ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


La 171 de ani de la nașterea poetului, prozatorului și gazetarului Mihai Eminescu, vă reamintim că partea mai puțin cunoscută a scrierilor sale, respectiv opera politică, este publicată în mod unitar și gratuit pe portalul Mihai-Eminescu.ro. Grație geniului vizionar al autorului, multe dintre articolele sale politice au rămas valabile sau măcar pilduitoare până astăzi, astfel încât și ActiveNews le-a preluat în funcție de data apariției și actualitatea subiectului. De exemplu, astăzi puteți citi manifestul lui Eminescu pentru Libertatea Presei.

Mai multe articole care ni-l înfățișează pe Mihai Eminescu în ipostaza lui de gazetar și român implicat în propășirea neamului său pot fi citite pe pagina web Mihai-Eminescu.ro, unde se găsește adunată toată Opera Politică a scriitorului dispusă individual, pe articole publicistice, alături de alte studii importante. Pe același portal pot fi accesate secțiunile PUBLICISTICA (perioadele 1870-1877, 1877-1883 cu activitatea la ziarul „Timpul” și 1888-1889), CREȘTINISMUL, DETRACTORII, DOSARUL MORȚII, Societatea „CARPAȚII”, PENTRU EMINESCU, FOTO/VIDEO și BIBLIOTECA.

Nu în ultimul rând, pe același site puteți găsi Poezii, Amintiri despre Eminescu, Documente, Manuscrise, Știri/Evenimente și altele. Pentru cititorii mai obișnuiți să acceseze articole direct din social media, Mihai-Eminescu.Ro are și pagină de Facebook și canal video, unde poate fi urmărit Primul film documentar despre Eminescu.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews