ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


A trecut peste o lună de când ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a afirmat că nu știe ce e cu morțile subite care au invadat România după campania de vaccinare Covid și că mai întâi i-ar trebui niște studii. Până atunci ministerul s-a gând să înmormânteze subiectul printr-o comisie care să elaboreze o „strategie” contra maladiei care lovește România mai tare ca Covidul sau cancerul.

Ministerul recunoaște că „în România, bolile cardiovasculare și cerebrovasculare reprezintă principalele cauze de deces și dizabilitate” dar nu subliniază și motivul pentru care aceste probleme au explodat în ultima perioadă.

Nu, nu este efectul vaccinării ucigașe și demente. Ci toate s-ar datora „îmbătrânirii populației și a creșterii factorilor de risc comportamentali”. Din aceste cauze, ni se spune, doct, „este previzionată o creștere semnificativă a incidenței acestor boli în următorul deceniu” și ca atare e nevoie de o „strategie”.

Nu știm de ce nu l-au cooptat și pe celebrul Valeriu Gheorghiță la coordonarea „echipelor de experți”, când este cunoscută expertiza sa profundă pe această temă, el explicând întregii Românii că problemele de miocardită de după... Covid - nu de după vaccin, cum recunosc acum toate firmele producătoare de ser experimental - pot afecta cele două cunoscute organe ale corpului uman: și inima și cordul!

Postarea pe această temă publicată de Ministerul Sănătății pe Facebook  este însoțită și de aceste două fotografii halucinante, în care ministrul Rafila se hlizește alături de Claudio Bassetti de la Berna și Dafin Mureșanu de la Cluj-Napoca, în timp ce se tratează grava problemă enunțată: principala cauză a deceselor din România.

În urma comentariului revoltat al redactorului șef al ActiveNews Victor Roncea față de această mostră de cinism public - să râdem prezentând situația morților din România -, moderatorii paginii au ales să-l blocheze pe acesta pe Facebook. Atragem atenția angajaților Minsterului Sănătății plătiți inclusiv de către noi că fapta lor încalcă dreptul la liberă exprimare și se constituie într-un act de cenzură interzis prin legea supremă în statul român - Constituția României. Îi asigurăm oricum că vom regla această problemă. Iaca și „proiectul” „strategiei”, scris ad labam de colegii hliziți ai lui Gheorghiță:

„În această săptămână, ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila a anunțat la Cluj-Napoca inițierea „Strategiei Naționale pentru Combaterea Bolilor Cardiovasculare și Cerebrovasculare” (SNBCC).

Proiectul inițiat sub egida Ministerului Sănătății, Academiei Române, Administrației Prezidențiale și a Parlamentului României va fi elaborat de experți din cadrul societăților profesionale de cardiologie, de neurologie, de neurochirurgie, de medicină fizică și recuperare medicală, în colaborare cu societăți internaționale (World Stroke Organization, World Federation for Neurorehabilitation, European Academy of Neurology, European Stroke Organization, European Federation of Neurorehabilitation Societies). Integrarea contribuțiilor echipelor de experți va fi realizată de prof. univ. dr. Dragoș Vinereanu și prof. univ. dr. Dafin F. Mureșanu, membri corespondenți ai Academiei Române.

"Bolile cardiovasculare și cerebrovasculare amenință, din păcate, viața concetățenilor noștri în fiecare zi. Avem nevoie de o strategie și de aplicarea ei rapidă pentru a fi cât mai eficienți în activitatea de prevenție și tratament a acestor boli. Strategia se va constitui într-un instrument cheie pentru a crește impactul luptei noastre împotriva acestor boli, respectiv de a mări accesul pacienților la servicii de sănătate înalt calificate. Sunt conștient că este un drum lung și dificil, dar este datoria noastră să-l parcurgem ca oameni dedicați sănătății!”, a declarat Alexandru Rafila, Ministrul Sănătății.

În România, bolile cardiovasculare și cerebrovasculare reprezintă principalele cauze de deces și dizabilitate. Din cauza îmbătrânirii populației și a creșterii factorilor de risc comportamentali este previzionată o creștere semnificativă a incidenței acestor boli în următorul deceniu.

Scopul dezvoltării și adoptării SNBCC este de a îmbunătăți starea de sănătate a populației din România, prin implementarea unui plan comprehensiv de reformă în domeniul bolilor cardiovasculare și cerebrovasculare, ce va fi parte a „Strategiei Naționale de Sănătate 2022-2027”.

Principiile directoare ale SNCBCC sunt:

- evaluarea răspândirii și impactul bolilor cardiovasculare și cerebrovasculare în rândul populației României și dezvoltarea programelor de prevenție;

- dezvoltarea resurselor umane specializate în domeniul neurologiei intervenționale;

- extinderea rețelei naționale de centre de intervenție imediată în caz de accident vascular cerebral;

- creșterea accesului la servicii de recuperare neurologică la nivel național.

Strategia va reuni și integra recomandările într-un document cadru pentru reforma în acest domeniu la nivel național.”