ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Proteste împotriva restricțiilor excesive și a stării de alertă au avut loc sâmbătă în mai multe orașe din țară. Au fost anunțate la București, Cluj-Napoca, Sibiu și în alte colțuri ale României libere.

La București a avut loc un protest spontan la ora 15:00 în locul deja cunoscut din Piața Universității. Pompiliu Diplan și prietenii lui și-au exprimat revolta împotriva abuzului de putere făcut de polițiștii care l-au omorât ieri pe cetățeanul din Pitești, cerând demisia ministrului de Interne, Lucian Bode, precum și împotriva scoaterii bolnavilor din spital pentru reconvertirea unității în suport Covid - cazul Spitalului Foișor, continuat de evacuarea spitalului de copii Grigore Alexandrescu -, dar și împotriva ipocriziei ATI-ste care reclamă că „nu mai sunt paturi pentru bolnavii Covid”, în timp ce atâtea spitale noi, inaugurate cu pompă și cu roboți, nu au funcționat nici măcar o zi. JOS ARAFAT rămâne sloganul preferat al protestatarilor, care nu se mulțumesc cu „sacrificarea” de formă a lui Vlad Voiculescu. Mai multe revendicări au fost enumerate în Proclamația de la București.  


Puțini, dar buni!

După ce au manifestat în scuarul de la fântână din Piața Universității, protestatarii au mărșăluit până la Ministerul Sănătății, pentru a-și striga nemulțumirea față de scoaterea bolnavilor și chiar a copiilor din spitale pentru a face loc unor pacienți de Covid-19 care ar fi putut fi repartizați în unitățile medicale inaugurate în 2020 pentru acest scop, dar închise la venirea verii.

ACTUALIZARE: Sâmbătă, 17.04.2021, la ora 15.00, clujenii au participat la o adunare publică, aprobată de Primărie, organizată de CETĂȚENI CIVICI la Monumentul Memorandiștilor din Cluj-Napoca, PENTRU A TRAGE UN SEMNAL DE ALARMĂ ASUPRA RESTRICȚIILOR IMPUSE NELEGAL, care încalcă mai multe legi ale statului, inclusiv Constituția României.


Câteva aspecte grave pentru care s-a ieșit în stradă:

1. Abrogarea de urgența a legii 55/2020.
2. Firmele din sectorul privat nu vor plăti impozite majorate dacă își obligă angajații să se vaccineze.
3. Nelu Tătaru a spus public că se afla în discuții să decadă părinții din drepturile părintești, în caz că refuză vaccinarea.
4.Toate restricțiile care s-au dat sunt pentru a întreține boala și pentru a spori profiturile Big Pharma. Acesta e motivul pentru care toți politicienii vor spune că vaccinul reprezintă singura salvare.
5. Atât farmaciile cât și armata vor ajunge în curând să ne vaccineze, chiar dacă nu au personal calificat pentru aceasta.
6. Nu s-a prezentat un studiu de impact asupra sănătății, din care să rezulte că într-adevăr aceste măsuri luate au fundament științific și am fost adoptate în detrimentul economiei naționale și a cetățenilor români.
7. Nici o hotărâre de la CNSU din anul 2021 nu a fost publicat în Monitorul Oficial. În acest sens s-a sesizat și Avocatul Poporului, de unde rezultă că aceste hotărâri sunt NELEGALE, ceea ce duce la lipsa consecințelor lor juridice, până la momentul publicării lor.

Aceasta înseamnă că toate amenzile primite de români sunt nule, așa cum prevede și Art. 11 din legea 24/2000 și Art. 31 din Constituția României privind dreptul la informare.
 
Se încalcă:

Art. 23 Libertatea individuală
(13) Sancțiunea privativă de libertate nu poate fi decât de natură penală.
Art 25. Dreptul la libera circulație
(1) Dreptul la liberă circulație, în țară și în străinătate, este garantat. Legea stabilește condițiile exercitării acestui drept.

Art. 33 Accesul la cultură
(1) Accesul la cultură este garantat, în condițiile legii.

Art. 31 Dreptul la informație
(2) Autoritățile publice, potrivit competențelor ce le revin, sunt obligate să asigure informarea corectă a cetățenilor asupra treburilor publice și asupra problemelor de interes personal.
(4) Mijloacele de informare în masă, publice și private, sunt obligate să asigure informarea corectă a opiniei publice.

Art. 45 Libertatea economică
Accesul liber al persoanei la o activitate economică, libera inițiativă și exercitarea acestora în condițiile legii sunt garantate.

Art. 47 Nivelul de trai
(1) Statul este obligat să ia măsuri de dezvoltare economică și de protecție socială, de natură să asigure cetățenilor un nivel de trai decent.

Art. 39 Libertatea întrunirilor
Mitingurile, demonstrațiile, procesiunile sau orice alte întruniri sunt libere și se pot organiza și desfășura numai în mod pașnic, fără nici un fel de arme.

Art 53 Restrângerea exercițiului unor drepturi sau al unor libertăți
(2) Restrângerea poate fi dispusă numai dacă este necesară într-o societate democratică. Măsura trebuie să fie proporțională cu situația care a determinat-o, să fie aplicată în mod nediscriminatoriu și fără a aduce atingere existenței dreptului sau a libertății.

Articolul 3 din Codul Muncii
Art. 3. Libertatea muncii
(1) Libertatea muncii este garantată prin Constituție. Dreptul la muncă nu poate fi îngrădit.
 
ȘTIRE INIȚIALĂ: La Cluj-Napoca are loc la ora 15:00 un miting autorizat în fața Prefecturii. „Miting pentru ridicarea restricțiilor și modalități eficiente de stimulare a sistemului imunitar pe cale naturală: Sâmbătă, 17 aprilie 2021, 15-18 în fața Prefecturii Cluj. Libertatea se afirmă, nu se discută! Clujeni, să fim solidari în a ne manifesta încrederea că aceste restricții vor fi eliminate dacă suntem fermi în demnitatea noastră, dacă avem credință de nezdruncinat că răul poate fi eliminat. Să fim cu toții alături în cuget, simțire și acțiune. Hai alături de noi sâmbătă de la ora 15 la 18!”, este îndemnul tipărit pe afișe, răspândit și pe social media

 ACTUALIZARE: Circa 40 de adulți și câțiva copii au manifestat în Piața Mare din Sibiu nu doar împotriva restricțiilor pandemice și a stării de alertă prelungite la infinit, ci și împotriva obligativității purtării măștii în spații deschise, împotriva obligativității vaccinării prevăzute de legea aflată pe ultima sută de metri în Parlament, pro consimțământ informat, pro libertate de alegere, pro educație în băncile școlii, pro libertate religioasă. Oamenii au atras atenția că închiderea magazinelor la ora 18:00 este o măsură contraproductivă, ducând la aglomerări inutile și la posibile infectări din cauza îmbulzelii mai mari într-un timp mai scurt. Puteți vedea mai multe fotografii pe pagina de Facebook a ActiveNews.

ȘTIRE INIȚIALĂ: Și sibienii se întâlnesc la 4 după-amiaza în Piața Mare din centrul orașului, la fel cum au făcut-o și weekend-ul trecut. Potrivit organizatorilor, se va milita pentru încetarea imediată a stării de alertă și a restricțiilor impuse de aceasta.

Pe surse am primit confirmarea că un grup de persoane a protestat și la Brașov în fața Prefecturii.

Dacă aveți informații despre proteste pentru Libertate în orașele voastre, dați de veste în comentarii sau la adresa contact@activenews.ro, atașând un link și, în al doilea caz, inclusiv o fotografie.