ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


YouTube, deținut de Google, a cenzurat săptămâna aceasta videoclipuri de pe canalul președintelui brazilian Jair Bolsonaro, sub motivul mincinos că ar fi răspândit dezinformări despre coronavirus. „Stăpânii Universului” au susținut că o „revizuire atentă” a canalului lui Bolsonaro a dus la cenzurarea videoclipurilor care nu corespund opiniilor „experțiilor” în sănătate publică la nivel mondial, arată Breitbart, deși oamenii de știință nu au niciodată opinii unanime pe aproape nici un subiect - atâta timp cât știința nu devine religie iar informarea, superstiție.

„Regulile noastre nu permit un conținut care susține că hidroxiclorochina și/sau ivermectina sunt eficiente în tratarea sau prevenirea COVID-19, care afirmă că există un tratament pentru această boală sau care spune că măștile nu funcționează în prevenirea răspândirii virusului”, a precizat YouTube într-un comunicat. Cu toate acestea, ivermectina chiar a salvat vieți în pandemie, spre deosebire de vaccinurile Covid, ale căror reacții adverse au îndoliat multe familii.
 

Anul trecut, atât Twitter, cât și Facebook au retras videoclipuri de-ale președintelui Bolsonaro, susținând că a încălcat condițiile lor de utilizare, după ce acesta a făcut declarații care contraziceau recomandările politice unanime „experților” în sănătate publică, refuzând orice dezbatere pluralistă.

Canalul de YouTube al lui Bolsonaro găzduiește discursuri naționale săptămânale, evenimente muzicale și convorbiri cu diverși miniștri. Bolsonaro răspunde cu regularitate întrebărilor telespectatorilor de pe canal și și-a declarat în mod public îndoielile cu privire la gravitatea coronavirusului, precum și la eficacitatea lockdown-urilor și a închiderii în case. În schimb, acesta și-a exprimat încrederea în eficacitatea unor medicamente ca hidroxiclorochina și ivermectina în tratarea coronavirusului.