ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După ce Facebook-ul, condus oficial de Mark Zuckerberg, și Twitter, condus de asemenea de un militant filocomunist, i-a închis permanent contul președintelui Statelor Unite ale Americii, ca parte a unei cenzuri totale din partea tentaculelor electronice ale Marii Resetări, Jack Dorsey de la Twitter a invocat „riscul unor viitoare incitări la violențe”, reluând falsa acuză de tip bolșevic sub care i-au fost șterse clipurile video lui Donald Trump în timpul operațiunii speciale de luare cu asalt a Capitoliului, când acesta făcea de fapt apel la retragerea susținătorilor săi din mijlocul situației degenerate din Congresul SUA.
 
Unul dintre ultimele mesaje ale lui Trump pe Twitter a fost că nu va participa la depunerea jurământului lui Joe Biden pe 20 ianuarie, ziua ceremoniei oficiale de instalare a noului președinte al SUA.
 
Pe lângă contul lui Trump, au mai fost rase și conturile generalului Michael Flynn și ale avocaților lui Trump, Sidney Powell și Lin Wood, transmite LifeSiteNews.
 
Acuzele false induse în spațiul public și politic de la Washington prin capii aparenți ai rețelelor sociale au rolul de a antrena o posibilă punere sub acuzare a lui Donald Trump ca urmare a violențelor de la Capitoliu, soldate cu moartea a patru oameni, potrivit autorităților americane. Ideea ar fi studiată chiar de către Procuratura orașului Washington, potrivit unor surse de presă, și este avid dorită de democrați, care susțin prin Nancy Pelosi demiterea lui Donald Trump și judecarea lui. Dacă media anti-Trump, dar și cea de stat - ca postul național de radio, ocupat mai mereu de elemente de stânga - susțin extremismul suporterilor actualului președinte, președintele mogulilor, Joe Biden, a mers până la a-i numi pe militanții trumpiști drept „teroriști”. Vă sună cunoscut?
 
Conducerea postului național de radio NPR a emis ieri un ordin intern prin care manifestanții care au intrat în Congres să nu mai fie numiți „protestatari”, ci „Extremiști Pro-Trump” în acțiune de „insurecție”, notează LifeSiteNews. Chestiunea a fost anticipată și evidențiată în urmă cu două zile de jurnalistul ActiveNews Victor Roncea într-o emisiune pe această temă cu reputatul gazetar Ion Cristoiu. Același NPR publică integral - grăbindu-se să-și reliefeze rolul sub noua conducere progresistă a Americii - discursul lui Biden de la nominalizarea propunerii de nou Ministru al Justiției, judecătorul Merrick Garland, provenit din garnitura lui Obama. Atât Biden, cât și Garland i-au numit pe protestarii căzuți în capcana de la Capitoliu „teroriști interni”, prefigurând acte ce urmează să vină contra acestora.

Pe partea politică, senatorul republican Lindsey Graham, președintele Comisiei Juridice a Senatului și unul dintre trădătorii lui Trump, a declarat totuși că nu va susține demiterea președintelui Donald Trump la doar puțin peste o săptămână înainte de plecarea acestuia, informează the Epoch Times.

„Dacă președintele Camerei Reprezentanților, democrata californiană Nancy Pelosi, forțează demiterea președintelui în ultimele zile ale administrației Trump, va face mai mult rău decât bine. Sper ca președintele ales Biden să vadă răul pe care l-ar putea provoca o astfel de acțiune”, a spus el. 

„Orice încercare de a-l pune sub acuzare pe președintele Trump ar fi nu doar sortită eșecului în Senat, dar ar crea și un precedent periculos pentru viitoarea președinție”, a adăugat Graham.

Graham a mai făcut comentarii și asupra propunerii demente a democraților, conform cărora Donald Trump ar putea fi înlăturat la cererea lui Mike Pence, prin cel de-al 25-lea Amendament al Constituției SUA, care prevede între altele înlocuirea șefului statului cu vicepreședintele, dacă președintele „este în imposibilitatea de a-și exercita puterile și de a îndeplini îndatoririle funcției sale”. „Îmi doresc o tranziție pașnică de putere. Mă aștept ca următoarele 14 zile să reseteze puterea. Și vom preda puterea în un sens tradițional, printr-un transfer pașnic”. „Dacă se întâmplă altceva, vom avea în vedere toate opțiunile”, a adăugat el.

Într-o încercare de a-și susține solicitarea în favoarea demiterii președintelui, Pelosi a trimis membrilor congresului o scrisoare săptămâna aceasta cu planurile ei de a-l suspenda pe Trump.

„Astăzi, ca urnare a acțiunilor periculoase și revoltătoare ale președintelui, republicanii din Congres trebuie să urmeze acel exemplu și să îi ceară lui Trump să se dea la o parte de îndată”, a spus Pelosi într-o scrisoare adresată colegilor ei. „Dacă președintele nu își părăsește funcția de îndată și de bunăvoie, Congresul va continua cu această acțiune”, a mai spus ea.

Ca să treacă de Camera Reprezentanților, propunerea de suspendare a președintelui Trump ar avea nevoie doar de o majoritate simplă, în timp ce condamnarea acestuia ar avea nevoie de o majoritate formată din două treimi.