ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ucraina "va învinge negreșit" în războiul său cu Rusia în pofida "unui an sumbru de disperare" după invazia țării de către armata Moscovei, a declarat vineri secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, transmite Agerpres.

"Libertatea vine cu un preț. Trebuie să ne luptăm pentru ea în fiecare zi. Astăzi, poporul ucrainean este cel care se luptă curajos pentru libertatea sa. Și în pofida unui an sumbru de disperare și distrugere, hotărârea sa și curajul său vor învinge negreșit", le-a transmis Stoltenberg jurnaliștilor, la Tallinn.
 

„Nu am văzut ca RP Chineză să fi trimis arme Rusiei, dar am văzut semnale cum că ar lua în calcul să o facă. Ar fi o mare greșeală, căci ar sprijini un război ilegal și vor exista consecințe", a declarat Stoltenberg.

"Dacă dorim o pace care să garanteze independența Ucrainei atunci trebuie să sprijinim militar Ucraina acum", a subliniat Stoltenberg.
 
"Mesajul pentru Moscova este că președintele rus a început acest război, tot el este cel care trebuie să pună capăt acestui război. Trebuie să rupem acest ciclu de agresiuni ruse", a încheiat Stoltenberg