fost lichidat fără a exista răniți de pe urma lui. VIDEO:
 


El reprezintă o escaladare după două săptămâni de proteste la fața locului. Unii dintre protestatari s-au identificat ca făcând parte din grupuri antiguvernamentale și de „cetățeni suverani”.

Violențele legate de proteste de o asemenea amploare sunt rare în Australia, ne liniștește BBC, dar izbucnirile au devenit mai frecvente în timpul pandemiei. Australia este unul dintre statele lumii care a implementat cele mai dure și debusolate restricții pandemice, fiind în stare să bage în lockdown o metropolă întreagă pentru 1-2 cazuri de coronavirus și inaugurând chiar lagăre în care să fie internați bolnavii de Covid. Totul, în timp ce protestele anti-dictatură covidiană din marile orașe erau reprimate de scutieri care trăgeau în oameni cu bile de cauciuc.