ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Biserica Ortodoxă Română, în urma deciziei Patriarhului Daniel, a emis un Apel public la rugăciune, calm și discernământ în contextul alegerilor prezidențiale și parlamentare actuale.

Este de observat că Patriarhia intervine cu acest Apel sesizând două momente dificile ale zilei, cu implicațiile lor, relatate de ActiveNews aici:

Călin Georgescu reacționează ferm la Comunicatul CSAT care îl vizează: Acceptarea rezultatului alegerilor este singura cale necesară pentru pace și stabilitate. Nu TikTok a votat ci românii și România. Instituțiile statului creează instabilitate și furie

SCANDALUL TIK TOK - CSAT ESTE FABRICAT DIN CAPUL LOCULUI. Compania TikTok contestă ”raportele înșelătoare și false” ale mass media din România iar George Simion acuză că se dă o lovitură de stat la adresa democrației. RISCURI DE INSTABILITATE

Decizia vine într-un moment sensibil pentru societatea românească și are scopul de a promova unitatea și armonia în rândul credincioșilor. Este pentru prima dată în istorie când Biserica emite un astfel de mesaj, transmite ADEVARULBISERICII.RO care publică mesajul integral emis de Patriarhia Română:

”Apel la rugăciune și calm în contextul alegerilor electorale actuale

Biserica Ortodoxă Română face un apel la rugăciune, calm și discernământ în contextul alegerilor parlamentare și prezidențiale actuale. Respingem ferm orice formă de manifestare care incită la dezbinare și ură și ne dorim ca dialogul la nivelul întregii societăți să cultive pacea și liniștea, respectul reciproc și responsabilitatea. În această perioadă, care coincide cu Postul Nașterii Domnului Iisus Hristos, suntem chemați să dăm dovadă de un comportament sănătos, orientat către deschidere și înțelegere, solidaritate și comuniune.

Ca manifestare a libertății de conștiință, votul fiecărei persoane reflectă fidel valorile și convingerile împărtășite de aceasta și nu trebuie să constituie, sub nicio formă, o cauză a tulburărilor sociale, ci o firească exercitare a unui drept democratic.”