ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Alte două cazuri de infectare cu variola maimuței au fost confirmate în România, numărul cazurilor ridicându-se la 11, a anunțat Ministerul Sănătății. Unul din cei doi pacienți confirmați miercuri este contact al unui alt caz confirmat, transmite TVR.

„Două noi cazuri de variola maimuței au fost diagnosticate în România. Este vorba despre doi bărbați cu vârste de 25 de ani și 42 de ani. Amândoi sunt din București. Pacienții au o stare de sănătate bună și se află în izolare la domiciliu. Unul dintre bărbați este contact direct cu un alt pacient diagnosticat cu variola maimuței”, a precizat MS.

Reamintim că primul român care a adus pe teritoriul României primul caz de variola maimuței s-a ales cu dosar penal. Este vorba de tânărul de 26 de ani care s-a prezentat la spital cu simptome ale bolii și care a fost imediat internat.

Tânărul a refuzat însă pur și simplu să spună autorităților care sunt contacții direcți, respectiv „partenerii” de sex. Drept urmare, acesta s-a ales cu dosar penal in rem.

Ministerul Sănătății a confirmat indirect într-o conferință de presă că e vorba de cazuri care ar privi homosexualii dar că „lucrurile trebuie privite fără discriminare și fără stigmatizare”.

Homosexualii par a fi ținta predilectă a noilor epidemii post-COVID. După Variola Maimuței, focarul unei maladii noi, și mai teribile, seceră membrii acestei minorități sexuale, după cum au anunțat recent Centrele pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din Statele Unite.