ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Certificatele verzi vor fi necesare la intrarea în restaurante, cafenea sau cinema, în localitățile une s-a depășit indicele de 3 infectări la mia de locuitori. Pentru cei nevaccinați, certificatul ar presupune un cost exacerbat apreciat la 40-50 de euro, datorită achiziționării testului.

"Cred că este puțin absurd pentru cineva să meargă să își plătească un test de 45 de euro că să vină să mănânce într-un restaurant ca să mănânce cu 50 de lei 70 de lei și uitându-ne la procesul de vaccinați în România, care este destul de mic, cred că va fi o scădere semnificativă. Personalul în HoReCa... există o gaură destul de mare. Sunt poziții pe care nu le avem acoperite. Este cu atât mai greu să găsim o persoană care să se ocupe de acest aspect, să verifice clienții la intrare”, a declarat Dragoș Panait, manager de restaurant, citat de Digi24.


Cu toate acestea, Cîțu a impus regula certificatului doar pentru restaurante, în schimb, food-court-urile din interiorul mall-urilor nu au fost incluse pe lista condiționării de certificat.

Reporter: În restaurante e nevoie de certificat, în mall-uri nu. Dar la food court cum e?  

Florin Cîțu: "Am uitat că în mall sunt food courturi și intri în mall și apoi te duci acolo. Mai sunt câteva reglementări pe care trebuie să...."

Până în prezent, trei orașe mari au implementat certificatul verde: Bucureștiul, Timișoara și Clujul, fără să menționăm celelalte peste 200 de localități care au trecut pragul de 3 la mie.