ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Institutul European din România, organizație guvernamentală care ar putea rămâne în curând fără fonduri pentru cel puțin un cincinal, a publicat recent o lucrare colectivă despre conflictul ruso-ucrainean, intitulată redundant „Războiul din Ucraina - Un conflict regional cu efecte globale”.

Broșura a fost coordonată de universitarul penal SORIN BOCANCEA (favorizarea făptuitorului, instigare la fals intelectual, în formă continuată, instigare la fals material în înscrisuri oficiale, la fel ca și fratele său, BOCANCEA ANTONIE CRISTIAN, autorul falsului destinat acoperirii unui profesor șpăgar, DRUGĂ DAN - FLORIN, la data faptei avocat în cadrul Baroului Iași și prodecan al Facultății de Drept din cadrul Universității „Petre Andrei” din Iași, condamnat pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită) și cuprinde circa 30-40 de materiale.

Unul dintre aceste eseuri cu pretenție de studiu, scris de bârlădeanul Constantin Ilaș, de la aceeași Universitate intrată în analele DNA, apărat și susținut de coordonatorul penal Sorin Bocancea, este dedicat în cea mai mare parte publicației noastre - ActiveNews - și întocmește spre final și o Listă Neagră de „vectori” ai propagandei ruse și anti-vacciniste în România.

Lista în cauză ar putea friza demența dacă nu s-ar constitui de fapt într-un grav atac la adresa unui număr important de ziariști și personalități ale României, introduși în aceeași găleată cu propagandiști și agenți ieftini recunoscuți, într-o veritabilă operațiune de dezinformare gri care are drept menire distrugerea carierei unor profesioniști integri, remarcați de-a lungul anilor drept autentici militanți pentru România.

Publicista Luminița Arhire, doctorul Răzvan Constantinescu și militantul civic Mihai Tîrnoveanu, introduși pe această Listă Neagră împreună cu mai toți autorii ActiveNews, s-au pronunțat deja, într-o măsură, pe această temă.  

De partea cealaltă, adunătura de nume co-semnatare ale volumului - cum ar veni „forul moral”, asesorii noului „Tribunal al Poporului” - este cel puțin stranie: foști propagandiști comuniști din activul PCR și UTC, foști turnători ai Securității și impostori recunoscuți ai lumii academice, laolaltă cu traseiși și instrumente politice și informative de la noi și de aiurea, la care se adaugă, atunci când nu se întrepătrund, și câțiva ziariști rătăciți.

Acceptul celor din urmă de a fi „coordonați” de un condamnat penal pentru fapta de acoperire a unui șpăgar, cu suspiciuni rezonabile că mita se împărțea de fapt la cei cinci membri ai rețelei „academice” participanți la actul penal surprins de DNA în flagrant, sparie gândul. Dar hei, ce nu facem ca să îmbinăm ordinul cu plăcerea, veniturile și fudulia? Dar despre toate acestea cu altă ocazie...

Vedeți și Mihai Mălaimare, replică dură pentru penalul Bocancea și executantul Ilaș, autorii Listei Negre de la Iași: Aud că niște dobitoci...

 

Acum vrem doar să semnalăm cu o oarecare invidie că Mirel Curea, cunoscutul ziarist EVZ, ne-a luat-o înainte și, după ce a râs puțin de autori, a făcut anunțul următor:

„I-am scris domnului cu lista:

Bună seara, domnul Iliaș. Cred că cea mai gravă eroare de apreciere ați făcut-o în ceea ce mă privește pe mine, chestiune pe care o voi trata mai întâi gazetărește, în articolul care va apărea în EvZ, la începutul săptămânii viitoare, și apoi în instanță.

Cred că cel mai greu vă va fi să demonstrați instanței de judecată apartenența mea la vreun curent de propagandă, oricare ar fi el, cu atât mai puțin în calitate de „vector”. Nu de alta, dar atitudinea mea în cele două materii la care vă referiți, Pandemia și Războiul din Ucraina, este de notorietate. Culmea ridicolului, figurez și pe o altă listă („les grands esprits se rencontrent”), una întocmită de anti-vacciniștii de la „ActiveNews”, la capitolul „Cioclii Apocaliptici - Oamenii presei „independente”, recte mituite de Guvern...”, pe poziția 18 (cunoscuta listă realizată de cititorii noștri pe baza a peste 300 de comentarii - n.n.).

