Renumitul doctor Ștefan Mindea, special pentru cititorii ActiveNews: Impunerea vaccinării de către angajatori – instaurarea totalitarismului medical

Foto: Dr. Ștefan Mindea (Basilica.ro)   Foto: Dr. Ștefan Mindea (Basilica.ro)

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


 

Atât Guvernul, cât și unii angajatori privați din toată țara fac demersuri în a constrânge angajații să se vaccineze pentru a-și păstra locurile de muncă. 

Demersul de a condiționa dreptul la muncă de acceptarea unui tratament impus ne dă motive să ne îndoim că drepturile fundamentale garantate de Constituția României vor fi sprijinite printr-o legislație concretă. În condițiile de față, un angajator (de stat sau privat) care nu are nici o competență medicală, poate interveni în viața privată și în deciziile personale de natură medicală ale unui angajat, lucru care ar trebui să-l alarmeze pe orice cetățean care înțelege ce înseamnă să trăiești într-o societate democratică. 

Trebuie menținut un echilibru prudent între acest drept și drepturile angajaților, în special când este vorba de corpul și sănătatea noastră. 

Este esențial să înțelegem că o întreprindere nu poate funcționa fară cetățeni angajați, iar acești cetățeni au drepturi personale care sunt inviolabile, asigurate de stat prin Constituția țării. Este absurd să implementăm o politică dictatorială care să afecteze forța noastră de muncă, o politică în care să facem abstracție de imunitatea naturală și în care vaccinul să fie considerat un panaceu. Nu mai vorbim de faptul că „siguranța” acestuia este sub o evaluare continua în condițiile în care lipsesc date științifice în acest sens pe termen lung si in cazul in care vaccinul Pfizer/Moderna este listat in SUA ca fiind intr-un "clinical trial” adica proces de evaluare pana in 2023 (1)(2)(3)(4) conform sursa americana clinicaltrials.gov.

La urma urmei, în ce privește vaccinul, fiecare individ trebuie să ia singur decizia și să și-o asume printr-o consultare cu medicul său, fiind vorba de o decizie importantă, foarte personală.

Cum s-a putut ajunge într-o astfel de situație în care să se pună problema ca Guvernul sau sectorul privat să se amestece intruziv în viața cetățeanului? Oare omul nu are drepturi fundamentale de care dispune în orice situație indiferent de context, cand este vorba de corpul sau? Poate fi impus un tratament medical cu forța?  Oare nu mai este necesar ca administrarea oricărui tratament medical să necesite consimțământul și acceptul pacientului în cunoștință de cauză? 

Sunt întrebări care acum doi ani nici nu se puneau în discuție. Acum, în condiții de așa-zisă pandemie, Guvernul sau sectorul privat pot îngrădi drepturile fundamentale ale unui cetățean și condiționa angajarea într-un serviciu sub pretextul că urmăresc un „bine” pentru societate. „Binele” acesta poate fi un concept foarte interpretabil și poate fi folosit în scopuri care afectează libertatea cetățeanului. Tocmai din acest motiv, există o Constituție scrisă, care este baza unei societăți civilizate și care trebuie respectată, precum și convenții și tratate (inclusiv Tratatul de la Oviedo), la care România este parte. 

Legea este pentru toată țara, iar Constituția României se aplică pentru fiecare cetățean român în parte.

Se pune întrebarea cum poate permite o societate democratică asemenea abateri de la reperul ei fundamental, și anume Constituția?

Mă întreb dacă ne vom trezi la timp și vom conștientiza epoca nouă în care trăim și riscurile care ne pândesc sau vom repeta istoria din ’46?

Riscăm ca printr-un precedent ilegal să se deschidă porțile unui totalitarismului medical. La prima vedere, termenul acesta pare exagerat. Însă, conform DEX, totalitarismul este definit drept un regim politic în care întreaga putere este deținută de o persoană sau de un grup de persoane într-o manieră autoritară, arbitrară, recurgând la forță și coerciție. 

Într-o societate democratică și modernă, nici Guvernului și nici unui angajator privat nu trebuie să li se permită o asemenea intruziune în viața personală și în deciziile medicale ale unui cetățean, sub nici o formă și sub nici un pretext!

Raportând un astfel de demers la cele petrecute în istorie, să ne amintim că naziștii și bolșevicii au început să impună o asemenea politică totalitară chiar asupra propriilor lor cetățeni, nu numai asupra altor neamuri, uitând complet de drepturile fundamentale care îi aparțin oricărui om chiar și pe timp de război. 

În acea vreme, exterminarea evreilor era considerată un „bine” pentru societate și era o politică impusă de stat, lucru care este considerat criminal în ziua de astăzi. Statul s-a situat mai presus de drepturile fundamentale ale omului sau ale cetățeanului pe care era dator, inclusiv prin legea internațională, să le respecte.  Unde sunt vocile acelor popoare care în trecut au fost supuse la un genocid organizat de mâna statului, cu încălcarea tuturor dreputurilor lor fundamentale și apoi până și viața, nu cu mult timp in urma? Reprezentanți ai poporului Israelului au început să vorbească. E și rândul românilor, trecuți prin genocidul bolșevic. Ne permitem să avem o memorie atât de scurtă și să uităm așa ușor cât de abuziv se poate comporta un stat cu cetățenii săi? Oare nu guvernul slujește poporul ci poporul slujește guvernului? 

Un guvern democratic are datoria să servească tocmai poporul care l-a adus, prin vot direct, în poziția de a conduce, și nicidecum să încalce drepturi fundamentale garantate de Constituție, abaterea de la acest principiu putând fi considerată un act ostil împotriva propriilor cetățeni!

Trebuie precizat că discuția noastră nu este una despre vaccinare sau despre eficiența vaccinării. Nu. Este o discuție fundamentală despre drepturile oamenilor într-o societate civilizată democratică. 

Am declarat de nenumărate ori că fiecare cetățean român care dorește să se vaccineze trebuie să aibă acces rapid și nestingherit la acest tratament. Însă și situația inversă trebuie să fie la fel de valabilă: pentru cei care nu își doresc vaccinul, indiferent de motiv, drepturile trebuie protejate cu aceeași vigilență.

Pornind de la acest principiu și argument, cetățenii României au nevoie de legislație pentru a le proteja drepturile la sănătate și libertate în deciziile lor medicale complexe și personale. Consider că, dacă Guvernul României ezită să-și protejeze proprii cetățeni prin legi care garantează drepturi fundamentale, atunci când omul simte că i se ia pâinea de la gură prin faptul că i se încalcă dreptul fundamental de a se angaja fară condiționare, în acest caz riscăm să declanșam un conflict social uriaș în care Guvernul va fi tras la răspundere de către cetățeni. 

Este inacceptabil ca guvernul să ia ca prizonier propriul lui Stat, propriul popor! 

Până la urmă, vorbim de sănătatea noastră. Noi toți ne dorim să fim sănătoși și să depășim COVID-19. Însă trebuie să atingem aceste scopuri firești fără să încălcăm drepturile fundamentale ale oamenilor, fară să îngrădim deciziile personale medicale ale concetățenilor noștri și fără să-i discriminăm; nici măcar un singur cetățean. Consider că avem nevoie de un sprijin democratic din partea guvernului nostru ales democratic. Ceea ce avem nevoie este ca pentru Guvernul României să fie pe primul loc poporul român - în integralitatea lui - și binele lui. 

Subliniez, aceasta este menirea guvernului, a oricărui guvern: bunăstarea cetățenilor. Noi, cetățenii României, trebuie să avem garanția că, într-o societate democratică și liberă, fiecare dintre noi poate decide singur ce este mai bine pentru el în ceea ce privește vaccinarea sau alte intervenții medicale, fără să fim îngrădiți și discriminați de către angajatorul nostru când este vorba de decizii personale. Trebuie să luam în serios boala și virusul, însă, în egală măsură, este imperios să respectăm drepturile și libertățile noastre garantate de către cel mai important act al țării, Constituția, fără de care nu mai suntem o țară bazată pe lege și democrație. 

Există o diferență majoră între a încuraja sau a recomanda și a impune un tratament medical care este asociat cu riscuri serioase, ȘI UNEORI permanente ȘI FATALE. Într-o Românie democratică, drepturile personale nu pot fi încălcate niciodată!


Dr. Ștefan Mindea

Așa cum ActiveNews informa anul trecut, doctorul Ștefan Mindea a devenit cunoscut în România după ce a ales să se întoarcă în țară, cu familia, după peste trei decenii petrecute în SUA.

La doar 40 de ani, Ștefan Mindea era unul dintre cei mai reputați neurochirurgi din SUA. Specializat în neurochirurgie minim-invazivă și chirurgie oncologică spinală, a creat prima secție de acest tip la Universitatea din Stanford. Părinții l-au educat să se simtă mândru că este român. El însuși are șase copii pe care îi educă în același spirit. După 35 de ani petrecuți în SUA, a decis să se întoarcă în țară, mutându-se cu familia la Constanța. Acolo a activat ca medic neurochirurg, dar și ca diacon la slujbele oficiate duminica de Biserica „Nașterea Maicii Domnului” din municipiu.
 
Pe 8 iunie 2020, de praznicul Sfintei Treimi, diaconul Ștefan Mindea a fost hirotonit întru preot de Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, cu ocazia sfintei liturghii praznicale oficiate de ierarhul tomitan la Mănăstirea Văcăreștii noi din comuna Lumina, jud. Constanța, după cum a informat ActiveNews.

În trecut, Ștefan Mindea a militat împotriva vaccinării obligatorii și a susținut Referendumul pentru familie din octombrie 2018.
 
Detalii despre cariera sa profesională găsim și pe pagina sa web, mindea.ro:
 
„Dr. Stefan Mindea, unul dintre neurochirurgii de top al Spitalului Universitar Stanford, s-a intors in tara sa aduca experienta sa acumulata in SUA. A profesat in cadrul acestui centru medical in calitate de sef al sectiei de Neurochirurgie Minim Invaziva , fiind specializat in chirurgie endoscopica minim invaziva cerebrala si spinala. Dr. Mindea a fost membru al Senatului Universitar Stanford si membru distins al Centrului Oncologic Stanford.

Fondatorul sectiei de Neurochirugie Minim Invaziva din cadrul Spitalul Universitar Stanford, Dr Mindea a fost cel mai tanar sef de sectie din istoria acestui centru de renume. Dansul a fost premiat in "Top 5 cei mai buni neurochirurgi” mai multi ani consecutivi. Fiind o persoana inovatoare, a dezvoltat si efectuat in premiera diverse interventii endoscopice minim invazive documentate in presa.

De asemenea, Dr. Mindea a adus multe contributii comunitatii stiintifice, avand peste 200 de publicatii si prezentari internationale. Impreuna cu echipa sa, Dr Stefan Mindea realizeaza peste 600 de interventii chirurgicale anual”.
 
Pentru a întregi dimensiunea științifică a personalității sale prin cea duhovnicească, vă readucem în atenție interviul realizat de Doxologia în care Pr. Dr. Mindea povestea cum l-a cunoscut pe Părintele Justin Pârvu și ce îi datorează. VIDEO:
 
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)    |    RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews

Pentru știri necenzurate abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (10)
  • Enya 28.09.2021 17:55
    • Multumesc pentru mesaj, dle Stefan Mindea, si apreciez, dar spuneti si a doua jumatate din Adevar:
    •  
    • Ca nu exista nici un sars-cov2, ca medicii si "cercetatorii" nu au adus nici pana acum, dupa 19 luni de la declansarea celei mai mari minciuni ale umanitatii, dovada existentei inexistentului "virus", ca autopsiile au fost interzise de un psihopat anticrestin tocmai ca sa se acopere minciuna imaginarului guvid, ca medicii au acceptat sa-si vanda bruma de suflet pe care oricum NU o mai aveau, pentru arginti multi dar patati cu crime impotriva umanitatii, si ca singura salvare a tuturor este sa iasa in fata si sa recunoasca impostura lor si impostura "pandemiei"!
    •  
    • Lasati efectele, vorbiti de cauza!
    •  
    • Daca nu recunoasteti inexistenta sars-cov2-ului, tot ce spuneti devine apa de ploaie!
    Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
  • Gabiu 28.09.2021 18:26
    • E foarte clar ca atata timp cat lumea se raporteaza la aceasta psihoza nu o sa se mai termine cu acest vis urat. Nu mai luptati cu o minciuna folosind jumatati de adevar pentru ca doar o faceti mai gogonata, mai complicata. Minciuna asta cu guvidul trebuie distrusa de la radacina si atunci nu mai trebuie sa lupti cu ea. Nu mai credeti in minciuna bolii guvid si totul va fi ca inainte de comanda inceperii acestei nerozii. Va luptati ca cu vantul impotriva unei boli inexistente. Nici nu trebuie luptat cu ceva ce nu exista decat in imaginatia oamenilor. E asa de simplu mai chirurg-ule sau preot-ule. Pai ar fi trebuit sa ai har si spirit de adevar de la Dumnezeu. De ce le place la oameni sa-si complice existenta cu probleme inexistente ? E asa simplu de vazut ca au disparut gripele, virozele, racelile din cauza la niste teste mincinoase.
    • Asa iti cedezi libertatea, crezand in boli inexistente, probleme inexistente etc., in general in minciuni sfruntate.
    • Lumea crede ca este empatica daca crede chiar si intr-o minciuna. Fiti empatici si preocupati cand e vorba de adevar.
    Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
  • __ 28.09.2021 20:52
    • @GABIU: să știți (probabil știți deja) că problema cu obligativitatea vaccinării nu e de acum, de la SARS-CoV-2, ci e de ani buni, la copii, la o schema de 6-8 vaccinuri (am șase copii, soția medic, și nu le-am ainistrat.vaccinurile, dar am ochii ca cepele să nu-mi pățească ceva copiii din cauza mea).
    • Referitor la gripa, pai nu e gripa acum ca nu erau pline spitalele cu viroze (gripă) înainte de anul 2020. Evident că e altceva acum.
    •  
    •  
    • Mulțumiri PreaCuernicului părinte și eminentului doctor Ștefan Mindea!
    Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
  • Orizont ► __ 28.09.2021 22:00
    • @ CATALIN PRODAN
    • Au trecut aproape doi ani si inca NU m-am lamurit cat de diferite sunt simptomele asa zis-ului Covid fata de Gripa sezoniera.
    • Imi amintesc perfect toamna lui 2018 , sau 2019 , cand in siajul propagandei pentru Legea Vaccinarii se exacerba mediatic problema gripei de sezon - Daca ar fi fost nevoie , si atunci ar fi putut umple lejer cateva spitale cu bolnavi de gripa .
    Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
  • __ ► Orizont 29.09.2021 00:19
    • @ORIZONT: COVID nu e sezonier ca gripa; deci când explodează vara știm că nu e vorba de gripă,
    Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
  • __ ► __ 29.09.2021 05:35
    • @Orizont: la nivel personal, întrebări pe cine trebuie... observ că există modificarea mirosului (și f. puțin a gustului) - aveam o aromă puternică gen de săpun (care văd că dispare dupa trei zile). Copiii dau în laringită de scurtă durată, jumate asimptomatici - nu vezi asta la.gripa. Gripa, cred, are un set limitatdar fix de simptome (de care nu scapi). Probabil și durata de convalescență e alta față de gripă... Poate greșesc.
    Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
  • __ ► __ 29.09.2021 15:22
    • @Orizont: încă ceva: COVID se ia la animale, de la om, că au receptori proteină ACE2,. Deci daca ai mâța dezactivată sau dog-ul își suflă mucușorii știi că i-ai dat covid.
    Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
  • __ ► Orizont 29.09.2021 14:24
    • @Orizont: actualizare
    • acuma nu mai pot adulmeca nici măcar oțet, doar simți cum înțeapă puțin nasul. Idem soția; asta e un simptom unic COVID-ului și iată pot și eu confirma... Cafeaua are gust de lapte (gustul e neafectat... cel puțin încă... )
    • În afară de asta nu am nimic serios; la gripă behăi tot timpul, ai tuse neproductivă...
    Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
  • A.C. ► __ 29.09.2021 18:34
    • Acum mai bine de 6 ani, am luat de la unul din copii o boala respiratorie. Era iunie. Mi-am pierdut gustul complet, Nu am mai fost in stare sa beau cafea vreo cativa ani, caci ii simteam gustul modificat, Cauza? Un coleg a stranutat si mi-a umplut copilul de muci, la propriu. Am suferit doua luni cu boala aia. O fi fost vreo coronavirus, nu stiu, desi informatiile specialistilor pun coronavirusul natural in randul racelilor obisnuite. Dar cert e ca toate simptomele mentionate actualmente ca fiind "unice" nu sunt asa!
    Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
  • Orizont 28.09.2021 19:56
    • Reactia militarilor rezervisti americani la teroarea vaXXinarii impusa de administratia diabolica Bideu :
    •  
    • U.S. Military Veterans Preparing for War—FOR REAL!
    •  
    • https://stateofthenation.co/?p=86490
    Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.