ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


 
ACTUALIZARE 16:30 A fost lansată o Petiție Online cu titlul Cerem dezmințirea știrii că părintele Ciprian Grădinaru se vaccinează! „Considerăm că această calomnie la adresa unui părinte foarte iubit și respectat de către credincioși, este un atac la credința creștin-ortodoxă care se află, spiritual vorbind, in Saptamana Mare, timp de post aspru, rugăciune și pregătire lăuntrică pentru Paști!”, explică Mihai Făgădaru, care are motive să creadă că știrea dată de Agerpres și preluată de Basilica este „falsă”. El susține că acest lucru i-a fost confirmat de arhimandritul Ciprian Grădinaru prin telefon și cere ștergerea știrii de pe pagina celor două agenții. O întrebare de bun simț ar fi de ce acel interviu mult mai amplu luat de Florii părintelui Grădinaru a fost redus de presă la o singură afirmație controversată, cea privind vaccinarea, care a fost preluată și în titlu. Chiar n-au găsit colegii jurnaliști ceva mai bun și mai frumos de extras din întregul material?
 
ȘTIRE INIȚIALĂ: Teologul Mihai Făgădaru, la fel ca regizorul Iulian Capsali, înclină să creadă că știrea preluată de Basilica.ro de la Agerpres, conținând declarații pro-vaccinare atribuite arhimandritului Ciprian Grădinaru, nu este conformă cu realitatea.

„Preotul a mărturisit că "încă" nu s-a vaccinat, dar a spus că o va face, pentru că vaccinarea este un act de responsabilitate față de sine și față de cei apropiați nouă.

"Dar trebuie să mă vaccinez pentru că sunt conștient că singurul lucru este vaccinul. Trebuie să fim conștienți de realitatea asta. Nu putem să fim în extrema asta a indiferenței că o să treacă așa de la sine. Trebuie să avem o responsabilitate față de noi și față de apropiații noștri. Și creștinismul este o libertate plină de responsabilități, nu un sistem filosofic. Pentru că Mântuitorul spune 'cel ce vrea să vină după mine'. Totul este la modul sugestiv, nu la modul imperativ: doar cel ce vrea", a arătat Ciprian Grădinaru”, este paragraful controversat dintr-un interviu luat înainte de Florii de Agerpres arhimandritului Ciprian Grădinaru, eclesiarhul Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului.

Mihai Făgădaru a publicat pe Facebook o captură de ecran conținând un schimb de mesaje în care „Părintele Ciprian” neagă că ar fi fost autorul declarației de mai sus.

„Vin cu dezmințirea acestei știri mincinoase. Am confirmarea directă de la părintele Ciprian! 

L-am rugat din suflet să o dezmintă și public, sau să le ce ceară să o șteargă de pe site.

Nu înțeleg cum de s-a putut întâmpla una ca aceasta, cine este de vină și care este motivul acestei manipulări în apropierea Paștelui?

Eu am fost de buna credință și am dat share, comentând totuși această poziție.

Nimeni nu este infailibil , oricine poate cădea , sau greși pe moment si oricine se poate ridica. 

Am comentat o știre, nu a fost o mărturie personală și nici nu am osândit pe nimeni. 

Cred ca a fost o ispită de postul mare. 

Imi cer totuși iertare public pentru tulburare”, a scris Mihai Făgădaru duminică seară pe Facebook