La 171 de ani de la nașterea poetului, prozatorului și gazetarului Mihai Eminescu, vă reamintim că partea mai puțin cunoscută a scrierilor sale, respectiv opera politică, este publicată în mod unitar și gratuit pe portalul Mihai-Eminescu.ro. Grație geniului vizionar al autorului, multe dintre articolele sale politice au rămas valabile sau măcar pilduitoare până astăzi, astfel încât și ActiveNews le-a preluat în funcție de data apariției și actualitatea subiectului. De exemplu, astăzi puteți citi manifestul lui Eminescu pentru Libertatea Presei.

Mai multe articole care ni-l înfățișează pe Mihai Eminescu în ipostaza lui de gazetar și român implicat în propășirea neamului său pot fi citite pe pagina web Mihai-Eminescu.ro, unde se găsește adunată toată Opera Politică a scriitorului dispusă individual, pe articole publicistice, alături de alte studii importante. Pe același portal pot fi accesate secțiunile PUBLICISTICA (perioadele 1870-1877, 1877-1883 cu activitatea la ziarul „Timpul” și 1888-1889), CREȘTINISMUL, DETRACTORII, DOSARUL MORȚII, Societatea „CARPAȚII”, PENTRU EMINESCU, FOTO/VIDEO și BIBLIOTECA.

Nu în ultimul rând, pe același site puteți găsi Poezii, Amintiri despre Eminescu, Documente, Manuscrise, Știri/Evenimente și altele. Pentru cititorii mai obișnuiți să acceseze articole direct din social media, Mihai-Eminescu.Ro are și pagină de Facebook și canal video, unde poate fi urmărit Primul film documentar despre Eminescu.