ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Telenovela din curtea Digi 24 a continuat miercuri seara cu un nou episod. După amenințările cu tribunalul lansate de  redactorul-șef Cosmin Prelipceanu, Dragoș Pătraru, cel care a pornit scandalul deontolgilor de la Digi, acuzându-i de ignorarea înregistrărilor cu șefii RCS/RDS, nu a lăsat garda jos. Ci a continuat spectacolul nocturn cu noii ironii la adresa postului, a Serviciului Român de Informații și, desigur, a lui Prelipceanu. 

Emisiunea lui Dragoș Pătraru s-a derulat miercuri seara în timp ce pe burtiera ecranului scria „Postul nu e post destul, dacă nu e și fudul!”.

Somat de Cosmin Prelipceanu să prezinte lista cu jurnaliștii acoperiți, în caz contrar fiind amenințat cu judecata, Dragoș Pătraru, ”s-a conformat” și a scos o listă din buzunar.

”Lista, avem lista. Iat-o! Morcovi, cartofi...”, a spus, ironic, Pătraru.

”Eu vorbesc cu voi ca să priceapă Prelipceanu. Emisiunea asta nu oferă senținte, noi doar întrebăm. Presa nu e o știință exactă. Dacă unii zic de postul ăsta că e UM Digi 24, de ce zic? Nu au nicio probă. Au ei ceva, leaga jumătăți de probe, liste cu invitați și neinvitați. Probabil că vă întrebați de ce zic ăștia UM Digi 24? Sunt răi ăștia de la alte posturi, dar de fiecare dată postul se poziționează de partea instituțiilor de forță. (...) Digi a ales să fie partizan, nu neutru. Când asculți înregistrările lui Bendei cu DGA, îți pui întrebări. Dacă nu ai libertatea de a te întreba orice, nu poți găsi adevărul. Aia cu datul în judecată e ridicolă. Mă amenințați cu tribunalul? Cât de jenant puteți fi? Nu am spus că sunt jurnaliști acoperiți la Digi 24. E o manipulare a acestui tip. Mergem cu asta la tribunal? Ce, am spus că sunt acoperiți aici? Vă ascundeți incompetența scoțând compania în față. Vreți să îngropați compania asta? (...) E simplu. Am sancționat un derapaj. Mai avem doi ani de stat aici pentru telespectatori. Nu am vrut să fim părtași la greșeala pe care ați făcut-o. Pentru telespectatorii care mută pe Digi 24 când se termină emisiunea ta ca să mă vadă pe mine. M-am gândit să plec că s-a terminat emisiunea. Ne vedem și mâine aici”, a mai comentat Pătraru în replică la comunicatul amenințător și grav citit marți seara la Digi de Prelipceanu.
 
În emisiunea sa, Dragoș Pătraru a confirmat practic, ceea ce ActiveNews a susținut de-a lungul timpului despre Digi24, cu cazuri complete: de la pozițiile exclusiv favorabile instituțiilor de forță, la numărătorile fanteziste ale manifestanților din Piața Victoriei.