ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Toader Paleologu, fost traseist politic în PDL, PMP și ADL a vorbit despre perioada în care a făcut parte din PDL. El a afirmat că nu este dezamăgit de Traian Băsescu și a acuzat că unii intelectuali au dovedit că sunt ipocriți sau stupizi, scrie EVZ.

„Vin acum intelectuali care l-au susținut și spun că sunt dezamăgiți de Traian Băsescu. Erau atât de idioți încât să-și imagineze că e ușă de biserică? Să fim serioși. Iar dacă da, e grav pentru ei să fie așa stupizi. Și nici nu cred că sunt stupizi, ci doar ipocriți.”, a spus Paleologu, comentând Cazurile Băsescu-Udrea.

Recent, fostul ministru din guvernarea PDL, dat afară de la Externe după ce a catalogat protestatarii din Piața Universității drept „o mahala ineptă”, mai ceva ca epitetul lui Ion Iliescu de „golani”, a spus într-o emisiune de la Prima TV: „Rămân băsist, cum mi s-a spus. Nu am de ce să mă dezic de președintele Traian Băsescu, un om de stat cu real talent, care a făcut mult bine României, în ciuda pățaniilor prin care a fost și el nevoit să treacă”.

El și-a arătat și compasiunea față de Elena Udrea deși într-o postare publică pentru care nu și-a cerut niciodată scuze o făcuse, ca un alt reper al lui Vasile Bănescu, o „TÂRFĂ”. Miza falsei „compasiuni” ține însă de dezvăluirile pe care Udrea le face din închisoare, Baconschi încercând să-și acopere dosul, după ce fosta șefă PDL a lăsat să se înțeleagă că toți intelectualii din PDL au beneficiat de fondurile Șpăgii Microsoft, în frunte cu Monica Macovei.

Invitat mai demult într-o emisiune tot de la Prima TV, Paleologu și-a amintit de modul în care unii oamenii din PDL se raportau la intelectuali. „Unul dintre cei mai importanți oameni din PDL, nu-i spun numele, odată când băuse puțin mai mult – e adevărat că bea frecvent -, mi-a spus: Îmi bag p… în intelectuali!”, a relatat finul intelectual Teodor Paleologu pe postul TV.

Întrebat despre cine este vorba, el a spus că este „Un personaj important din PDL, actualmente foarte important în PNL, care mi-a spus acest lucru – pot să vă spun exact când: în 2009”, a mai afirmat Paleologu.

Întâmplarea a avut loc „la o masă”, după cum a precizat fostul ministru, cu mai mulți intelectuali, care au înghițit în sec și au rezistat stoic, pe baricade, în fața insultei cu care au fost împroșcați în față.

Conform surselor politice al EVZ, persoana influentă despre care vorbește Tudor Paleologu este Vasile Blaga, fost ministru al Internelor, poreclit Buldogul.

La sugestia lui Andrei Pleșu și George Soros, Băsescu-Petrov a umplut PDL-ul și suveicile lui cu intelectuali din GDS și alte organizații soroșiste care s-au volatilizat când s-au terminat fondurile șpăgilor Microsoft.

Dintre intelectualii lui Petrov ni-i amintim pe Tismăneanu, Pleșu, Liiceanu, Patapievici, Ungureanu, Lazescu, Cărtărescu, Dinescu, Baconschi, Papahagi, Preda, Guță, Pora e.f..

Recent, din închisoare, Elena Udrea a susținut că SOROS i-a cerut personal lui Băsescu să o susțină pe Macovei, inclusiv la prezidențiale. Elena Udrea confirmă din închisoare ceea ce noi afirmasem încă de atunci. REȚEAUA SOROS, trafic de influență la greu pentru actuala penală. VIDEO