ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Gheorghe Dincă, suspectul în cazul disparițiilor de eleve din județul Olt, care declarase în vara anului trecut că, pe lângă Alexandra Măceșanu, ar fi ucis-o și pe Luiza Melencu, și-a schimbat joi declarația. Audiat din nou, la cererea lui, de către procurorii DIICOT, acesta a susținut că, de fapt, Luiza nu ar fi fost ucisă, ci traficată de alți doi bărbați care au luat-o din casa lui din Caracal, potrivit EVZ.ro și Antena3.ro 

Nu se știe încă dacă Luiza Melencu a fost traficată în țară sau în străinătate și nici dacă ulterior ar fi fost ucisă ori, dimpotrivă, exploatată sexual. Este vorba doar despre informații pe surse.

Dus joi dimineață la DIICOT pentru a fi audiat, Gheorghe Dincă a refuzat să mai răspundă întrebărilor procurorilor și a optat să dea declarații doar în scris, umplând 20 de pagini. Cu această ocazie a declarat că ar fi avut mai mulți complici în cazul dispariției celor două adolescente.

Părinții Luizei au declarat joi că astfel li se confirmă bănuiala că Luiza ar putea fi în viață. Aceștia au mai fost puși recent în fața unei asemenea ipoteze de către Alexandru Cumpănașu, care susținea în luna noiembrie că ar fi găsit-o pe Luiza în Italia, lucru care apoi nu s-a confirmat.

„Nu am sperat - asta am spus de la început despre Luiza. Am fost convinși că Luiza a fost dată la pont. Țin să cred treaba asta că a fost traficată și dată la pont”, a afirmat mama victimei, Monica Melencu, după ce a auzit în direct la Antena 3 despre noile declarații ale lui Gheorghe Dincă.

Și Alexandru Cumpănașu, unchiul Alexandrei Măceșanu, a venit cu declarații pe pagina lui de Facebook. El a scris că nu crede toate teoriile lui Dincă, dar partea pe care o crede e că cele două tinere nu au fost ucise, ci traficate. Prin urmare, el se așteaptă că și Alexandra a avut aceeași soartă ca Luiza.
 
Anterior, Cumpănașu anunțase că pregătește un marș de protest care va avea loc sâmbătă, 11 ianuarie, în Piața Constituției din Capitală.