ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un nou scandal a izbucnit la Ministerul Sănătății: ministrul Vlad Voiculescu și-a demis un ALT consilier onorific după ce două angajate au reclamat public că acesta făcuse presiuni asupra lor pentru a grăbi legalizarea folosirii canabisului, informează EVZ.ro.
 
Consilierul Adrian Savel Albu, supraviețuitor al incendiului din clubul Colectiv, l-a preluat pe protestatarul #Rezist Cristian Dide din holul Ministerului Sănătății pentru a-l introduce în biroul unor angajate ale instituției, pe care Dide le-a amenințat că va depune plângeri penale împotriva lor (de abuz în serviciu? - n.r.) pentru faptul că nu vor să schimbe legislația privind folosirea canabisului, care are anumite întrebuințări medicale, dar face parte din categoria drogurilor ușoare.

„După dezvăluirile Antena 3, consilierul onorific a fost demis în doar câteva minute de către ministrul Vlad Voiculescu. Știm foarte bine, aseară, la Sinteza Zilei, au fost prezentate documente prin care două angajate de la Ministerul Sănătății spuneau că au fost amenințate, că asupra lor s-au făcut presiuni tocmai din partea reprezentantului celor de la #rezist.

Mă refer la domnul Cristian Dide care a folosit pozele celor două angajate de la Ministerul Sănătății pe Facebook și le-a amenințat că le va face plângere penală pentru că nu vor în acest moment să schimbe legislația în ceea ce privește legalizarea canabisului”, a spus Sabrina Preda, vineri, la Antena 3.

„De asemenea, în urmă cu doar câteva minute ministrul Vlad Voiculescu a semnat acest ordin prin care consilierul onorific care l-a preluat pe domnul Dide din holul ministerului Sănătății și l-a dus în biroul acestor doamne a fost demis”, a adăugat reporterul Antena 3.
 
 
Interesant este că Cristian Dide, pe lângă faptul că militează pentru desființarea Jandarmeriei și legalizarea canabisului „cu scop medicinal dar și recreativ”, mai este și invitat de asociații studențești să ofere lecții pe tema beneficiilor drogurilor ușoare. Chiar joi el a susținut un „training” pe această temă la invitația Asociației Studenților la Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității București. Totodată, Dide va participa marți la o dezbatere publică organizată online de Ministerul Afacerilor Interne asupra modificării legii 143/2000 privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri. La această dezbatere, protestatarul va face lobby pentru legalizarea Marijuanei și a canabisului.

Consilierul onorific Adrian Savel Albu de la Ministerul Sănătății ar fi fost demis după dezvăluirile făcute de postul de televiziune. Aparent, el este unul dintre supraviețuitorii incendiului de la clubul „Colectiv” și candidat PLUS la Primăria Sectorului 2.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, este în centrul atenției presei și a cadrelor medicale pe fondul nemulțumirilor legate de gestionarea pandemiei de coronavirus, precum și de lipsa de calificare a lui Voiculescu pentru funcția pe care o ocupă - economist, cu diplomă de absolvire incertă -, ceea ce a făcut ca ministerul Sănătății să fie condus mai mult de consilieri.
 
Din păcate pentru el, nici consilierii nu prea îi respectă autoritatea. După ce unul dintre ei, Ștefan Voinea, a făcut publice date sensibile despre centrele de vaccinare și a reușit să blocheze accesul ministerului la Registrul Electronic Național de Vaccinare, altul și-a dat demisia pentru că nu împărtășea aceeași viziune cu ministrul. Răzvan Cherecheș a ales să plece de bunăvoie din poziția de consilier onorific al ministrului Sănătății, printre isprăvile sale numărându-se cugetarea că restricțiile de circulație pe timpul nopții sunt bune pentru că deranjează pe multă lume. Pe lângă semnătura de prof.univ.dr. cu care și-a iscălit demisia, Cherecheș se auto-poreclește „profu' de sănătate publică” atunci când face reclamă purtării măștilor, în timp ce pagina lui de Facebook nu-i poartă numele și prenumele, ci supranumele de „Dark Side of Public Health” (partea întunecată a Sănătății Publice).
 
Înconjurat de 24 de asemenea sfătuitori, ministrul Vlad Voiculescu pare a fi tot mai contestat în interiorul instituției pe care o conduce, ba chiar și în interiorul coaliției de guvernare.