ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


TRANSMISIE VIDEO ÎN DIRECT:

Medici, activiști civici, intelectuali și simpli români de pe rețelele de socializare și-au exprimat solidaritatea cu doctorița Geanina Hagimă, anchetată obsesiv de șeful de ocazie al Colegiului Medicilor din România (CMR), dr. Daniel Coriu, pentru delict de opinie și nu pentru vreo faptă profesională, așa numita „Comisie de Disciplină” a CMR depășindu-și atribuțiile și încălcând legea supremă în stat, Constituția României.

Citiți și Dr. Damian Baciu către COMISIA SUPERIOARĂ de DISCIPLINĂ a COLEGIULUI MEDICILOR: Aveți ocazia de a înclina balanța din partea dictaturii Medico-Marțiale în partea Medicinei Știință. Cel mai sintetic și categoric RECHIZITORIU al PANDEMIEI

ACTUALIZARE: ABUZUL CMR CONTINUĂ - Comisia de Disciplină a refuzat apărarea medicului, care era asigurată de apărătorul Dan Băzăvan, considerându-se mai presus și decât o instanță de judecată, unde acesta reprezintă cazuri de încălcări ale drepturilor omului, asemănătoare cu cele întreprinse de CMR.

Dr Geanina Hagima a declarat:

„Am depus si inregistrat notele de aparare, întreg dosarul de la colegiul Medicilor Argeș. Au refuzat apararea prin asociatia la care sunt membră, desi Asociatia Stop Discriminării Cetățenilor - presedinte consilier juridic Dan Băzavan -, are in statut prevazuta posibilitatea de a ma apara in justiție dar și în anchete disciplinare. Regulamentele lor, ale CMR, trebuie sa respecte Constitutia. In notele scrise depuse astazi la registratura CMR,  formulate de asociatie, sunt detaliate mai multe nereguli procedurale, inclusiv incalcarea propriilor regulamente, a propriilor proceduri. Faptul ca au refuzat apararea mea de către asociatie, invocând regulamentelor lor, că doar un avocat poate să faca asta, inseamna incalcarea dreptului la aparare, a Constitutiei. În ce priveste „judecata”, chiar și daca aș fi participat la  audiere astazi, concluziile nu s-ar fi formulat imediat. Ei oricum pot sa ia o decizie de admitere/ respingere a actiunii pe documentele depuse de noi la regisratură astazi; insă din start ma asteptam ca acea contestatie a lui Coriu să fie admisa de CMR, deoarece ei s-au si antepronuntat, asa cum au remarcat si alții, prin refuzul la solicitarea mea ca ședința să fie publică, afirmând că prezența unor terțe persoane la audieri duce la nulitatea deciziei, adică deja dă dreptate unuia din argumentele false din contestația lui Coriu.

Astept decizia lor si ii vom actiona cu asociația in justitie. Eu nu cred ca se aștepta cineva la vreun raspuns imediat, iar dupa modul  în care au acționat până acum nu cred ca se astepta cineva sa "scap" fara vreo sancțiune. Eu nu accept nicio sancțiune, caci ce am facut a fost corect.

Altfel, la repetarea faptei (participarea la alt protest), pot să mă sancționeze din nou cu alta modalitate mai severa.

De aceea am insistat ca eu sa fiu apărata de asociație, ca sa-i fortez sa respecte dreptul la aparare prevazut de Constitutie, in care nu se spune ca trebuie sa aduci obligatoriu un avocat. Regulile lor sunt sub Constituție si nu pot fi deasupra ei.

Multumesc tuturor de sustinere si stim cu toții ca lupta nu se termina aici. Eu sunt foarte motivata sa merg inainte, chiar daca drumul este anevoios. Doamne ajuta!

Vineri, 17 Martie, ora 10:15, str. Pictor Alexandru Romano Nr 14, București, la sediul CMR, are loc o adunare a oamenilor ce vor ca aceasta „cercetare disciplinară” sa fie publică, nu efectuată ca la Securitate, în spatele ușilor închise. Bucureștenii - și cine poate din provincie - sunt așteptați să fie alături de fragila dar curajoasa doctoriță din Pitești care nu s-a lăsat speriată de amenințările de tip neo-securistic ale conducerii temporare a CMR.

ActiveNews va transmite în DIRECT aici manifestația de susținere de la orele 10.00

Vedeți și Curajoasa doctoriță Geanina Hagima a primit o felicitare sadică de la Colegiul Medicilor, de Ziua Femeii. Nu mă impresionează, ne-a declarat. VIDEO: Ce l-a enervat pe Dr. Pfizer Coriu - Mușamalizarea reacțiilor adverse severe și a deceselor postvaccinale

Redăm mai jos câteva mesaje video ale colegilor de breaslă sau simplilor români care și-au arătat public respectul față de lupta pentru libertate a doctoriței Geanina Hagimă, nu înainte de a semnala cum însăși soția președintelui vremelnic, Letiția Coriu, condamna presupuse presiuni ale conducerii CMR similare cu cele de astăzi ale soțului ei:

Dr. Letiția Coriu, candidată la CMR: „Este un prim pas pentru schimbarea pe care ar trebui sa îl facem toți medicii Alianței, deoarece nu putem să ne întrebam veșnic de ce adevărul nu se spune și de ce, atunci când se spune, apare un Președinte al CMR și ne da un avertisment despre cum trebuie să ne exprimam opiniile, încolonați la Comisiile de specialitate ale CMR și nu în spațiul public, ca să ne audă societatea”, spunea aceasta, pe post de „lupoaică tânără”, pentru Sănătatea Buzoiană.

Sperăm ca astăzi să fie și ea, ca femeie și ca medic, în stradă, alături de doctorița hărțuită obsesiv de soțul ei, cu nuanțe maladive ce denotă posibile simptome psihotice și conotații ce depășesc sfera profesională medicală.

Citiți și SOLIDARITATE PENTRU DREPTATE: Prin hărțuirea continuă pe care o aplicați doamnei doctor Gianina Hagimă ați transformat Colegiul Medicilor într-o instituție de urmărire bolșevică! Un medic primar cere DEMISIA imediată a lui Daniel Coriu

Români pentru doctorița Geanina Hagimă:

Dr. Oana Mihaela Secară:

Dr. Răzvan Constantinescu:

Profesor Elena Florina Șerban:

Luis Bratu:

Aida Gelati:

Alți români:

Laurențiu Ivănel: „Veniți fraților să fim martori! Veniți să fim lângă cea care s-a trudit pentru noi cu drumuri Pitești - București la atâtea proteste. Neobosită, Neostenită, mereu încrezătoare. Am avut bucuria și eu, leneșul și indolentul ce nu m-am deplasat la Pitești la Colegiu să o susțin, să mă găsesc lângă domnia sa la unul dintre protestele din fața Tribunalului unde, văzându-o îngândurată si împietrită în propriile-i gânduri, am îndrăznit să întreb: - Ce se întâmplă?Privind în nedefinitul de neînțeles din față, a răspuns încet..., aproape ca și un gând rostit:- Unde sunt oamenii?

Am încropit și eu cu greu și vinovat ceea ce știm cu toții deja de atâta amar : aceștia care suntem, aceștia sunt....Alții nu sunt. .... Așadar, atât ne rămâne: să fim aceiași mereu și nădăjduiesc să rămânem lângă acest suflet minunat ce în marea-i credință încă ne așteaptă! Veniți dar să ne apărăm Medicii aceștia de preț, talanții noștri! Curățiți în cuptoarele luptei întru Adevăr. Talanți încredințați nouă de Bunul Dumnezeu spre pază și bun folos. Ei toți au și faptele Credinței! Noi, doar să înmulțim ce ni s-a dat! Încă putem s-alegem bine pentru al nostru viitor.

Vineri 17 martie ora 10.00 Colegiul Medicilor Romania în ziua în care cinstim pe Sfântul cuvios Alexie omul lui Dumnezeu!

Puteți semna petiția pentru demisia lui Daniel Coriu aici: https://www.petitieonline.com/coriu_demisia