ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Câteva zeci de persoane s-au adunat duminică seară la protestul împotriva obligativității vaccinării și a certificatelor Covid, mutat în Piața Unirii lângă magazinul „Dumbrava” din cauza Târgului de Crăciun cu certificat care a ocupat Piața Mare - un domeniu public, folosit de privați pentru a impulsiona vaccinarea și controlul populației. Tocmai din acest motiv, organizatorii protestului au gândit adunarea și ca pe un „târg de Crăciun alternativ” pentru oameni liberi, unde s-a adus un brad și s-au cântat colinde, pe lângă cântecele de revoltă.

Participanții de ambe sexe și de toate vârstele au purtat pancarte pe care se puteau citi mesaje precum „Proiectul de lege pentru vaccinare obligatorie este ilegal, neconstituțional și abuziv”, „Eu nu mă vaccinez”, „E dreptul meu să decid pentru copilul meu”, „Copiii noștri nu-s cobaii voștri”, „Stop dictaturii medicale!”, „Spunem NU vaccinării cu forța” ș.a.m.d.

Ei au scandat lozinci precum „Libertate, fără certificate!”, „Jos, Rafila!”, „Arafat judecat pentru cei legați de pat!”, „Pentru porcul deputat vine ziua de Ignat!”, „Omicron suntem noi și venim peste voi!”, ultimele cu referire la protestul de marți dimineață de la Parlament contra legii certificatelor Covid la locul de muncă, unde vor participa și câțiva sibieni.

La microfonul liber s-au succedat mărturii, discursuri, colinde, cântece de protest. Memorabilă a fost intervenția unei românce din Franța care s-a întors cu greu acasă (din cauza barierelor impuse de certificatul Covid al UE) pentru a petrece în familie Crăciunul românesc. Ea a spus că românii nu ar trebui să se lase descurajați în a ieși la proteste, deoarece în Occident se iese masiv, în număr mult mai mare și cu o determinare mai categorică decât în România. Ea și-a destăinuit bucuria pe care a resimțit-o atunci când a participat la primul protest anti-vaccinare obligatorie din Franța și a descoperit că nu este singura care își dorește libertate, deși presa centrală ascunde sau denigrează importanța demonstrațiilor stradale. Sibienii au strigat în cor: „Să vină presa să îi scoatem lesa!”. De remarcat că nici un reprezentant al presei locale nu a fost de față.

Discursurile și muzica s-au întrepătruns armonios, datorită participării a doi folksingeri, Dan Podoleanu și Vlad Pârău. Printre colinde și cântece de țară, au răsunat și Imnul Golanilor Antivacciniști, „Dacă noi” de Dan Helciug și „Peste Centenar” de Vlad Pârău, dar și un cântec compus de unul dintre protestatari: „De scârbă de ticăloși”.

Sibienii au stabilit să se revadă în același loc și la aceeași oră în fiecare duminică: Piața Unirii, ora 16:00. Dacă și în orașul d-voastră s-a protestat în acest weekend, vă rugăm să ne scrieți în secțiunea de comentarii. Asta pentru că nimeni nu dorește ca viitorul copiilor săi să arate ca în imaginea de mai jos (depinzând de vaccinuri, coduri QR și „educație” homosexuală):