ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„Vaccinul” BioNTech/Pfizer este mai puțin eficient în oprirea răspândirii variantei Delta decât în cazul tulpinilor anterioare de coronavirus, relevă un studiu preliminar realizat de Ministerul Sănătății din Israel, conform Financial Times.

Datele colectate în ultima lună sugerează că vaccinul ar avea o eficiență de 64% în prevenirea infecției în rândul celor care sunt complet inoculați, a constatat ministerul. Eficacitatea împotriva tulpinilor anterioare de virus ar fi fost estimată la 94%, deși despre rezultatele „spectaculoase” ale vaccinării în masă din Israel, ActiveNews a mai scris anterior: val de decese, miocardite, potop de infecții virale pe timp de vară etc. Totodată, în România zeci de mii de persoane vaccinate anti-Covid au făcut boala după vaccinare, câteva sute murind din această cauză.

Studiul s-a bazat pe date „preliminare” referitoare la eficacitatea vaccinului, colectate în permanență de autoritățile sanitare, a transmis profesorul Nadav Davidovitch, care face parte din comitetul consultativ de experți al guvernului privind Covid-19.

Cazurile de Covid au crescut vertiginos de la începutul verii, mulți experți dând vina pe varianta Delta, considerată a fi mai transmisibilă, deși mai puțin periculoasă. Începând de luni, țara avea aproape 2.600 de cazuri active - mai mult decât dublu față de săptămâna precedentă.

Reamintim că Israelul „s-a bucurat” de una dintre cele mai rapide campanii de vaccinare din lume: mai mult de 5 milioane din cei 9 milioane de cetățeni ai Israelului au fost complet vaccinați cu serul experimental produs de Pfizer.

Creșterea numărului de cazuri a alarmat guvernul lui Naftali Bennett, care luna trecută a reintrodus obligativitatea purtării măștii în interior și în mijloacele de transport în comun. Acesta ia în considerare restricții suplimentare, inclusiv reintroducerea pașapoartelor de vaccinare și limitarea numărului de participanți la adunările publice.

Săptămâna trecută a început o campanie de vaccinare a adolescenților, iar peste 100.000 au fost vaccinați, inclusiv fiica prim-ministrului.

„Dacă cifrele, care acum se dublează în fiecare săptămână, continuă să crească, trebuie să vaccinăm cât mai repede posibil cele aproximativ un milion de persoane care au mai rămas - 200.000 de persoane peste 50 de ani și, bineînțeles, copiii”, a declarat Davidovitch. „De asemenea, guvernul va introduce probabil elemente ale schemei privind pașaportul verde, purtarea obligatorie a măștilor, multe teste și o supraveghere mai strictă pentru toți pasagerii care sosesc pe aeroportul internațional Ben Gurion”. 

(Nu putem să nu ne întrebăm la ce folosește intensificarea vaccinării cu un ser care tocmai s-a dovedit - la nivel oficial - a avea rezultate nesatisfăcătoare în oprirea, sau, măcar, încetinirea, răspândirii noului coronavirus...)

Și autoritățile sanitare din Marea Britanie au documentat o scădere a eficacității vaccinului Pfizer împotriva variantei Delta - britanicii, să nu uităm, fiind și ei în topul țărilor cele mai vaccinate din lume. Însă reacția Israelului la creșterea numărului de cazuri Delta contrastează cu cea a Marii Britanii, prim-ministrul Boris Johnson intenționând să ridice toate restricțiile la 19 iulie.
 
Același scenariu îl constatăm și în Republica Irlanda, unde varianta Delta a coronavirusului este în creștere, în ciuda campaniei de „imunizare”. Deși Irlanda a reușit până în prezent să vaccineze mai mult de jumătate din populația sa adultă de circa 3,8 milioane de persoane, varianta Delta a coronavirusului a devenit predominantă, constituind peste 70% din noile cazuri de COVID-19 din această țară, arată Agerpres, care nu omite să ne spună că un purtător de cuvânt al guvernului de la Dublin a anunțat pe 2 iulie că Irlanda a convenit „în principiu” să cumpere un milion de doze de vaccin împotriva COVID-19 din România.