ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Tenismanul sârb Novak Djokovic, numărul unu mondial, expulzat din Australia după ce autoritățile din această țară au decis să-i anuleze viza, a aterizat luni la prânz la Belgrad, informează agenția EFE, potrivit Agerpres și SpS.

Sportivul, în vârstă de 34 ani, considerat un erou în Serbia, a ajuns în capitala țării sale la ora locală 12:16, la bordul unei curse aeriene care a sosit de la Dubai, unde Djokovic a făcut escală după plecarea din Australia, conform agenției Tanjug.

Novak Djokovic, care spera să-și apere titlul de campion la Australian Open și să devină primul tenisman din istorie cu 21 de titluri de Mare Șlem în palmares, s-a întors acasă după unsprezece zile de controverse sportive, judiciare și diplomatice, generate de opoziția sa de a se vaccina împotriva Covid-19.

Citiți No-Vak OUT de la Australian Open. Sârbul Djokovic a pierdut apelul și va fi EXPULZAT. Miza procesului kafkian: nerecunoașterea IMUNITĂȚII NATURALE și umilirea celui care a devenit un erou al mișcării mondiale anti-vaccinare

Pe 5 ianuarie, la sosirea în Australia, Novak Djokovic a fost reținut pe aeroportul din Melbourne, iar viza sa de intrare, obținută în urma unei scutiri medicale de la vaccinarea obligatorie impusă de autoritățile australiene, a fost revocată. Cinci zile mai târziu, pe 10 ianuarie, campionul sârb a obținut în justiție anularea deciziei de revocare a vizei. El a recunoscut a comis o "eroare umană, cu certitudine nu intenționată" în declarația sa de călătorie făcută în fața autorităților australiene, completată de o persoană din echipa sa, care a bifat caseta greșită în legătură cu călătoriile sale anterioare sosirii în Australia.

Citiți Novak Djokovici a părăsit Australia: Sunt extrem de dezamăgit de hotărârea Curții. Președintele Serbiei: Au arătat că nu au principii. O adevărată vânătoare de vrăjitoare! Prin Novak, au vrut să arate cum funcționează ordinea mondială

Viza de Australia a lui Djokovic a fost anulată definitiv vineri, ''din motive de sănătate și ordine, pe baza faptului că este în interesul public o astfel de măsură'', după cum a explicat ministrul Imigrației, Alex Hawke, jucătorul pierzând duminică apelul depus, mai amintesc sursele citate.

Citiți Djokovic și Semnul: Cum poate fi ZĂDĂRNICITĂ Noua Ordine Mondială - Povestea celui de-Al Treilea Avorton al Iadului

VIDEO de la aterizarea avionului la Belgrad: