ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Într-o nouă analiză explozivă, Dr. Joseph Mercola prezintă dezvăluirile a doi jurnaliști de investigații despre modul cum implementarea la nivel global a ID-urilor digitale/ a pașapoartelor digitale de vaccinare pregătește calea către o ordine totalitară bazată pe supraveghere fără precedent. Potrivit datelor prezentate, se urmărește, de fapt, implementarea în Occident a unor sisteme de identificare digitală similare celor de credit social din India sau China.

„Fără doar și poate, mai devreme sau mai târziu – iar timpul se scurge rapid –, toată lumea va trebui să aleagă: între libertate și sclavie. Nu mai există cale de mijloc. (…) Copiii și nepoții noștri nu vor ști niciodată cum este să fii liber dacă lăsăm să se întâmple aceste lucruri!” - avertizează Dr. Joseph Mercola, a cărui analiză o prezentăm în traducere mai jos:

Rezumat

Baza de date Aadhaar din India conține identificările digitale ale peste un miliard de locuitori, ceea ce îl face cel mai mare sistem biometric de identificare digitală construit vreodată. Sisteme similare se urmărește acum a fi implementate în Occident, începând cu pașapoartele digitale de vaccinare.

Aadhaar este un sistem de credit social de facto. Deși vândut publicului drept o cheie de acces la serviciile guvernamentale, acest sistem urmărește și locația geografică, detalii legate de angajare și obiceiurile de cumpărare ale utilizatorilor. Defecțiuni ale sistemului au dus la un număr nespus de mare de decese în rândul celor mai săraci, deoarece li s-au refuzat rațiile alimentare.

Dictatura în devenire de astăzi se bazează în mare măsură pe medicina folosită ca armă și pe controlul informațiilor. Pașapoartele de vaccinare constituie o intrare în sistemul ID-urilor digitale, care permit celor care dețin sistemul să controleze practic toate aspectele vieții noastre, obținând, în același timp, profit din vânzarea datelor noastre biometrice.

O figură principală în acest tip de dictatură medicală este Bill Gates, care exercită o influență dominantă asupra Big Tech și în ceea ce privește politica globală de sănătate, politica privind agricultura și politica alimentară (incluzând biopirateria și alimentele false), modificarea vremii și alte tehnologii climatice, dar și chestiuni precum supravegherea, educația și mass-media.

Eforturile SUA în direcția implementării pașaportului de vaccinare se bazează pe un parteneriat public-privat numit Vaccine Credential Initiative (VCI). Un think tank în domeniul militar și al informațiilor, numit MITRE, specializat în supraveghere secretă și colectare de date despre cetățeni, are un rol central în acest parteneriat.

*

Deși mass-media continuă să trateze disprețuitor avertismentele potrivit cărora pașapoartele de vaccinare fac parte dintr-o structură de supraveghere care este foarte posibil să devină o parte permanentă a vieții noastre dacă permitem implementarea lor, nimic nu sugerează că nu se va întâmpla aceasta. VIDEO:

 
În „The Jimmy Dore Show” (video-ul de mai sus), Dore evidențiază aceste aspecte și îl intervievează pe Max Blumenthal cu privire la articolul său, „Public Health or Private Wealth?  How Digital Vaccine Passports Pave Way for Unprecedented Surveillance Capitalism”[1] („Sănătate publică sau avere privată? Modul cum pașapoartele digitale de vaccinare pregătesc calea către un capitalism bazat pe supraveghere fără precedent”), scris în colaborare cu jurnalistul de investigații Jeremy Loffredo.

Articolul trece în revistă unele dintre consecințele tragice la care ne putem aștepta dacă se va reuși implementarea la nivel global a pașapoartelor digitale de vaccinare. Loffredo și Blumenthal se referă la India, unde a fost implementat deja un sistem de identificare digitală.

Baza de date, numită Aadhaar, conține identificările digitale a peste un miliard de locuitori, ceea ce îl face cel mai mare sistem de identificare digitală biometrică construit vreodată.

Sistemul din India evidențiază pericolul reprezentat de ID-urile digitale

Deși nu este descris oficial așa, sistemul este un „sistem de credit social de facto”, spun autorii. Este prezentat publicului ca o cheie de acces la serviciile guvernamentale, dar urmărește, în același timp, și locația geografică, detaliile despre angajare și obiceiurile de cumpărare ale utilizatorilor.

Indienii nu au de ales decât să se supună acestei supravegheri invazive pentru a avea acces la servicii guvernamentale și programe de asistență, cum ar fi rațiile alimentare. După cum ne putem aștepta de la o astfel de bază de date uriașă, există erori, iar în India, astfel de erori s-au dovedit fatale, după cum explică Loffredo și Blumenthal: [2]

„Moartea de foame a Etwariyei Devi, o văduvă de 67 de ani din statul rural indian Jharkhand, ar fi trecut neobservată dacă nu s-ar fi încadrat într-o tendință răspândită.

Precum cele 1,3 miliarde dintre conaționalii ei indieni, Devi fusese obligată să se înscrie într-un sistem biometric ID de identificare digitală numit Aadhaar pentru a avea acces la serviciile publice, inclusiv pentru a-i fi alocate lunar cele 25 kg de orez.

Atunci când a eșuat înregistrarea amprentei ei în sistemul marcat de erori, lui Devi nu i s-a dat rația de mâncare. Pe parcursul următoarelor trei luni din 2017, i s-a refuzat rația în mod repetat până când a murit de foame, singură în casa ei.

O altă femeie, Premani Kumar, de 64 de ani, tot din Jharkhand, a avut parte de aceeași moarte ca și Devi, murind de foame și epuizare în același an după ce sistemul Aadhaar a transferat plățile pentru pensie unei alte persoane fără permisiunea ei, tăindu-i, în același timp, rația lunară.

De o soartă la fel de crudă a avut parte Santoshi Kumari, o fetiță de 11 ani, tot din Jharkhand, care a murit cerșind orez după ce cardul pentru rații al familiei ei a fost anulat, deoarece nu era conectat la identitatea lor digitală în Aadhaar.

Aceste trei cazuri sfâșietoare au făcut parte dintr-un val de decese în India rurală în 2017, care au fost un rezultat direct al sistemului de identificare digitală Aadhaar.”

Medicina ca armă

După cum au menționat autorii, „titanii capitalismului global” se folosesc acum de pandemia de COVID-19 pentru a implementa în lumea occidentală acest tip de sisteme de identificare digitală similare celor de credit social:

„Pentru cei care tânjesc după încetarea restricțiilor legate de pandemie, programele de atestare care le certifică vaccinarea împotriva COVID-19 au fost promovate ca fiind cheia pentru redeschiderea economiei și recăpătarea libertății personale. Dar implementarea pașapoartelor de «imunizare» accelerează, de asemenea, crearea unei infrastructuri globale de identități digitale.”

Planul este pe cât de diabolic, pe atât de inteligent. Deși, în istorie, ascensiunea dictaturilor a implicat utilizarea forțelor armate pentru disciplinarea unui public nesupus, dictatura în devenire de astăzi se bazează în mare măsură pe folosirea medicinei ca armă și pe controlul informațiilor.

Dacă v-ați rezervat timp să vă familiarizați cu conceptul de tehnocrație, care se bazează pe o componentă transumanistă accentuată, veți înțelege că lucrurile capătă sens și era, în fond, un fapt complet previzibil. Prin conectarea chestiunii îngrijirii sănătății la aparatul de supraveghere digitală, ajungem la construirea unei platforme foarte solide pentru exercitarea unui control automatizat în masă.

De asemenea, exploatarea fricii funcționează bine în acest scenariu, având în vedere că majoritatea oamenilor vor să rămână în viață și nu vor ca cei dragi lor să moară. Prin urmare, ei se lasă prinși în minciuni de genul „trebuie să blocăm întreaga lume și să stăm închiși în case luni de zile, altfel murim cu toții”.

Bill Gates transformă sănătatea publică în avere privată

O figură principală în acest tip de dictatură medicală este Bill Gates, care exercită acum o influență dominantă nu doar asupra Big Tech, ci și în ceea ce privește politica globală de sănătate, agricultura și politica alimentară (incluzând biopiraterie și alimente false), modificări ale vremii și alte tehnologii climatice [3], supravegherea, educația și mass-media. După cum au arătat Loffredo și Michele Greenstein într-un articol din 8 iulie 2020, în GrayZone: [4]

„În spatele abundenței de relații publice în care e implicat Gates se află o istorie îngrijorătoare care ar trebui să ne trezească întrebarea dacă planurile fundației sale de a rezolva pandemia vor aduce foloase publicului global în aceeași măsură în care (fundația, n. tr.) își extinde și consolidează puterea asupra instituțiilor internaționale.

Fundația Gates a privatizat deja efectiv organismul internațional însărcinat cu crearea de politici de sănătate, transformându-l într-un vehicul pentru dominația corporatistă.

A facilitat introducerea de produse toxice (care au avut efecte grave, n. tr.) asupra oamenilor din Sudul Global și chiar i-a folosit pe săracii lumii drept cobai pentru experimente cu medicamente. Influența Fundației Gates asupra politicilor de sănătate publică depinde practic de crearea situației ca reglementările privind siguranța și alte funcții guvernamentale să fie suficient de slabe pentru a putea fi ocolite…

Dovezi întemeiate sugerează că Fundația Gates funcționează ca un cal troian pentru corporațiile occidentale, care, desigur, nu au alt scop decât profituri cât mai mari.”

Într-adevăr, Gates donează miliarde companiilor private și a investit masiv în produsele și afacerile pentru care a donat bani și pe care le promovează ca soluții la problemele omenirii, fie că este vorba de foamete, boli, virusuri pandemice sau schimbări climatice.

După cum sugerează The GrayZone, imperiul global sanitar al lui Gates se referă mai mult la construirea unui imperiu pentru el însuși și pentru prietenii săi tehnocrați decât la promovarea sănătății publice [5]. Nu este surprinzător că Gates l-a numit „erou” pe creatorul sistemului Aadhaar și multe dintre inițiativele lui Gates au drept scop crearea unui sistem similar în Occident. [6]

Este vorba despre control și profit

După cum explică Blumenthal în videoclip, aceste sisteme de identificare biometrică au ca scop să permită companiilor private să tragă profit din datele noastre personale. Desigur, ei fac deja acest lucru de ani de zile, sifonând datele personale online și apoi vânzându-le oricui este dispus să plătească, fie aceștia escroci sau companii de renume.

Însă un sistem biometric de identificare le va permite să vândă și să profite din amprentele noastre digitale, din scanarea irisului și feței și din toate datele legate de noi, de la date medicale și de angajare până la servicii sociale și financiare.

Așadar, pentru a rezuma, sistemul de pașapoarte de vaccinare/ID-uri digitale la va permite celor care controlează sistemul să obțină profit din însăși identitatea noastră, înrobindu-ne, în același timp, acestui sistem. Este pur și simplu un sistem de sclavie modernizat.

Capcana lui „e mai convenabil așa”
 
 
Pentru a avea o idee în ce fel de societate ne vor aduce pașapoartele de vaccinare, vedeți videoclipul de mai sus, realizat de compania de supraveghere militară Thales, care a recunoscut că pașapoartele de vaccinare sunt de fapt precursoarele portofelelor de identificare digitală [7]. După cum puteți vedea, ID-ul digital ne este prezentat ca un avantaj fenomenal, care ne va proteja pe noi, identitatea și banii noștri.

Credeți în această scamatorie PR pe propriul risc. După cum a menționat Dore, „Dacă eu [portofelul meu digital] cad în mâini greșite, viața [mea] s-a terminat”. Partea cea mai îngrijorătoare este că faptul de a ajunge în mâinile hackerilor și hoților nu este lucrul cel mai grav.

Având în vedere controlul devastator pe care îl poate exercita un regim totalitar asupra vieții noastre prin intermediul acestui sistem – dacă nu ar fi de acord cu ceea ce spui, cu ceea ce vezi, cu ceea ce cumperi, cu locurile unde mergi, cu modul cum te comporți sau nu ar agrea persoanele cu care te întâlnești –,  în comparație cu aceasta, faptul că portofelul tău digital ar putea ajunge în mâinile unui escroc obișnuit ar fi un inconvenient minor.

După cum arată Dore, dictatorii de la butoanele acestui sistem ar putea să te declare terorist pentru participarea la un protest și să-ți închidă accesul la serviciile guvernamentale, la serviciile de sănătate și conturile bancare cu o singură apăsare a unui buton. După aceea, nimic din ceea ce vrei să faci în viață nu va mai fi deloc ușor de făcut.

Există, de asemenea, posibilitatea apariției unor erori de sistem și, așa cum vedem din poveștile de mai sus din India, și acest lucru poate avea consecințe letale. O amprentă nu a putut fi înregistrată. Plățile de pensie au fost transferate către o persoană greșită, iar rațiile alimentare au fost întrerupte în mod inexplicabil.

Cum se face că erorile nu pot fi remediate? Probabil din cauză că autoritățile care se bazează pe sistem nu au nicio putere să facă modificări în el. Totul este automat, condus de algoritmi și toți oamenii sunt, practic, sclavi neputincioși ai și în cadrul acestui sistem. Probabil că toți au ridicat din umeri, spunând că nu pot face nimic în acest sens, iar lipsa implicării umane a dus la moartea acestor oameni.

Iar problemele de acest fel nu sunt rare. Un eșantion aleator de 18 sate din India care implementaseră sistemul de autentificare biometrică obligatorie la stațiile unde se distribuiau rațiile de alimente a arătat că un procent șocant de 37% dintre oamenii [deținători de card de identificare, n tr.] nu au putut să-și obțină rațiile de hrană din cauza unor probleme apărute în sistem. [8]

De câte ori ești dispus să joci ruleta rusească?

În ceea ce privește pașapoartele de vaccinare, am văzut deja că menținerea valabilității unui astfel de pașaport va depinde de injectarea cu un număr necunoscut de rapeluri. Nu va mai fi valabil regimul inițial de una sau două doze ca să fiți în regulă [ca să puteți avea acces la drepturile și libertățile voastre].

Nu, fiindcă de fiecare dată când va fi lansat un nou rapel, pașaportul tău va înceta să mai fie valabil dacă nu vei face acel rapel, fie că va fi al treilea sau al 33-lea. Având în vedere cât de periculoase se dovedesc a fi aceste injecții COVID-19, practic vei juca ruleta rusească de fiecare dată când îți vei face injecția. De ce să faci acest lucru?

„Fără permis COVID, eu și soția mea suntem alungați din societate. Nu avem venituri. Ni se interzic majoritatea cumpărăturilor. Abia putem exista” (Gluboco Lietuva, lituanian nevaccinat).

Vei face asta pentru a beneficia de libertățile de bază despre care, cu doar doi ani în urmă, nu îți imaginai că ar putea fi încălcate, cum sunt dreptul la muncă, dreptul de a merge la școală, dreptul de a călători și de a circula liber în societate, de a face cumpărături, de a intra într-o sală de sport, într-un restaurant sau o bancă.

Spuneți NU dictaturii biomedicale!

În Italia, unde pașapoartele obligatorii de vaccinare sunt acum implementate pentru toți lucrătorii, atât publici, cât și privați, au apărut deja relatări de excludere total inumană! O bătrână nu a fost primită la un spital pentru că nu avea pașaport. [9]

Lituanienii au unele dintre cele mai dure restricții din lume pentru cei care nu dețin permise de vaccinare COVID. Acolo, celor nevaccinați le este interzis accesul în restaurante, în toate magazinele neesențiale, în centre comerciale, la servicii de înfrumusețare, în biblioteci, bănci, agenții de asigurări, în universități, accesul la îngrijiri medicale pentru pacienți internați și nu au dreptul la călătorii cu trenul. Într-o serie de postări pe Twitter, Gluboco Lietuva, tată și soț nevaccinat, a spus: [10]

„Fără permis COVID, eu și soția mea suntem alungați din societate. Nu avem venituri. Ni se interzic majoritatea cumpărăturilor. Abia putem exista... Am încercat să cumpărăm rechizite de artă pentru copiii noștri de la un magazin de artizanat. Nu ni s-a permis să achiziționăm nimic fără pașaport. Am încercat să cumpărăm jucării educative dintr-un magazin de jucării. Ni s-a interzis intrarea. Nu putem cumpăra nici ustensile pentru bucătărie. Banal, dar frustrant…

Această presiune de a ne supune este peste tot. Și este un lucru copleșitor. Capacitatea noastră de a supraviețui a fost distrusă. Dar indiferent de suferințele impuse și de greutățile pe care trebuie să le înduram, nu vom accepta niciodată să alunecăm în autoritarismul pe care îl reprezintă permisele covid.”

Într-adevăr, deși înfruntarea tiraniei reprezentate de pașaportul de vaccinare poate provoca suferință și conflict, aceasta este nimic pe lângă coșmarul pe care îl vom experimenta dacă nu ne opunem acum!

Câtă libertate ești dispus să pierzi? Nu vă gândiți nici măcar o secundă că totul se va termina odată ce vă veți vaccina „complet” împotriva COVID-19. După cum a precizat firma de consultanță financiară Aite-Novarica în septembrie 2021 [11], pașaportul digital de vaccinare pentru COVID-19 lansat la New York (Excelsior Pass) constituie „un pas către identificarea digitală totală... dincolo de vaccinarea COVID-19” și servește ca „o oportunitate eficientă pentru un program-pilot” în acest scop.

Organizație de informații militare, în spatele campaniei de vaccinare din SUA

În interviu, Blumenthal a anunțat publicarea unui alt articol care explică rolul organizației militare de informații MITRE în promovarea pașapoartelor de vaccinare în SUA. Acest articol a fost publicat pe The GrayZone pe 26 octombrie 2021 [12]. Dacă nu ați fost siguri până acum cu privire la ce poziție să adoptați, acest articol v-ar putea determina să decideți în acest sens.

Deși MITRE este listată ca o organizație nonprofit, conducerea sa este formată din profesioniști din domeniul serviciilor de informații militare, iar cea mai mare parte a activităților sale se bazează pe contracte cu Departamentul Apărării, FBI și cu sectorul securității naționale.

„Eforturile de a «extinde pașapoartele de vaccinare bazate pe coduri QR dincolo de state precum California și New York» pornesc acum de la un parteneriat public-privat cunoscut sub denumirea Vaccine Credential Initiative (VCI). Iar VCI și-a rezervat un rol esențial în coaliția sa pentru MITRE”, scriu Blumenthal și Loffredo. [13]

„Descrisă de Forbes ca fiind un «o fundație [de cercetare și dezvoltare] sub acoperire», care este „cea mai importantă organizație despre care nu ați auzit niciodată”, MITRE a dezvoltat unele dintre cele mai invazive tehnologii de supraveghere utilizate de agențiile de spionaj din SUA în prezent.

Printre cele mai noi produse ale sale este un sistem creat pentru FBI, care captează amprentele persoanelor din imaginile postate pe site-urile de socializare. Coaliția-umbrelă pentru COVID-19 a MITRE include In-Q-Tel, filiala cu capital de risc a Agenției Centrale de Informații, și Palantir, o firmă privată de spionaj implicată în scandaluri.

Elizabeth Renieris, directorul fondator al laboratorului de etică tehnologică al [Universității] Notre Dame [aflate în parteneriat cu, n. tr.] IBM, a avertizat că «în contextul în care companii dominante din domeniul tehnologiei și supravegherii», precum MITRE, «urmăresc noi surse de venituri în domeniul sănătății și al serviciilor financiare…, sisteme de identificare deținute și operate de [companii] private orientate spre maximizarea profiturilor pun în pericol confidențialitatea, securitatea și alte drepturi fundamentale ale indivizilor și comunităților».

Într-adevăr, implicarea aparatului de informații militare în dezvoltarea unui sistem digital de pașapoarte de vaccinare este încă un indiciu că, sub pretextul preocupărilor pentru sănătatea publică, statul bazat pe supraveghere din SUA își poate spori controlul asupra unei populații din ce în ce mai speriate.”

Cine sunt MITRE?

Așadar, cine sunt MITRE și de ce este [această organizație, n. tr.] un jucător-cheie în VCI? Organizația nu a răspuns la întrebările site-ului de investigații The GrayZone pentru articol; „Totuși, dacă ne documentăm cu privire la istoria [acestei organizații], acest lucru ne poate crea neliniște”, notează Blumenthal și Loffredo.

MITRE a fost fondată în 1958 și își are sediul în nordul Virginiei. Grupul de reflecție în domeniul informațiilor militare primește aproximativ 2 miliarde de dolari pe an de la agențiile americane. Inițial, a fost fondat ca un proiect comun al Forțelor Aeriene ale SUA și al Institutului de Tehnologie din Massachusetts (MIT), pentru a dezvolta sisteme de comandă și control pentru războaie nucleare și convenționale.

De asemenea, a fost contractată pentru eradicarea canabisului în Mexic, folosind erbicide toxice, o strategie care a cauzat contaminarea unor fâșii mari de culturi alimentare. Mai recent, MITRE a lucrat la tehnologia de supraveghere pentru FBI, colectând amprente ale oamenilor din imaginile apărute pe rețelele de socializare în care palmele și degetele lor erau vizibile și a ajutat agenția să creeze cea mai mare bază de date biometrice din lume.

MITRE a mai lucrat la proiectul FBI Modernized Intelligence Database (MIDB), care, potrivit fostului director asistent al FBI, William Bayse, permitea poliției să identifice cauzele politice, asociații și angajatorii activiștilor, precum și datele lor biometrice, cheltuielile și informațiile fiscale. Ca și cum asta nu ar fi suficient de revoltător, Blumenthal și Loffredo mai notează: [14]

„Prin sute de solicitări FOIA [Freedom of Information Act, legea privind libertatea de informare, n tr.] și interviuri cu actuali și foști oficiali ai MITRE, Forbes a aflat că MITRE a proiectat «un instrument prototip care poate pirata ceasuri inteligente, trackere de fitness și termometre de casă în scopul securității interne…, precum și un studiu prin care să se determine dacă mirosul corpului cuiva poate arăta că acesta minte.»

De asemenea, MITRE găzduiește Programul ATT&CK, un modul de securitate cibernetică pe care corporația îl descrie drept «o bază de cunoștințe accesibilă la nivel global despre tactici și tehnici [în domeniul informațiilor] ostile, [cunoștințe] bazate pe observații din lumea reală».

Adam Pennington, arhitectul principal al ATT&CK, «a petrecut peste un deceniu la MITRE studiind și predând metode de a utiliza înșelăciunea pentru colectarea de informații.» Avocatul personalului ACLU [American Civil Liberties Union, n. tr.] Nate Wessler a descris proiectele de supraveghere ale MITRE drept «cu totul înfricoșătoare» și a avertizat că acestea «trezesc îngrijorări serioase cu privire la încălcarea confidențialității.»”

Aceiași oameni [de la MITRE] sunt cei care acum dețin un rol-cheie în programul privind pașapoartele de vaccinare din SUA. Blumenthal și Loffredo vin cu mai multe detalii în articolul lor [15], dar cred că înțelegeți esența.

În mod clar, pașapoartele de vaccinare nu au nicio legătură cu ideea de menținere a oamenilor sănătoși și protejați de infecție, ci cu transformarea datelor noastre celor mai personale într-o sursă de profit, care le permite, în același timp, să exercite un control fără precedent asupra vieții tuturor.

Fără doar și poate, mai devreme sau mai târziu – iar timpul se scurge rapid –, toată lumea va trebui să aleagă între libertate și sclavie. Nu mai există cale de mijloc.

Și, dacă spunem NU sclaviei, trebuie să fim gata să nu capitulăm, deoarece putem vedea deja că protestele în masă nu reușesc să descurajeze Forumul Economic Mondial și pe partenerii săi să-și urmeze planul implementării ID-urilor digitale globale de vaccinare, împreună cu o valută digitală centralizată. Aceste două lucruri împreună le vor oferi un control total asupra vieților noastre. Copiii și nepoții noștri nu vor ști niciodată cum este să fii liber dacă lăsăm să se întâmple aceste lucruri!

Analiză de Dr. Joseph Mercola.
 

Traducere de Irina Bazon

Surse și referințe
 
10 Twitter Gluboco Lietuva 7 octombrie 2021 https://twitter.com/gluboco/status/1446134032027176965