ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Avocata Renate Holzeisen, cunoscută și pentru acțiunea în anulare a autorizației provizorii de punere pe piață a vaccinurilor anti-Covid bazate pe inginerie genetică, luptă în instanță pentru a-i apăra drepturile unei angajate din sectorul medical din provincia autonomă nord-italiană Bolzano, numită de austrieci și Tirolul de Sud, obligată de guvernul pandemic să se vaccineze sau să-și piardă locul de muncă.
 
Procesul reprezintă o contestarea în justiție a obligativității vaccinării Covid, impuse de guvernul de la Roma tuturor angajaților din profesiile medicale. Legea statului prevede că inclusiv personalul care nu intră în contact cu pacienții trebuie să se vaccineze împotriva Covid-19 cu serul experimental de la AstraZeneca, informează publicația austriacă Unzensuriert. Acest produs a fost suspendat temporar astă-primăvară de multe state europene, printre care și Italia, din cauza efectelor adverse letale, manifestate prin apariția unor cheaguri de sânge, dar li se impune medicilor în ciuda reacțiilor dezastruoase observate la ceilalți „pacienți”.

Discrepanța dintre așteptări și realitate

Săptămâna trecută, Holzeisen a reușit să obțină o victorie de etapă. Deoarece între ceea ce se pretinde despre vaccinuri și realitate este o diferență uriașă, a fost depusă o plângere pentru inducere în eroare și fraudă - în timp ce în informațiile referitoare la vaccinare se afirmă că „vaccinurile” Covid protejează împotriva infecției cu noul coronavirus, autorizația de urgență a Comisiei Europene nu precizează acest aspect.

Aceasta afirmă în mod explicit că vaccinurile aprobate nu previn infectarea persoanei care se vaccinează sau infectarea altora, ci că poate fi prevenită doar o formă gravă a bolii. Să te bazezi pe acest lucru pentru o vaccinare obligatorie nu pare a fi justificat din punct de vedere legal.

Victorie de etapă împotriva discriminării

Acum a fost obținută o nouă victorie de etapă împotriva vaccinării obligatorii. Este vorba despre practica suspendării fără plată a angajaților care refuză vaccinarea. Ca urmare a legiferării acestui abuz, Tirolul de Sud are deja un deficit de aproximativ 200 de lucrători din domeniul sănătății.

Tribunalul administrativ din regiunea Liguria a dat dreptate lucrătorilor din Sănătate și a dispus o acțiune preventivă împotriva suspendărilor celor nevaccinați. Cazul urmează să fie audiat în octombrie. În același timp, judecătorii administrativi au anunțat: dacă, între timp, furnizorii de servicii medicale fac suspendări, acestea vor fi anulate imediat. Așadar, cel puțin deocamdată, cei vizați nu trebuie să se mai teamă de suspendări (concedii forțate, fără plată).

Procesul a fost intentat de peste 400 de angajați din domeniul sănătății publice, medici și asistenți medicali. Avocatul lor, Daniele Granara, îi reprezintă deja pe 2.500 dintre colegii lor din diferite regiuni ale Italiei. Argumentul se bazează pe patru piloni:

  • Incertitudinea cu privire la riscurile vaccinării;
  • Faza de studii clinice a preparatelor de vaccinare este una prea mică, motiv pentru care nu există suficiente date sigure;
  • Succesul prea mic al „imunizării”, date fiind numeroasele cazuri de infectare a persoanelor vaccinate;
  • Îndoieli majore cu privire la legalitatea vaccinării obligatorii, la care se adaugă pierderea locului de muncă și o interdicție profesională de facto.

Decizia a fost luată chiar în momentul în care responsabilul pe probleme de Covid numit de guvernul italian, Francesco Paolo Figliuolo, anunța deja următoarea categorie care va fi obligată să se vaccineze împotriva Covid-19: profesorii.