NOUA PANDEMIE? Hepatita misterioasă care afectează grav copiii a ajuns și în România. Alexandru Rafila anunță un caz fulminant la o fetiță de 4 ani, internată în București. OMS ia în calcul un adenovirus

Aproape 170 de cazuri de hepatită acută cu origini necunoscute au fost descoperite la copii în 11 țări europene. Cele mai multe îmbolnăviri sunt în Marea Britanie, dar și România figurează pe lista statelor care au înregistrat astfel de cazuri grave, informează Știrile TVR.
Nu toți copiii au avut nevoie de internare. Dar, din cei 169, 17 au nevoie de transplant hepatic și cel puțin unul a murit. Infecția ar putea fi provocată de adenovirus, pentru că în cazul a 74 de copii analizele au arătat prezența acestuia.
Dintre cazurile depistate, cel puțin un copil a murit și alți 17 au avut nevoie de transplant hepatic, potrivit OMS. Aceeași organizație care a declarat acum 2 ani pandemia de SARS-CoV-2 susține acum că noile cazuri de hepatită ar putea fi provocate de un adenovirus.
„Nu este încă clar dacă a existat o creștere a cazurilor de hepatită sau o creștere a gradului de conștientizare a cazurilor de hepatită care apar în ritmul așteptat, dar nu sunt detectate. Deși un adenovirus este o ipoteză, sunt în desfășurare investigații pentru a determina cauza”, a transmis OMS într-un comunicat.
Sindromul clinic „printre cazurile identificate este hepatita acută (inflamația ficatului) cu enzime hepatice semnificativ crescute”, se arată în comunicat. Mulți pacienți au raportat simptome gastrointestinale, cum ar fi dureri abdominale, diaree și vărsături „precedate de prezentare cu hepatită acută severă”, precum și niveluri crescute de enzime hepatice. Majoritatea cazurilor nu au raportat febră, iar virusurile obișnuite care provoacă hepatită virală acută - cum ar fi virusurile hepatitei A, B, C, D și E - nu au fost detectate în nici unul dintre aceste cazuri, potrivit OMS.
Organizația Mondială a Sănătății a anunțat în urmă cu două săptămâni că analizează cazuri de hepatită cu origine necunoscută depistate la zeci de copii din Marea Britanie. Numărul lor a ajuns acum la 114. Între timp, au apărut și 13 cazuri în Spania, 12 în Israel, 9 în Statele Unite și un număr mai mic de cazuri confirmate în Danemarca, Irlanda, Olanda, Italia, Norvegia, Franța, România și Belgia, potrivit OMS.
CDC a recomandat testarea pentru adenovirus la copiii cu hepatită atunci când cauza este necunoscută, adăugând că testarea sângelui cu totul - nu doar a plasmei sanguine - poate da rezultate mai bune.
Alexandru Rafila confirmă un caz de hepatită cu evoluție fulminantă la o copilă din București
O fetiță de 4 ani din București este internată în spital cu o formă gravă de hepatită, pe care medicii o numesc fulminantă. Informația a fost confirmată pentru Știrile TVR de ministrul Sănătății, Alexandru Rafila. Infecționiștii români au primit notificări de la Direcțiile de Sănătate Publică (DSP) la jumătatea lunii aprilie, prin care li se atrăgea atenția despre existența acestor cazuri de hepatită acută în lume.
Principalele simptome ale acestei forme de hepatită sunt icterul, greața, vărsăturile, diareea și durerile abdominale.
Pe același subiect

Arestovici aruncă Bomba: Este puțin probabil ca Ucraina să câștige Războiul cu Rusia – Ucraina poate să dispară - Războiul a fost planificat – Legătura dintre Război și COVID

Cazul femeii ucise la Lacul Morii: A FOST SFÂȘIATĂ DE CÂINI DE LUPTĂ, NU DE MAIDANEZI! Actualizare

Forumul Economic Mondial a decis: Nu vom mai avea mașini și vom fi fericiți. Automobilele vor fi autonome, conduse de roboți prin cloud: vor deveni niște simple computere pe roți

SUNTEM CONDUȘI DE PSIHOPAȚI? Dr. Damian Baciu traduce poziția Prof. Psihopatologie și Psihologie, cu doctoratat la Sorbona, Dr. MILA ALECKOVIC BATAILLE

Elon Musk, reacție adversă gravă la vaccinul Covid: AM CREZUT CĂ MOR! Un văr a făcut miocardită. Recunoaștere oficială: 12.000.000 de efecte secundare majore în SUA

Se investighează un nou efect advers al vaccinurilor anti-Covid. A apărut o boală incurabilă
Recomandările noastre
Secțiuni: Prima pagină Sănătate Știri
Persoane: Alexandru Rafila
Organizații: CDC DSP Ministerul Sănătății OMS
Tip conținut: Știri
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
Comentarii (6)