ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Protestele împotriva propunerii adoptată de Senat privind noua Lege a vaccinării au continuat și luni, 20 noiembrie. „Nu ne vaccinați cu forța! Copiii noștri nu sunt copiii voștri!”, au strigat, pentru a doua săptămână consecutiv, reprezentanții Asociației „Pro Consumatori”, Frăției Ortodoxe „Sf. Gheorghe” și ai Alianței Părinților, care au pichetat intrarea dinspre parcul Izvor a Camerei Deputaților. Un demers civic prin care se dorește eliminarea obligativității vaccinării copiilor și adulților și care, așa cum au promis cele trei asociații organizatoare, se va derula, sub această formă a pichetării, toată luna noiembrie. 
 
„Suntem din nou în fața clădirii Parlamentului pentru a-i sensibiliza și a-i responsabiliza pe deputații noștri. Am venit aici pentru a le spune că nu suntem de acord cu această lege nazistă, prin care vor să pună stăpânire pe corpul nostru. Suntem împotriva obligativității vaccinului și vom protesta, iar cu ajutorul lui Dumnezeu vom reuși”, ne-a declarat Dan Ciprian Grăjdeanu, reprezentant al Asociației „Frăția Ortodoxă Sf. Mare Mucenic Gheorghe purtătorul de Biruință”.
 
Președintele APC, dl Costel Stanciu, a declarat, în exclusivitate pentru ActiveNews, că apreciază decizia deputaților care au semnat amendamentele depuse de societatea civilă la proiectul Legii vaccinării, reamintind, în acest sens, principalele puncte care trebuie eliminate din textul legii. 

„Ne dorim ca obligativitatea vaccinării copiilor și adulților să fie eliminată din acest proiect de lege, ne dorim ca acele sancțiuni destul de mari, acele amenzi de 10.000 de lei aplicate unei persoane fizice, să fie eliminate, consimțământul să fie unul informat-adică părinții să fie cei care să decidă pentru copiii lor, și nu statul. Ne dorim ca părinții să poată să-și înscrie copiii în sistemul de educație național, să nu fie condiționați de realizarea unui număr de vaccinuri. Ne dorim ca angajatorii să nu suporte costul vaccinurilor și al cheltuielilor de administrare ale acestora.
 
De asemenea, ne dorim ca din acest proiect de lege să fie eliminat acel paragraf care se referă la sponsorizarea vaccinurilor și a cheltuielilor de administrare a lor. Nu ne dorim ca România să fie un teritoriu în care se fac studii clinice medicale. Ne dorim ca acel grup tehnic de coordonare a activității de vaccinare să fie dizolvat și să rămână în continuare Comitetul Român de Vaccinologie, care, în realizarea activității sale, se baza pe expertiza mai multor comisii de specialitate, avea în spate 25 de experți în domeniul sănătății, nu cum se dorește acum: șapte experți pe sănătate care vor decide numărul de vaccinuri administrate copiilor și numărul de vaccinuri administrate adulților.

Ne dorim să ne creștem copiii așa cum am învățat de la părinții noștri și să nu se mai amestece nimeni în viața noastră”, a declarat pentru ActiveNews președintele APC.