ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


IPS Teodosie îi așteaptă pe oficialii Guvernului, ai Parlamentului și Președinției, în frunte cu premierul Ludovic Orban și președintele Klaus Iohannis, la marea sărbătoare a Sfântului Apostol Andrei, Ocrotitorul României, alături de miile de preoți și călugări ai Arhiepiscopiei Tomisului, împreună cu membri ai societății civile creștine și credincioși din întreaga țară. Pelerinajul din 30 noiembrie, de la Peștera Sfântului Andrei, Apostolul Lupilor, se desfășoară potrivit tradiției și anul acesta, la Mănăstirea dn proximitatea satului constănțean Ion Corvin, pe platoul de circa 10.000 de metri din jurul așezământului, după cum informează și un Comunicat al Arhipescopiei transmis ActiveNews.

În contextul acesta, cunoscutul filantrop ortodox Gigi Becali se gândește și el să își arate atașamentul față de credință și tradiție și să participe la pelerinajul de la Peștera Sfântului Andrei, potrivit Sport.ro.

Totodată, Gigi Becali a mai spus că nu-l interesează ce zic alții despre purtatul măștii dar el nu poartă ”botniță” pentru că nu e câine, transmite ProTv. ”Eu nu pun mască, că vreau imunitate. Nu mă poate obliga nimeni să-mi scadă imunitatea mea. Ce mă interesează pe mine ce spun nemții sau cutare? Plus de asta, nu-mi place. Ca să nu îmbolnăvesc pe alții, stau departe de ei, că sunt obligat civic. Dar să-mi pun masca aia, așa, câine să-mi pun botniță, nu vreau”, a afirmat Gigi Becali.

Finanțatorul FCSB a mai declarat că se împărtășește în fiecare săptămână și din acest motiv nu-i e frică ”nici de șapte miliarde de covizi”. ”Plus că nu am nici o problemă. De ce? Dacă mă duc la Sfântul Maslu. În fiecare vineri se face Sfântul Maslu. Dacă mă unge în fiecare vineri cu mirul Sfântului Duh sfințit și dacă mă împărtășesc cu sângele și cu trupul lui Hristos, nu mi-e frică nici de șapte miliarde de Covizi”, a mai spus Gigi Becali, potrivit sursei citate.

Mai multe personalități și organizații ale societății civile românești au primit binecuvântarea de lua parte la pelerinaj și și-au anunțat participarea sau solidaritatea cu Înalt Preasfințitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

Patriarhia Română a solicitat oficial Guvernului să permită pelerinajul la Peștera Sfântului Andrei. "Se poate organiza, printr-o îngăduință a autorităților, pelerinajul, având în vedere caracterul excepțional al acestei sărbători pentru poporul român", afirmă Patriarhia.

Citiți și DOCUMENT Scrisoare dură a Înaltului Teodosie către Ludovic Orban: "Ce veți face? Ne veți bate, amenda, aresta și executa pe toți cei care vom merge să ne rugăm la Mănăstirea Peștera Sf. Apostol Andrei, în ziua prăznuirii sale?!?"

Scrisoare dură a Înaltului Teodosie către Ludovic Orban: 'Ce veți face? Ne veți bate, amenda, aresta și executa pe toți cei care vom merge să ne rugăm la Mănăstirea Peștera Sf. Apostol Andrei, în ziua prăznuirii sale?!?'