ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În urma apelului la unitate către toate organizațiile patriotice care au anunțat contra-manifestații la parada homosexualilor, care începe sâmbătă pe Calea Victoriei și are ca punct final Piața Universității, asociațiile Calea Neamului, Starea de Libertate și Legitimă Apărare își dau ca punct de întâlnire Fântâna din Piața Universității pentru a apăra normalitatea sâmbătă la ora 16:30.

„Doamne ajută!

Toate organizațiile românești se vor UNI sâmbătă, 14 august, ora 16:30 la Fântâna din Piața Universității, acolo unde s-au ținut și până acum protestele. amne ajută! 
Noi ne unim, pentru a adresa din acest loc simbolic al Capitalei un mesaj întregii lumi că România este o țară creștină și că ori de câte ori Sărbătorile noastre ortodoxe sunt batjocorite luăm atitudine, iar reacția national-creștină va fi una pașnică și demnă! 
 
Primăria București a avizat favorabil parada LGBT care va avea loc pe Calea Victoriei cu punct final Piața Universității, chiar în timpul Prohodului Maicii Domnului, cu o zi înainte de marea Sărbătoare”, a comunicat și Starea de Libertate, care anunță un „marș al majorității” pentru a spune „NU ideologiilor care urmăresc distrugerea familiei și a valorilor noastre” și „NU dictaturii politico-medicale”.
  
Ideea a fost împărtășită și de membrii grupului Legitimă Apărare prin următorul anunț:

„Sâmbătă, orele 16.30 - 23.00, Piața Universității, La Fântâni. 
PREZENT!
"Scrisoarea ÎPS Mitropolit Pimen către preoții Moldovei în vreme de război", 22 august 1916:

"Crucea în mână, căci oștirea e creștină! Cei aleși și orânduiți de-a însoți armatele în războiu, să-și facă datoria până și în tranșee, îndemnând la luptă pe ostași și de va fi nevoie, să moară împreună cu ei pentru lărgirea hotarelor și mărirea țării.

Cei de la spitalele de răniți și trenurile de ambulanță, precum și călugării și călugărițele de la "Crucea Roșie", să însoțească pe ostașii răniți, mângâindu-i și explicându-le că rănile căpătate în războiu rămân cele mai frumoase podoabe ale unui ostaș viteaz. Preoții din parohii vor binecuvânta și încuraja pe cei ce pleacă în războiu, arătându-le recunoștința și cinstea ce se dă acelora cari se jertfesc pentru țară și neam. Nu mai puțin vor purta de grija pentru mângâierea și ajutorarea familiilor celor plecați în războiu, asigurând că țara le va ajuta în toate nevoile lor."
PS: imagine de la evenimentul religios, de Duminică 8 August, din Piața Victoriei”, a transmis și pagina Legitimă Apărare
 
 
Nu în cele din urmă, convocarea a fost făcută și la adresa susținătorilor Asociației Calea Neamului, prima ONG care a îndemnat la unitate pentru această ocazie:
 
           
 „Distribuiți, fraților!
Slavă lui Dumnezeu! Sâmbătă, ora 16,30, organizațiile românești se vor uni în cele din urmă la Fântâna din Piața Universității, locul unde s-au desfășurat și până acum protestele. 
 
Vom transmite tuturor ambasadelor și Europei, din acest loc central și simbolic al Capitalei, că România este o țară  creștină și ori de câte ori Sărbătorile noastre ortodoxe vor fi batjocorite, Reacția Națională nu va întârzia să apară, pașnică și demnă!”, este anunțul făcut de Mihai Târnoveanu de la Calea Neamului
 
  
După cum ActiveNews a relatat luni, Primăria Municipiului București și Asociația ACCEPT au căzut de acord ca marșul homosexualilor să aibă loc sâmbătă, 14 august 2021, pe Calea Victoriei, suspendând pentru o zi proiectul „Străzi Deschise”. Anterior, li se propusese activiștilor LGBT o rută alternativă, dat fiind că „Străzi Deschise” era deja aprobat pe Calea Victoriei. Propunerea a stârnit indignare și victimizare, astfel încât primăria lui Nicușor Dan, care nu vrea să se pună rău cu publicul său, a decis să și-o revizuiască, dând câștig de cauză Asociației ACCEPT. A avut dreptate judecătoarea Adriana Stoicescu din Timișoara, care scrisese în weekend pe Facebook că homosexualii au pus mâna pe planetă și România.