ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Motto din Prospectul Comirnaty: "Durata protecției: Durata protecției oferite de vaccin este necunoscută și este încă în curs de a fi determinată prin studii clinice aflate în desfășurare."
 
Vaccinul Comirnaty produs de Pfizer și BioNTech a intrat în România în baza unei regii internaționale care a apelat la manualul micului manipulator, capitolul Ideologia Salvării. Printr-un circ ieftin care se vrea o abilă operațiune de marketing se încearcă pătrunderea în subconștientul românilor, cunoscuți ca cei mai credincioși europeni, apăsându-se pe pedala salvării colective.
 
Jurnaliștii mai vechi au cunoscut direct tehnica în cauză în 1989 când regia moscovită venea pe scenele deschise ale României cu Frontul Salvării Naționale ca emanat al Revoluției, când în realitate el fusese pritocit în laboratoarele sovietice de ani de zile. Salvarea - cuvântul cheie, șterpelit de la creștinism - Mântuire. Aceiași jurnaliști vechi au sesizat imediat furtul de concept, prin care se încearcă constituirea cu acte în regulă a Bisericii Martorilor lui Covid, cu completarea bolșevică: cine nu crede în salvarea care ne-a venit de sus, de la Comisia Europeană, chiar de Crăciun, în sticluțe mici, cum sunt sigur că le plac celor de la "Taxi" - cadou, chipurile, gratis, cum ar veni, dar din banii noștri - devine automat dușman al poporului.

Jurnalistul conservator Adrian Pătrușcă de la EVZ a formulat încă din 29 noiembrie imperativele pe care încearcă să le impună "Biserica drăcească a lui Covid". "Biserica [Ortodoxă] stă în calea agendei globaliste și trebuie spulberată. Mai ales o Biserică Națională, cum este BOR. În locul ei, în numele COVID, se zidește, pas cu pas, o nouă biserică. O nouă religie. Prima condiție pentru existența unei religii este Credința. O credință puternică și profundă, care transcende limitele raționalului. Puterea credinței este direct proporțională cu puterea divinității care constituie obiectul venerării. Biserica COVID nu se putea construi pe cultul unui amărât de virus, al unei gripe fie ea și ceva mai contagioasă, ci doar pe credința într-un Virus Suprem și Nimicitor."

De asemenea, jurnalistul veteran Ion Cristoiu, atrage atenția în editorialul său video de ieri, pe care îl preluăm și noi la rubrica de OPINII, cum autoritățile au înlăturat Sărbătoarea Crăciunului pentru a face loc Sărbătorii Vaccinului Coronavirus, aspect sesizat și de Ion Spânu în materialul său publicat ieri de ActiveNews sub titlul Veniiiiiiți de luați vacciiiiiinuuuuuul! BISERICA COVID a înlocuit Nașterea Domnului cu "Nașterea Vaccinului".

Nu, nimic nu este întâmplător. De altfel, însuși numele ales pentru acest vaccin - Comirnaty - face trimitere la aceeași ideologie de salvare colectivă. Cuvântul cheie - comunitate. Comunitatea celor împărtășiți cu vaccinul salvator al Bisericii Covidului. Numele a fost ales, cum altfel?, de către o companie specializată de branding. Și nu oricare, ci cea mai importantă din lume în acest domeniu - Brand Institute.

„Numele este inventat din [cuvântul] imunitate față de Covid-19 și apoi încorporează ARNm în mijloc, care este tehnologia platformei și, în ansamblu, numele este menit să evoce cuvântul comunitate”, a declarat Scott Piergrossi, președintele de operațiuni și comunicare al Institutului Brand. Scopul denumirii drogurilor este acela de a suprapune ideile și de a înțelege semnificația într-un nume, a spus el. În acest caz, conceptele cu prioritate ridicată cu care au început echipele au fost imunizarea față de COVID și tehnologia ARNm. Clienții înșiși au venit cu conceputul de comunitate ca imagine și asociere pe care doreau să o obțină, a spus Piergrossi, în articolul din care redăm. Deci acesta este prefixul Co-, urmat de ARNm în mijloc și care se termină cu sufixul -ty, care combină atât comunitatea - community, cât și imunitatea - immunity. În plus, comunitatea și imunitatea sunt conceptual mnemonice pe întregul nume. Identificarea acelor părți ale cuvântului și conectarea la conceptul comunității s-au executat frumos la sfârșitul zilei”, a mai spus șeful de operațiuni. Bine spus.
 
UPDATE: Simbolistica bine aleasă, ca să nu zicem ocultă, a funcționat și în cazul României. Dacă în Marea Britanie s-a nimerit ca al doilea vaccinat (de fapt trebuia să fie primul, dar o altă echipă de medici s-a grăbit) să se numească tocmai William Shakespeare, la noi, cea aleasă pentru a fi prima persoană vaccinată, se numește, întâmplător, Mihaela Anghel (Îngerul Mihail).

Ce nu veți găsi în presa mituită: Testele vaccinului au adus 6 morți, numeroase cazuri de Efecte Adverse Severe (SAE) cât și o fractură facială

Vaccinul care începe să fie înjectat azi în populație - Duminică, la ora 9.00! - are și numeroase reacții adverse - le găsiți AICI, în Prospectul în limba română. Acestea merg de la stare generală de rău la șoc anafilactic sau, mai rar, paralizie facială. A se reține că nu se recomandă copiilor sub 16 ani.
 
Nu vrem să vă inundăm cu detalii inutile despre acest vaccin, pentru că de aceasta se va ocupa presa sistemului, retribuită din nou cu nu știm exact câte milioane de euro (zeci?) și pentru campania de vaccinare.
 
Iată doar o mostră de Odă Vaccinului, de azi, de la Hotnews (titlul este suficient): "Mărturiile a 5 medici din 5 spitale din linia întâi care s-au vaccinat azi: E cel mai frumos cadou de Crăciun". Doamne, ferește!
 
 
Dar ce nu veți citi cu siguranță în această presă este că la teste au murit șase oameni (sub 1%) dar producătorul susține că nu din cauza vaccinului ci că oricum trebuiau să moară din alte cauze (Pagina 109 a Raportului). Atunci de ce au mai fost vaccinați? Responsabilii Comisiei Europene care au avizat vaccinul au uitat să le pună și această întrebare.
 
În cazul Efectelor Adverse Severe veți găsi citind Raportul producătorului și câteva care ar fi putut periclita viața celui injectat cât și, la un "subiect" între 16 și 17 ani, o fractură a unui os facial (Pagina 108 a Raportului). Din păcate nu se dau amănunte, dar ActiveNews a mai relatat că la testele Pfizer din SUA, potrivit CNBC, unul dintre participanți, după a doua doză, s-a trezit cu frisoane tremurând așa de tare încât și-a spart un dinte. „Mă durea totul până și să mă așez în pat”, a spus el.

Mai adăugăm și partea haioasă a informărilor oferite de producător. Redăm direct de la sursă, despre maxima eficacitate a acestui vaccin:

"Poate Comirnaty să reducă transmiterea virusului de la o persoană la alta?

Nu se cunoaște încă impactul vaccinării cu Comirnaty asupra răspândirii virusului SARS-CoV-2 în comunitate, nici cantitatea de virus care poate fi purtată și transmisă de persoanele vaccinate.
 
Cât timp asigură protecție Comirnaty?
 
În prezent, nu se cunoaște durata protecției oferite de Comirnaty. Persoanele vaccinate în studiul clinic vor continua să fie urmărite timp de 2 ani pentru a culege mai multe informații despre durata protecției."

Radio Erevan putea mai bine.
 

Cîțu-Mâțu, tata-Omida al vaccinului

Nu putem să încheiem fără a nota și din maximele premierului de paie Cîțu - Mâțu - cum l-a poreclit Ion Cristoiu - marionetă care ne informa cu aplomb și vocea gâtuită la recepția numărul 2 a sacilor cu vaccinuri, de la neo-militarizatul Institut Cantacuzino, următoarele: "Este un moment important, îl așteptăm de un an de zile, din momentul în care am aflat de această pandemie, iar apariția vaccinului, livrarea și distribuirea într-un timp record va (sic) ajuta la limitarea și la eradicarea pandemiei într-o perioadă cât mai scurtă".
 
Nu e prea clar cum știe Cîțu-Mâțu că vaccinul va eradica pandemia, când însuși producătorul nu poate garanta asta (vedeți mai sus) și nici nu înțelegem de când e Cîțu-Mâțu mai tare ca mama-Omida ca să aștepte acest moment de un an de zile. Pentru memoria încețoșată a Cîțului de Vâlcea, redau afirmațiile șefului lui nu din decembrie 2019, ca să nu-l fac prea tare de râs, ci din 27 februarie 2020! Iată-le:
 
 
"Dragi români,
 
Este normal să tratăm cu toată seriozitatea situația generată de apariția cazurilor de coronavirus în Europa și de confirmarea unui caz pe teritoriul României, dar nu există niciun motiv real de panică. Infecția cu acest virus provoacă în marea majoritate a cazurilor doar simptome ușoare, dureri în gât, tuse și febră, ca în orice răceală. Așadar, comportamentul firesc pe care fiecare dintre noi trebuie să îl avem acum este de a aplica cu rigurozitate recomandările autorităților și de a ne informa constant din surse credibile și oficiale. Instituțiile responsabile au luat toate măsurile care se impun pentru a împiedica răspândirea acestui virus în țara noastră și a limita efectele sale negative. Să fim solidari în a descuraja orice încercări de a crea senzaționalul în aceste momente. Răspândirea de știri alarmiste sau chiar de știri false poate genera o epidemie de panică, cu consecințe nocive pentru semenii noștri. Să contribuim, cu responsabilitate, la preluarea informațiilor utile de prevenție și să avem grijă să protejăm vârstnicii și persoanele mai vulnerabile, cele care suferă deja de boli cronice."
 
Reținem și recomandarea prezidențială cu privire la măștile sanitare, care a însoțit acest mesaj, și anume că trebuie purtate numai dacă suspectăm că suntem răciți sau ne aflăm în apropierea unor oameni bolnavi.

Pam-pam.