ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Simona Halep, locul 9 WTA, a anunțat că nu va mai juca în acest an, ea subliniind că va reveni pe teren în 2023, deoarece mai are multe obiective de îndeplinit. Halep a făcut acest anunț într-o postare pe paginile sale de social-media, după divorțul anului cu Toni Iuruc și după ce ultimul turneu la care a evoluat a fost US Open, unde a pierdut în primul tur, scrie Știripesurse.ro. Înainte a mai pierdut și la Roland Garros, deși e triplu vaccinată și, potrivit Ro Vaccinare, ar fi trebuit să câștige cu toate dozele băgate în ea.

Citiți și Este Simona Halep o victimă tăcută a vaccinării anti-Covid? Sportiva de performanță a adunat în palmares șase retrageri la rând de la competiții internaționale, inclusiv Jocurile Olimpice de la Tokyo

„Nu știu cât de lungă va fi perioada de recuperare, în acest moment nu mă gândesc la nimic altceva în afară de recuperare. Ceea ce este cert este că nu voi mai putea juca în acest an la niciun turneu. Sezonul 2022 este încheiat pentru mine. 2022, ai fost un an interesant, plin de evenimente. Ne vedem pe teren, 2023. Încă simt că mai am multe de dat pe terenul de tenis și mai am obiective de îndepinit”, a scris Simona Halep, pe Instagram și Twitter.

Postare vine la numai trei zile după ce anunțase în limba engleză că a făcut două operații la nas, una pe dinăuntru și alta pe dinafară, estetică, și în care afirma că „ne vom revedea curând pe teren”.

Pe Twitter, ea mai scrie acum tot în engleză și că a pus multă pasiune alături de antrenorul ei Patrick Mouratoglou, - lângă care se spune că se va muta, pe Coasta de Azur -, dar și că nu și-a plăcut niciodată nasul moștenit de la tata și mama.

Asta n-ar fi nimic pe lângă ce transmite Orange Sport și anume că Simona Halep „a avut nevoie de supraveghere medicală pentru că sportiva se confruntă cu o problemă destul de serioasă la nivelul stomacului”.

„Se pare că este vorba despre un virus care se activează la o anumită perioadă de timp și care îi dă de furcă sportivei”, notează Orange Sport.

Momentan însă, medicii nu au reușit încă să găsească sursa exactă a problemelor cu care se confruntă Simona, mai spune sursa citată.

Campioana urmează să aibă parte de mai multe investigații și de supravegherea medicilor din Paris. Această problemă de sănătate o forțează pe Simona Halep să se menajeze și să reducă efortul constant pe care viața ei de sportivă de performanță îl presupune, mai afirmă diverse site-uri de sport.

Sperăm să nu aibă nevoie de o nouă doză de Pfizer ca să se facă bine! Oricum, poate să apeleze oricând la dr. Valeriu Gheorghiță.

Tot azi și marele jucător de tenis Roger Federer și-a anunțat retragerea din activitate, iar Laver Cup de săptămâna viitoare, de la Londra, va fi ultimul său turneu ATP, transmite site-ul Știripesurse.ro.

Într-o postare pe Instagram, Federer a spus: „După cum mulți dintre voi știți, ultimii trei ani au reprezentat pentru mine provocări sub formă de accidentări și operații. Am muncit din greu pentru a reveni la o formă competitivă deplină”, potrivit telegraph.co.uk.

„Dar, de asemenea, cunosc capacitățile și limitele corpului meu, iar mesajul său pentru mine în ultima vreme a fost clar. Am 41 de ani. Am jucat mai mult de 1500 de meciuri în 24 de ani. Tenisul m-a tratat cu mai multă generozitate decât aș fi visat vreodată, iar acum trebuie să recunosc când este momentul să pun capăt carierei mele competiționale. Cupa Laver de săptămâna viitoare, de la Londra, va fi ultimul meu eveniment ATP. Voi mai juca tenis în viitor, dar nu în Grand Slam-uri sau în circuit”, a adăugat el.

Elvețianul vaccinat, cu 20 de turnee de Mare Șlem câștigate, care în august a împlinit 41 de ani, a suferit în ultimii ani mai multe operații la genunchi, mai informează sursa citată. Ca și Simona Halep, Federer a ales tot produsul experimenta C19 Pfizer-BioNTech. „Mă bucur că am putut să o fac, cu toate călătoriile pe care le am", a declarat el pentru Leman Bleu citat de First Post anul trecut.

Citiți și Lumea tenisului este șocată de numărul mare de jucători care s-au retras de la Miami Open. Între ei, și numărul 3 mondial al tenisului feminin, Paula Badosa. Simona Halep și-a anunțat retragerea cu câteva ore înainte de începerea meciului