ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Poliția spaniolă a desfășurat o anchetă de anvergură - cu nume de cod Operațiunea „Jenner” - care a scos la iveală o vastă rețea de celebrități, vedete, sportivi și personaje suspuse care au plătit bani grei pentru ca numele lor să fie înscrise în mod fraudulos în Registrul Național de Imunizare, deși nu s-au vaccinat! Scandalul cât casa este în presa spaniolă de o săptămână dar nimeni din mass-media din România nu a relatat până acum despre el.

Unul dintre marii reprezentanți ai elitelor spaniole care contestă siguranța și eficiența vaccinului miraculos este chiar Jose Maria Fernandez Sousa-Faro, președintele gigantului farmaceutic european PharmaMar, care se ocupă și de „lupta anti-Covid”.

Sperăm că la citirea acestor rânduri Gheorghiță-de-la-sculărie, Arafet-bei și Streinu-Cercel nu și-au făcut harakiri sau, cine mai știe?, să o fi luat deja pe urmele doctorului Oprescu.

Dacă așa stă situația în Spania, vă imaginați ce e la noi! Așteptăm cu încredere ca și Parchetul General - pe lângă investigația privind numărul imens de români cu AVC-uri și atacuri de cord - să declanșeze și Operațiunea „Chiuveta lui Gheorghiță”.

Investigația la nivel european a fost denumită Operațiunea „Jenner”, după Edward Jenner, care a dezvoltat primul vaccin și este considerat părintele imunologiei. În cadrul operațiunii Jenner, șapte persoane au fost arestate la Barcelona și Madrid la sfârșitul lunii ianuarie. 

Peste 2 200 de persoane și personalități sunt implicate în fraudă, iar investigația este în curs de desfășurare, fiind colectate mai multe probe înainte ca multe dintre acestea să ajungă în fața instanței, transmit ExposeNews și EuroWeeklyNews.

Ultimul dintre aceștia care a fost acuzat este președintele PharmaMar, José María Fernández Sousa-Faro, una dintre cele mai mari companii farmaceutice din Spania. Compania este dedicată cercetării de medicamente, inclusiv pentru cancer, Alzheimer și, da, Covid-19.

Omul de afaceri în vârstă de 76 de ani a fost inclus în listele de imunizați cu a treia doză în momentul în care a fost descoperită frauda.

PharmaMar, prezentă activ pe piețele din în Europa și Statele Unite are printre valorile sale „angajamentul și rigoarea față de știință și față de proiectul nostru", potrivit site-ului său.

José María Fernández Sousa-Faro, care a fondat PharmaMar în 1986, este profesor de biochimie la Universitățile Complutense și Santiago de Compostela și deține o diplomă în management de afaceri de la IESE Business School din Madrid. Are aproximativ 100 de publicații și brevete în biochimie, antibiotice și biologie moleculară.

Președintele PharmaMar are o experiență de peste 35 de ani în industria farmaceutică la ICI-Farma, Antibiotics, Zeltia și PharmaMar. A fost membru al consiliilor de administrație ale Antibióticos, Penibérica, Biolys, ICI-Farma, Pescanova, Transfesa, Cooper-Zeltia, ICI-Zeltia și Banco Guipuzcoano, potrivit site-ului companiei.

În 2021 a obținut profituri de 92,82 milioane de euro, iar în primul trimestru al acestui an a câștigat 22 de milioane de euro, pe baza datelor furnizate de companie.

Printre alte medicamente, PharmaMar comercializează Aplidin pentru pacienții cu mielom multiplu. Acest medicament este în prezent în curs de testare, în faza de studiu și se așteaptă autorizarea din partea Ministerului Sănătății, pentru a trata tocmai pacienții cu Covid.

În luna martie a anului trecut, președintele PharmaMar a asigurat într-un interviu pentru El Español că a suferit de coronavirus și că a fost tratat cu medicamentul companiei sale "cu rezultate pozitive".

Conform surselor citate, capul rețelei era un asistent medical de la Spitalul Universitar La Paz, care este acuzat că a încasat peste 200.000 de euro pentru a înregistra în mod fraudulos 2.200 de persoane ca fiind vaccinate în Registrul Național împotriva Covid-19. El a fost reținut și se află în prezent în arest preventiv.

Beneficiari: profesori, medici, actori, fotbaliști, cântăreți sau infractori

Printre alte celebritățile care au refuzat serul salvator Pfizer, Moderna sau Janssen se numără: José María Fernández Sousa-Faro, președinte al PharmaMar - Trinitario Casanova, unul dintre cei mai bogați oameni din Spania, Kidd Keo, cântăreț de rap în engleză și spaniolă, Anier, cântăreț de rap, Jarfaiter, cântăreț de rap, Veronica Echegui, actriță, fundașul Bruno Gonzalez Cabrera, jucător de fotbal, Fabio Díez Steinaker, fost olimpic la volei pe plajă, vicecampion european, José Luis Zapater, alias Titín, fost boxer cu peste o mie de meciuri la activ, și Camilo Esquivel, cunoscut ca un medic de prestigiu în Spania.

Potrivit Poliției care anchetează cele 2.200 de certificate de vaccinare Covid-19 false, taxa depindea de poziția socială. Cu cât erai mai important, cu atât prețul era mai mare.

În februarie, EuroWeeklyNews a dezvăluit că actriță spaniolă multi-premiată, Verónica Echegui, a fost investigată pentru că a cumpărat un certificat de vaccinare Covid fals de la o rețea ale cărei operațiuni frauduloase au început în septembrie 2021 și au rămas active până în ianuarie 2022.  Escrocheria a fost descoperită de un polițist pe "dark web".

Rețeaua specializată s-a infiltrat în Sistemul Național de Sănătate din Spania și se folosea de o asistentă medicală „din interior". Asistenta și un complice introduceau datele în Sistemul Național de Sănătate spaniol pentru a se permite emiterea de certificatede vaccinare pentru persoane care nu au primit un vaccin real.

Potrivit El Mundo, onorariul bandei depindea de numărul de doze de „vaccin” Covid pe care clienții lor doreau să fie înregistrați ca fiind administrate, una sau mai multe. Onorariul depindea de poziția socială. Cu cât erai mai important, cu atât era mai mare prețul, susține Poliția spaniolă.

Un articol al publicației El Periodico explică un sistem de taxe pe două niveluri:

„Complotul descoperit în cadrul Operațiunii Jenner avea două tarife diferite, potrivit investigatorilor. Pe de o parte, "VIP-urile" sau clienții de lux, cum ar fi un om de afaceri, un pilot de avion și diverse personaje din lumea divertismentului, plăteau o mie de euro pentru a obține un Certificat de vaccinare și un Pașaport Covid.

Pe de altă parte, un alt grup de clienți, unii legați de lumea crimei, au plătit un tarif mult mai accesibil, aproximativ 250 de euro, pentru a fi incluși în registrul de vaccinare. Din acest grup ar face parte un jefuitor de bijuterii madrilian cunoscut pentru metoda sa de a intra cu mașina în vitrine, un alt bărbat cu antecedente de omucidere, o infractoare botezată „Regina Coca”, o femeie cunoscută sub numele de "Țâțele" aflată în stare de libertate condiționată în așteptarea procesului pentru trafic de droguri și spălare de bani. Acest tarif mai ieftin ar fi, potrivit unor surse din anchetă, cel pe care l-ar fi plătit și cântărețul de rap Omar Montes, aflat în SUA și așteptat de autorități în Spania pentru a fi anchetat.

După cum au confirmat surse din poliție, profesorul Fernández-Sousa este acuzat că a aranjat să fie injectat cu o soluție salină în loc de "vaccin" Covid și a plătit mii de dolari pentru ca numele său să fie adăugat în registrul de imunizare din Spania, mai scrie și Signs of the Times.