În privința poziționării mele față de genocidul din Ucraina, cum spuneam, de notorietate și ea, manifestată în scris, precum și în mai multe zeci de apariții televizate, ea poate fi rezumată pe scurt, cel mai bine, de spusele unui coleg de volum de-al dumneavoastră „Curea, pro-putinist? Păi, ăsta este direct anti-rus din fașă, pentru că așa l-a crescut și educat taică-său.”

În fine, nu vreau să o lungesc, am zis că este bărbătește să vă anunț că avocatul meu lucrează deja la o acțiune în civil, în care vă voi cere despăgubiri în sumă de 20.000 de euro, în solidar cu domnul Sorin Bocancea, coordonatorul cărții în care mi-a fost nedrept, calomnios și grav prejudiciată imaginea, precum și că mă voi adresa fururilor care tutelează activitatea universitară din România.

Aș aprecia, dacă mi-ați trimite în privat adresa la care puteți fi citat. Dacă nu veți avea această tărie, voi vedea cum mă voi descurca.

Seară bună!”

Dar partea poate mai interesantă, care ne amintește de practicile vechiului regim, este operațiunea murdară istorisită de jurnalist într-o postare anterioară, și anume:

„Și proști, și mincinoși!

Tâmpenia agaricilor de care vă spuneam zilele trecute, ăia care m-au trecut pe o listă a anti-vacciniștilor pro-putiniști, adică Constantin Ilaș și Sorin Bocancea, eu fiind fix pe dos, așa cum mă știe lumea pe temele astea două, continua în formă agravată.

Agaricii în cauză și-or fi dat seama că în ceea ce mă privește și-au dat cu stângul în dreptul și că în cazul în care îi dau în judecată, este cam groasă. Mai mult, au fost luați la mișto crunt, cu privire la ce caut eu pe lista aia, chiar de către cei din gașca și din cartea lor. Drept care, s-au gândit să-și construiască un argument, să-și pre-fabrice o probă, una din care să rezulte că „nu noi zicem astea despre Curea, ci publicul”. Prin urmare, pe adresa de mail a Spitalului Colentina - locul în care soția mea își desfășoară activitatea de medic - și în atenția soției mele, a sosit o depeșă de la o doamnă, Magdalena Ardelean, magdaardelean111@gmail.com, care se prezintă a fi medic de familie. O reproduc integral:

„Stimată colegă
Ca medic de familie, am intenționat să vă trimit spre examinare o pacientă de 45 de ani, ce prezintă începutul unei alopecii severe.
Spre mirarea mea, aceasta a refuzat să se prezinte la dv, sub motivul că detestă atitudinea publică a soțului dv de susținere a Rusiei putiniste.
Mirată, am întrebat-o de unde această părere?! Iar dânsa mi-a spus că semnul distinctiv al celor arondați intereselor Kremlinului este folosirea cuvântului „nazist” în legătură cu orice este occidental.
Cu regretul de a fi trebuit să-i respect opțiunea, dirijând-o către [...], mă întreb cu stupoare în ce măsură aceste aspecte au ajuns să determine opțiunile bolnavilor noștri.
Recunosc că nici eu nu mă dau în vânt după EVZ și puii săi, publicație nu doar marcată, dar reconfirmând frecvent „adevărurile” născute, împreună cu puii, din faimoasa găină. Păcat...căci vă știu o bună profesionistă.
Vă asigur de considerația cuvenită
dr. M. Ardelean”


Ce să vă spun? Păi, să vă spun deocamdată doar atât:

„Medicul de familie Magdalena Ardelean” pur și simplu nu există. În evidențele oficiale ale „Registrului Medicilor din Romania - Colegiul Medicilor”, nu doar că nu există niciun medic de familie cu numele ăsta, dar nu există niciun medic, din nicio altă specialitate, care să poarte acest nume.

Așadar, a fost inventată o adresă de mail, a fost inventat un titular fictiv al acestei adrese, căruia i s-a atașat calitatea de medic de familie, calitate în care s-a adresat soției mele, prin intermediul secretariatului Spitalului Colentina, ca să i se aducă la cunoștință, și ei, și spitalului, că o pacientă, fictivă și ea, mă consideră pe mine „arondat intereselor Kremlinului”, pentru că aș folosi cuvântul „nazist în legătură cu orice este occidental”.

De ce sunt proști? Pentru că inventează prost, ca orice prost care vrea să iasă dintr-o încurcătură în care s-a băgat de prost.”

Și alți „vectori” introduși pe Lista Neagră și-au exprimat intenția de a da în judecată responsabilii de această făcătură de tip stalinist. Vom reveni...

Până atunci, Lista Neagră care i-a scos din anonimat pe cei doi autori ai Institutului European din România: