ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


O nouă propunere legislativă inițiată în Carolina de Sud ar face ca verificarea statutului de vaccinare al unei persoane de către un angajator sau o organizație să fie considerată un demers ilegal.

Legea 4848 ar încadra întrebările privind statutul COVID-19 al unei persoane la categoria contravenție, informează Dillon Burroughs într-un articol Daily Wire.

„Prin derogare de la alte prevederi legale contrare, orice angajat, polițist, agent sau alt reprezentant al unei entități publice, nonprofit sau private care verifică statutul de vaccinare împotriva COVID-19 al oricărui student, angajat, membru sau oricine altcineva care dorește să intre în incinta entității respective, comite o contravenție și poate fi amendat cu cel mult paisprezece mii de dolari sau închis pentru o perioadă de cel mult un an, sau ambele", prevede textul proiectului de lege.

Reprezentantul republican de stat Bill Chumley a fost unul dintre inițiatorii noii legislații.

„Nu a fost intenția Carolinei de Sud să intre într-o astfel de luptă", a declarat Chumley, potrivit FOX Carolina. „Guvernul federal a început-o".

„Statele au dreptul să impună anumite legi dacă doresc și să nu impună altele, pe care le considerăm neconstituționale", a adăugat el.

Proiectul legislativ a ajuns în prezent în fața comisiei pentru o analiză mai aprofundată.

Legislația a fost propusă în urma deciziei Curții Supreme împotriva unui ordin al Occupational Safety and Health Administration (OSHA) care impunea marilor companii să se asigure că angajații lor sunt fie vaccinați, fie testați în mod regulat pentru COVID-19.

Citiți și  Audieri și dezvăluiri extraordinare pe tema vaccinării în Senatul SUA: creștere de 1.000% a codurilor de diagnostic pentru probleme neurologice în Armata SUA, infarct - creștere 269%, paralizie Bell - 291%, infertilitate - 471%, avorturi spontane - 300%

Audieri și dezvăluiri extraordinare pe tema vaccinării în Senatul SUA: creștere de 1.000% a codurilor de diagnostic pentru probleme neurologice în Armata SUA, infarct - creștere 269%, paralizie Bell - 291%, infertilitate - 471%, avorturi spontane - 300%

După cum relata The Daily Wire la acea vreme:

„Curtea Supremă a blocat ordonanța de urgență emisă de administrația Biden, care ar fi forțat marile companii să-și vaccineze sau să-și testeze în mod regulat angajații.

Decizia pronunțată joi reprezintă o victorie majoră pentru criticii mandatului, inclusiv pentru The Daily Wire, care a dat în judecată administrația Biden în noiembrie. Daily Wire și alții au făcut apel la Curtea Supremă pentru a bloca ordonanța după ce Circuitul 6 a anulat suspendarea instituită de Circuitul 5.

‘Standardul temporar de urgență emis de OSHA, 86 Fed. Reg. 61402, Vaccinarea și testarea împotriva COVID-19, este suspendat în așteptarea soluționării cererilor de revizuire ale reclamanților de către Curtea de Apel a Circuitului 6 și a soluționării petițiilor reclamanților pentru writs of certiorari, dacă astfel de revizuiri sunt solicitate în timp util. În cazul în care solicitările pentru writs of certiorari sunt respinse, acest ordin încetează de drept. În cazul în care ele sunt admise, ordinul încetează la data pronunțării sentinței de către această Curte’, a concluzionat instanța printr-o decizie 6-3".

Citiți TRIBUNA.US: Curtea Supremă SUA, lovitură masivă împotriva mandatului de vaccinare impus de Joe Biden. Victorie majoră contra certificatului Covid la locul de muncă. PARTENERIAT

Curtea Supremă a anulat recent și un ordin al administrației Biden care impunea vaccinarea angajaților federali împotriva COVID-19.

Judecătorul districtual Jeffrey Brown s-a pronunțat împotriva administrației Biden, argumentând că președintele nu are autoritatea de a lua respectiva decizie.

„Instanța precizează de la început că în acest caz nu se dezbate dacă oamenii ar trebui să se vaccineze împotriva COVID-19 – instanța consideră că ar trebui să o facă. Nu este vorba nici despre autoritatea guvernului federal, exercitată în mod corespunzător, de a impune vaccinarea angajaților săi", a scris Brown.

„Ceea ce se analizează este dacă președintele poate, cu o simplă semnătură și fără aportul Congresului, să impună milioanelor de angajați federali să accepte un act medical care le condiționează angajarea. Așa ceva, conform actualului statut legal enunțat recent de Curtea Supremă, este un abuz de putere", a spus judecătorul.

Parteneriat, traducere și adaptare
Tribuna.US

Citiți și Biden vrea un proiect de lege care să legalizeze avortul până în momentul nașterii

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews