ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mihai Tîrnoveanu, liderul Asociației „Calea Neamului”, trage un semnal de alarmă referitor la precipitarea votării în Parlament a legii CoronaPass-ului impus în spațiile publice, instituții și la locurile de muncă ale românilor, în ciuda protestelor de amploare din ultima perioadă care cereau exact renunțarea la condiționarea dreptului de a munci de vaccinarea/testarea Covid. Controversatul proiect se află pe ordinea de zi a Camerei Deputaților în 6-7 decembrie, un argument în plus pentru ca toți românii să se mobilizeze la marea manifestație de pe 1 Decembrie din București (Piața Universității, ora 14:30), pentru a transmite încă un semnal categoric politicienilor că „pe-aici nu se trece”, votarea acestei fărădelegi fiind ultima linie roșie pe care vor mai încerca s-o calce în picioare.  
 
Pe ordinea de zi pentru ședinta Camerei Deputaților din 6-7 decembrie 2021 figurează 55 de proiecte de lege, multe dintre ele în domeniul fiscal și în cel al învățământului. Chiar pe primul punct se află controversatul și aprig contestatul proiect legislativ privind impunerea CoronaPass-ului la locul de muncă, Pl-x 545/2021:

„Propunerea legislativă privind stabilirea unor măsuri în domeniul sanitar, pe perioada stării de alertă, pentru personalul din cadrul unor unități publice și private (Pl-x 545/2021) - lege organică - Respinsă de Senat - 27.10.2021
Raport comun - Comisia pentru muncă, Comisia juridică, Comisia pentru apărare, Comisia pentru sănătate, Comisia pentru drepturile omului și Comisia pentru administrație publică
Cameră decizională
Se dezbate sub rezerva depunerii raportului comun”, se arată pe pagina web a Camerei Deputaților.