ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


VIDEO:

Dictatura Trudeau își arată colții. Așa cum a prevăzut în filmarea transmisă public și publicată de ActiveNews joi, 17 februarie 2022, Tamara Lich, organizatoare a Convoiului Libertății de la Ottawa, a fost arestată în plină stradă, la miezul nopții. Ea nu a opus rezistență. În filmarea de ieri ea afirma: „Sunt pregătită. NU MI-E FRICĂ!”

„Rămân pe baricadă (I will hold the line)” a spus Tamara Lich în timp ce era încătușată.

Intervenția poliției în capitala canadiană a început în timpul nopții de 17 spre 18 februarie „pentru a pune capăt manifestației șoferilor de camion care se opun măsurilor sanitare”, după cum a declarat joi noul șef al poliției din Ottawa, Steve Bell, citat cu satisfacție de AFP.

„Suntem pregătiți să acționăm pentru a expulza manifestanții ilegali de pe străzile noastre”, a adăugat el, explicând că a fost ridicat un perimetru de securitate în jurul centrului orașului - o „zonă roșie” - și că peste o sută de puncte de control permit controlul intrărilor din zonă, potrivit Agerpres.ro.

„Dacă vreți să plecați de bunăvoie, acum este momentul să o faceți", le-a lansat manifestanților la orele după-amiezii șeful interimar al poliției din Ottawa, avertizând că acest weekend va fi „mult diferit de ultimele trei".În cursul serii, poliția a făcut primele arestări. După Tamara Lich a urmat arestarea unui alt organizator, Chris Barber, și atacarea mai multor șoferi de camioane, potrivit unor informații neconfirmate de la fața locului, transmite Rebel News. 

 VIDEO:

Arestarea are loc în a treia săptămână de când convoiul condus de camionagii a blocat centrul orașului Ottawa. Numeroși camionagii și-au menținut pozițiile în ciuda deciziei premierului canadian Justin Trudeau de a invoca Legea privind situațiile de urgență pentru a pune capăt protestelor.

Corespondentul CTV National News, Glen McGregor, a publicat o fotografie a arestării co-organizatorului Convoiului LIbertății cu legenda: "Organizatorul protestului Chris Barber a fost reținut de poliție pe Albert Street, în ultima oră".
 
 Imagine

 

Rămâne neclar de ce a fost acuzat Barber, iar poliția din Ottawa nu a făcut încă o declarație.

CBC a fundamentat rapoartele privind arestarea lui Barber:

Barber, care se află în prezent în custodia poliției și se așteaptă să fie acuzat penal, a fost descris ca fiind unul dintre liderii cheie ai protestului din Ottawa, care a ajuns acum la trei săptămâni.

Barber este, de asemenea, unul dintre cei trei organizatori ai protestului numiți în procesul colectiv intentat la Curtea Superioară de Justiție din Ontario de către avocatul Paul Champ în numele clientului său, funcționarul public Zexi Li, în vârstă de 21 de ani.

La începutul acestei luni, Barber și-a exprimat empatia pentru unii din locuitorii din Ottawa care s-au declarat afectați de proteste.

"Vă înțelegem frustrarea și ne dorim sincer să existe o altă modalitate prin care să ne transmitem mesajul, dar responsabilitatea pentru neplăcerile pe care le invocați se află direct pe umerii politicienilor care au [preferat] să ne denigreze și să ne insulte în loc să se angajeze într-un dialog respectuos și serios", a declarat Barber.
 
O filmare din cursul nopții arată că în centrul orașului camioanele au rămas pe poziții:
 
Mai multe filmări din zilele precedete arătau că protestatarii se așteptau la această situație dar șoferii de camion, inclusiv românul Cristian, elogiat și de Tucker Carlson (VIDEO 1), declarau că nu se vor mișca (VIDEO 2 de la FoxNews). Un grup de avocați a făcut ieri un apel public către Poliție să treacă de partea manifestanților (VIDEO 3).  

Urmăriți ÎN CENTRUL ATENȚIEI - CONVOIUL LIBERTĂȚII

 
VIDEO 1:

VIDEO 2:

VIDEO 3: