ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Valérie Cioloș-Villemin, soția fostului premier neomarxist Dacien Julien Cioloș, acum co-fondator al partidului REPER, desprins din USR-PLUS, și lider al grupului europarlamentar LGBT-ist de extremă stângă Renew Europe, este cunoscută și ca o adeptă înfocată a mindfulness-ului, pe care îl promovează, la fel ca alții, și pe pagina ei de Facebook.

Potrivit propriului site, este „coach și trainer recunoscut” de mindfulness și o prezență constantă în presa de limbă română cu explicații despre această tehnică care îmbină practici yoghine și new-age-iste.

Valérie Cioloș-Villemin este o susținătoare a introducerii mindfulness-ului în educația copiilor. Ea chiar a propus burse pentru dascălii care vor să învețe tehnica new age „mindfulness”cu denumirea de „Busola interioară”.

„Există niște instrumente specifice pentru copii, am văzut în mai multe cărți, dar cel mai sigur și eficace este ca adulții și oamenii din jurul copiilor să fie mindful. Părinți, învățători, profesori. Exercițiile pot fi unele foarte simple – iei o bucată de mâncare, spre exemplu, și începi să observi. Ce gust are, cum miroase, ce se vede. Noi facem adeseori la curs exercițiul ăsta cu stafide. Cum arată, ce culoare are stafida, ce tente de lumină, cum strălucește în soare, că este translucidă, și se cultivă această mirare în fața lucrurilor. În plus, se folosesc toate cele 5 simțuri – văzut, mirosul, auzul, atingerea, gustul.

Copiilor poți să le dai texturi la atingere, îi ajută să fie conștienți că au aceste simțuri. Apoi, putem să îi familiarizăm cu ce numesc eu maimuța – acest cap nedomesticit al nostru, care se duce des în trecut și în viitor și nu te lasă deloc să te bucuri de prezent. Și poți să familiarizezi copiii cu ideea asta – atunci când faci ceva, dar apar niște idei care te duc în altă parte, poți să realizezi asta și hop, să iei decizia să revii.”, explică Cioloș-Villemin, doct, într-un interviu acordat secțiunii Școala 9 a unui site neomarxist.

Ea mai consideră că ar fi utile „traininguri de mindfulness dedicate învățătorilor și profesorilor, care să-i ajute să dobândească această prezență și inteligență emoțională pe care s-o transmită în interacțiunile lor cu elevii. O să relaționeze altfel cu ei, o să-i întrebe ce cred, ce simt, o să integreze totul în materia pe care o predau. Când ești mindful, nu mai judeci, instilezi o cultură deschisă, prezentă, care se transmite prin modul tău de a fi. Și e un dublu avantaj: pentru copii, care preiau din ce văd și din atmosfera creată, dar și pentru profesori – în cazul cărora rata de burnout e foarte ridicată, iar mindfulness este o unealtă, un beneficiu.”

Se pare că în lipsa Gurului Bivolaru din țară, alte mici guruițe își fac loc pe piața misanilor. Într-o postare recentă a sa pe temă, coach-a și trainer-a ne cheamă în această lună la o tabără de „regăsirea Sinelui” prin „exerciții de Mindfulness (Prezență conștientă), Yoga, și Respirație pentru a cultiva pacea minții, deschiderea inimii și dezvoltarea clarității, înțelepciunii și compasiunii”. O redăm integral:

„Vă invităm să petrecem împreună și fiecare cu Sine, 4 zile de conectare cu spațiul „aici și acum” cu intenția de a ne regăsi Acasă, în fiecare moment.

Vom practica exerciții de Mindfulness (Prezență conștientă), Yoga, și Respirație pentru a cultiva pacea minții, deschiderea inimii și dezvoltarea clarității, înțelepciunii și compasiunii. Vom urmări să descoperim în mod firesc spațiul interior, acest refugiu de siguranță și încredere, la care avem acces orice ar fi în exterior.

Experiențele noastre vor fi susținute de și în armonie cu frumusețea satului Măgura, situat între munții Piatra Craiului și Bucegi prin contemplare dar și prin plimbări conștiente în natură.

Împreună cu Daniela Pavlovici, vom facilita o serie de activități (extrase din programele de mindfulness științific MBSR și MBCT, Yoga) menite să ofere ocazii de reconectare cu sine, cu sensul și bucuria vieții.”

MBSR înseamnă „Reducerea Stresului prin Mindfulness” și este „bazat pe dovezi științifice de 40 de ani”, după cum ne spune soția de politician cu pretenții într-o altă postare ilustrată cu imaginea de mai jos. MBCT poate fi corespondentul lui MCTL sau CPMB.